跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 太耐无搞视音频了,有点out了,所以问下几个问题先~

aubert22 发布于2011-3-14 09:46 3543 次浏览 50 位用户参与讨论     [复制分享主题]
/ S& h/ s8 W) D0 D: }: l+ k% N# ?2 j7 \3 o# }/ i& B; c$ V
RT~% k" t1 w& ~* t3 ^+ ^) T) j% P
依家仲流流行用MU啊?如果唔流行或者仲流行嘅话,仲有乜新网盘热门啊,以前一直有嘅就免讲了~/ ~  x/ Y% r0 Q3 ]' l* f+ i
呢期有时间我终于可以搞翻套幽游白书嘅BD版啦,尽管仲系龟速前进,不过好过无搞,聊胜于无嘛~
. P  p) o5 d( n& J" m3 y但做到上传果PART就懒得去试MU喔,怕唔得影响合成心情啊~所以就走上嚟问下新旧嘅各个合成
$ o, R" d5 `+ B高手,或者伸手党什么的~5 `: Q$ P: F5 _7 ]3 T+ J
软件方面,唔知大家又用紧乜工具搞视音频编辑同合成呢?压片我就未有时间去搞了,尽管个心痒痒
0 n1 G/ P# J7 ~的,但电脑大部分时间都唔系我用(不过其实我家系用紧Teamviewer控制紧自己台机发帖嘎,咔咔),
6 K) I8 ^. _! C; m1 h而且硬盘严重"拮据",想下DVD原盘都无位,就更加唔好讲BD原盘啦~/ Y' s9 o8 v& ^4 u( n
好啦,表达顺序有D唔系咁好,但就系呢两个问题啦,得闲答下我啦~~
8 b5 m1 D! k. H  |; a4 i
( s9 L5 w0 z/ [- N0 I$ o- p原来幽幽有人已经补上我未做嘅~
$ Z. M; @" _8 Q1 u* w% p: f: @不过我都系中意自己搞开嘅,所以我会继续合,继续发,兴趣问题~不过都系果句,时间少,所以龟速~~

已有(50)人评论

aubert22 发表于 2011-3-14 09:46:27 | 显示全部楼层
太耐无坐过沙发啦~自己贴就自己坐下啦~哈哈~

inber 发表于 2011-3-14 09:50:34 | 显示全部楼层
本帖最后由 iamaboyandog 于 2011-3-14 09:51 编辑 & r% l' I6 j$ @& a1 A4 n
* ?! O' p; u% ]- o8 Y
都系得MU流行
+ `2 `# P8 P. U) S其怹唔多覺
8 _, A9 \$ q6 A$ V2 k. ?) {+ {
+ k; T% w# N! S& \幽游白书
+ {. w$ e/ S( i- ?樓主好似出到68
; H! v# P5 [" A/ n* R其他由notoo補上
5 ]! {' l; {# n  s' a" f$ P+ z% z(唔知我有無記錯呢)
: N: c; k" V' @6 \# y
% a5 h4 E- o3 b- S$ P合成我唔識
3 c/ ?1 z  ?6 D% g* X: ]' @我白撞的

aubert22 发表于 2011-3-14 09:55:35 | 显示全部楼层
都系得MU流行  y  W9 `6 v5 T& M% C) `( N
其怹唔多覺
: o- t. J; F& [3 R) V
/ b3 U2 K! j! e+ o! N6 o幽游白书
# {# c$ Q, ^+ O1 d1 V3 n) M樓主好似出到68
- o4 g7 y( J- z& d其他由notoo補上5 L: Q. W7 z6 C, C& [
(唔知我有無記錯呢)) @8 D# e3 C+ J, p

* [7 ~) D- y3 `7 E8 U! e合成我唔 ...
) S) X/ g+ s( n$ m/ l: `7 X7 V$ _9 i+ fiamaboyandog 发表于 2011-3-14 09:50

" V8 ?  j4 Q# M6 E# _
( w  R( a, I& V( E! X! \5 O& A% F( N) s# t/ m& R, P
    系?佢补上嘅地址系边?

inber 发表于 2011-3-14 09:56:43 | 显示全部楼层
* z% O$ N8 ?# G; u3 N: e
系?佢补上嘅地址系边?( ~. m3 r9 O$ i1 k4 q) s0 W1 P, m) g
aubert22 发表于 2011-3-14 09:55

# T: @' \1 f: B' ]4 Y6 f( V1 D6 a. A+ u
佢發左粵語?
4 W! c. U0 k, U2 k2 x/ i5 ]: j希望我無眼花
6 Q8 N. o( @- X; N$ a' whttp://www.dreamxt.net/bbs/thread-71191-1-2.html) [2 `9 o2 ]5 c1 D& c

