跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[原創][钢之炼金术师FA合成版][粵日雙語][1280x720][停止更新]

aubert22 发布于2009-4-25 23:16 11552 次浏览 215 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-4-26 01:13:13 | 显示全部楼层
哈哈,次次都畀你捉到字失,失策啊~~
; j9 x  }( e: ~1 Z' E: y& J" G嗯,因为出街,谂死夜翻所以挂住米上传埋区咯~3 L+ K5 t! |2 e  e; C8 |% N5 q7 S
aubert-22 发表于 2009-4-26 01:04
; P8 Q7 m3 }9 x% `, V& W7 f
哦。不過你諗住每星期都上傳曬2個版本?- -

nstar 发表于 2009-4-26 01:13:36 | 显示全部楼层
硬盘无空间,下个720P先

AJ859113 发表于 2009-4-26 02:55:56 | 显示全部楼层
很好很好,收下了!

傻仔一嗰 发表于 2009-4-26 02:56:09 | 显示全部楼层
720P好似唔錯咁喔

ninaomu 发表于 2009-4-26 02:58:10 | 显示全部楼层
唔该晒,即刻收图对比下先~~~

ninaomu 发表于 2009-4-26 03:13:40 | 显示全部楼层
# {7 ^# I1 {: C
% m6 {6 N+ u2 Q3 l( W, j比较过后:
6 l2 x  I" ~6 [% o& }. A4 Q首先两个版本和我收的猪猪版清晰度差不多(废话...)6 ]9 r/ ^) K" E' f* x5 x3 C, M
在细节的保留上你的1080版比你的720做得更好(7分33秒图的木门中间那两个较大的长方形里的条纹可看出)' S4 o. M; ~. M
如之前我在kw的贴子里所说,猪猪版应该是调过了色彩饱和度,所以画面看起来亮一些、颜色也深些明亮些,所以画面的对比度、立体感强些8 S; N+ I% Q, o0 l
. |' s; _: h8 r: {4 Y) L0 x+ F$ w
" E( Z) H# P. G9 D% Q3 C# T 09.JPG
0 P5 P# w4 F& _. Q/ R; }
5 s) G; z" f/ U& m8 y至于我自己截嘅音频,唔知点解同你相反,前半段係与片源啱啱好,后半段就慢咗,不过后半段要对对说话结尾口型嘅情况唔多,迟延迟的情况小于0.1秒,所以无理佢
' i' M/ X% Z2 [$ Y; b希望日后集数尽量唔使调啦

ykcheung 发表于 2009-4-26 05:43:40 | 显示全部楼层
多謝曬!Thanks for shareing

kwanyeung 发表于 2009-4-26 05:49:26 | 显示全部楼层
比较过后:) m( L# d5 y# W
首先两个版本和我收的猪猪版清晰度差不多(废话...)+ C; y# L5 h% X  A3 J6 [
在细节的保留上你的1080版比你的720做得更好(7分33秒图的木门中间那两个较大的长方形里的条纹可看出)2 ~  X  A3 m$ K+ Z! E2 w
如之前我在kw的贴子里所说,猪猪版应该是调 .../ L  ?3 u3 S/ P" E/ Y
ninaomu 发表于 2009-4-26 03:13

1 |9 f' J0 X- i2 A$ |9 pN兄你係用咩版音頻?* J9 f. [! b  k1 N6 U4 u
我係用ON9版音頻覺得基本上都冇咩嘢要調。後半段係要小小唔岩。不過問題唔大所以我都冇調。

183334257 发表于 2009-4-26 06:49:29 | 显示全部楼层
非常感谢~中转站只要及时的话就最好!

su123 发表于 2009-4-26 08:24:03 | 显示全部楼层
好的我要下啦

ykcheung 发表于 2009-4-26 11:43:30 | 显示全部楼层
感謝貓哥製作及send入我郵箱

aubert22 发表于 2009-4-26 11:56:48 | 显示全部楼层
哦。不過你諗住每星期都上傳曬2個版本?- -+ s/ d6 r' d3 `, n( i  v
kwanyeung 发表于 2009-4-26 01:13

$ a# V2 N2 ]6 [9 i$ p咁就要睇情况了~而且我准备快翻学一个月左右,果阵都唔知有无电脑用~