4 t" \. W7 a, g片源" R& o4 c9 W0 s3 o
http://www.dreamxt.net/bbs/thread-70956-1-1.html

aubert22 发表于 2011-3-14 10:01:39 | 显示全部楼层
佢發左粵語?* t5 G; e9 N+ u5 k6 K
希望我無眼花
% V% Q6 s9 W& i* j- l
9 ]1 z' N0 M7 K; I1 q
+ m- K! q- o2 Y1 ~片源
2 h" Y( J# u7 k2 s$ S- ?: Siamaboyandog 发表于 2011-3-14 09:56
; `# a4 q) ~% k+ e- a! C# \

, N. z* x. |7 G) F1 ?. h) `6 r' q8 @+ ?# Q# s$ r: P
    好,唔该晒~

mcnynbajay 发表于 2011-3-14 10:04:57 | 显示全部楼层

, z! w1 Q2 \( V查實尋日就發現水貓竟然翻左來~~專幫人解決問題,果個乜鬼字幕……
' K8 p4 Q1 R* Q+ X: }
% M- |, \9 e( Q) c( C5 t講翻正題……都系MU仍然系主流……但為左HK同胞,最多用UF或115網盤,最唔系用MF等等了!0 D" t& \2 ~! j  k  @

; ~+ X4 |, |# I! K1 T7 Q) |- W我系用goldwave,同繪聲繪影11(講了好多次),其他人用AA1.5,或TMG乜乜了……
9 l0 u5 ?% |4 Z) d1 ~
0 y4 i5 W1 C9 H5 X$ gPS:好期待你以前放開的BD片了……幽助套野,你拖得太耐了……貌似俾不二兄接左來做了……!

aubert22 发表于 2011-3-14 10:13:00 | 显示全部楼层
查實尋日就發現水貓竟然翻左來~~專幫人解決問題,果個乜鬼字幕……" s6 |7 d: d% T* ?

( ?% Q. }1 J, u& G% K講翻正題……都系MU仍然系主 ...0 R9 }' c, D% |/ `4 i
mcnynbajay 发表于 2011-3-14 10:04
# _2 a& B6 o0 p' A: n+ B
& A" q9 V. W" T$ K
# l, C/ O+ [  u3 X9 H0 A* y- m6 e
    系啊,畀佢接咗,不过我系无视嘎,做自己做开嘅,继续合嘻嘻~7 C) h/ k& L8 m+ T7 M3 N  k* E, t8 X
嗯嗯,原来仲系用MU,咁我就老实不客气继续用了,至于HK同胞方面,肯定会有人分流嘅,嘻嘻~
9 {9 ~9 ?9 @) l! ]4 {嗯嗯,软件方面睇嚟都系差唔多,我用嘅依然同大家用嘅有唔少出入,咁我都系继续用自己用开
5 |5 s& s! n) A嘎啦~哈哈~唔该晒MY兄啊~

kwanyeung 发表于 2011-3-14 11:07:55 | 显示全部楼层
又浮返上水面。
% r& c! v" U# s, G# H我都好耐冇合囉大學忙。合咗7集棲桜蘭之後都未再得閒合。。仲有魔法騎士個坑。6 p8 B8 S3 a& D2 {
主流都係MU或者115居多。始終MU保存期長。8 U" s4 D- j# K8 n, F2 l
$ G7 l3 j8 ?5 Y1 \
軟件方面多數都唔會轉㗎啦。壓片都係MEGUI王道。

eegbook 发表于 2011-3-14 11:12:41 | 显示全部楼层
115唔错。速度方面国内黎讲好掂下。

aubert22 发表于 2011-3-14 11:17:16 | 显示全部楼层
又浮返上水面。7 a5 g$ w; g! r5 y+ Z$ f* G: b
我都好耐冇合囉大學忙。合咗7集棲桜蘭之後都未再得閒合。。仲有魔法騎士個坑。
5 p6 V4 Y" \" ~: I* A- E主流都係M ...% O; [3 i! i: r
kwanyeung 发表于 2011-3-14 11:07
3 ^( F7 v3 A4 Z1 o& n
1 Q* N( v* J& ]- `( I0 {

! l$ S0 V6 m; k    嗯~我都觉得系~
. Y& @) g* K  A9 g+ hmegui真系好耐无掂咯~想掂翻都无时间搞啊~

aubert22 发表于 2011-3-14 11:17:39 | 显示全部楼层
115唔错。速度方面国内黎讲好掂下。; d" U1 q- _) }: B3 Z
eegbook 发表于 2011-3-14 11:12

* ~, u- W. R* o* y% K
: y2 F' M7 i+ M8 n' P# w0 k- P( s8 ]
: F" t8 l5 T; I) T4 S; x    嗯嗯,115的确系快,全速,但保存期呢?

12345下一页