跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [原创 DVD自压] [哪吒闹海] [国语+导演评论][720x576] [h264]

aubert22 发布于2010-5-13 13:53 1693 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 aubert22 于 2010-5-18 17:23 编辑 - d* u4 g* H% u( N6 ^
7 L% m3 c4 a7 _8 z% F4 Q  L! n
★片      名★ 哪吒闹海& a6 J$ ?3 [7 |$ D, H' s0 `9 W
★影片格式★ MKV
7 S' o: J. p0 Z5 ?  z; f0 U★视频编码★ H264 DVDRip
3 u3 r8 z' u6 d/ T, z★分 辨 率★ 720x576
5 U  _: y" O) v% F★大      小★ 835M
- h4 F5 B5 l: }' Q. ^# {0 i- G★死档日期★ 2年无人下自动死档
' ?( p! h/ S4 Z+ [★语言字幕★ 国语+导演评论 ~ 简体 繁体(自己手抄+修正)% U6 t% d3 F, c+ k
★音频格式★ AAC

- i$ J2 f- d$ ?4 g9 Q★储存空间★ MU
9 m9 o3 k5 v6 ]: \% ?& X( Z+ x
& d; Z7 h9 ~  J4 z经典中国动画,D9原盘自压~仲有几十分钟嘅真人片段,不过我自己都无要,就无放出黎啦~作者系中国著名动画画家徐景达先生~本来仲有英文字幕,再有导演评论字幕(都有英文),但懒得手抄咁多,所以英文字幕同导演评论嘅字幕就无搞出黎啦~要知道导演评论嘅对白比原片多N倍,不停咁喺度噏~$ A: E& w6 a" m
4 e4 i) T' t; l$ R
欢迎转载,请原盘标明出处
$ z2 O. r5 v* v2 C以下系文件信息:
, h" M$ Q5 B, O3 |' _
概要
完整名称 :E:\哪吒闹海.mkv
文件格式 :Matroska
文件大小 :835 MiB
长度 :58分 31秒
平均混合码率 :1 995 Kbps
编码日期 :UTC 2010-05-12 17:10:24
编码程序 :mkvmerge v3.1.0 ('Happy up here') 编译于 Jan 19 2010 12:09:24
编码函数库 :libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1

% n( k- x9 B3 v4 b# n0 K$ D
视频
ID :1
文件格式 :AVC
文件格式/信息 :Advanced Video Codec
格式简介 :High@L3.1
格式设置, CABAC :
格式设置, ReFrames :6 frames
混合模式 :Container profile=Unknown@3.1
编码设置ID :V_MPEG4/ISO/AVC
额定码率 :1 800 Kbps
画面宽度 :720像素
画面高度 :576像素
画面比例 :5:4
帧率 :25.000 fps
标准 :PAL
分辨率 :8位
比色法 :4:2:0
扫描方式 :逐行扫描
bits/(pixel*frame)(数据密度) :0.174
编码函数库 :x264 core 80 r1376M 3feaec2
编码设置 :cabac=1 / ref=6 / deblock=1:1:1 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=8 / psy=1 / psy_rd=0.4:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / constrained_intra=0 / bframes=5 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / wpredp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1800 / ratetol=1.0 / qcomp=0.80 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
语言 :English

3 d6 s4 ]6 ]1 [. x5 k% c" ?
音频 #1
ID :2
文件格式 :AAC
文件格式/信息 :Advanced Audio Codec
格式版本 :Version 4
格式简介 :LC
格式设置, SBR :
编码设置ID :A_AAC
声道 :2声道
声道位置 :L R
采样率 :48.0 KHz
标题 :国语
语言 :中文

: e* X: x4 H# x; b- C
音频 #2
ID :3
文件格式 :AAC
文件格式/信息 :Advanced Audio Codec
格式版本 :Version 4
格式简介 :LC
格式设置, SBR :
编码设置ID :A_AAC
声道 :2声道
声道位置 :L R
采样率 :48.0 KHz
标题 :导演评论

/ T1 ], X% ?& Y4 v; y
文本 #1
ID :4
文件格式 :UTF-8
编码设置ID :S_TEXT/UTF8
编码设置ID/信息 :UTF-8 Plain Text
标题 :简体

( r  k1 C: ?/ _. l3 }& P8 G$ n' V) z
文本 #2
ID :5
文件格式 :UTF-8
编码设置ID :S_TEXT/UTF8
编码设置ID/信息 :UTF-8 Plain Text
标题 :繁体

* q; U5 v' P9 B! y: u0 o" _& T2 H9 H. h) w, ~- {( t* c: f
' E9 f' r5 H, L. Q7 |+ X0 F
4 g! N  k; V( X! e$ f; ~3 V7 l! v% o
/ }! L& s/ J: p" Z) e/ P" I4 K0 n4 K/ C
  h! ^/ \8 f( k: ^$ s$ o  G9 ]- b, M9 f& N: }7 X3 ]
4.PNG - o' o( J( {: J" }- P8 e
5 d! D1 ~8 G; U  y, z- j2 C
0 u/ q% C7 f# l9 ]  ^/ U" ?" D1 x/ @% s% h$ D5 E( m
8 u0 @9 U+ P: T- s4 `, a* N+ N6 n3 \# U6 D
图片为PNG上传,上图为原盘,下图为压后% p! c6 t: N* `( X' @- E9 V
1 ]; f3 M2 b% {4 x
终于都到下载地址了,嘻嘻:
. U+ e: Z) z0 @% X8 ?http://www.megaupload.com/?d=0S73KK9F
$ P) |- }4 f" G& \8 e7 X字幕更新,请自行封装: 更新修改字幕.rar (13.06 KB, 下载次数: 6)

已有(16)人评论

HENG20XIN 发表于 2010-5-13 14:12:30 | 显示全部楼层
哈哈!!!原来是哩出野!我有粤语版啦。。。对于国语就没兴趣。。。支持下算啦!!!

aubert22 发表于 2010-5-13 14:15:43 | 显示全部楼层
哈哈!!!原来是哩出野!我有粤语版啦。。。对于国语就没兴趣。。。支持下算啦!!!
* a) P* X, M; i7 _2 @$ ^HENG20XIN 发表于 2010-5-13 14:12

/ d3 f# H% O+ _( C+ u' o' G+ [  L8 `1 _- B" i) p6 m' u
8 H* r* B) H; S+ r
    真系唔知呢出嘢竟然会有粤语~

kevinchan 发表于 2010-5-13 14:24:55 | 显示全部楼层
呢出嘢听过下,不过就无兴趣啦,纯支持啦

kenhai74 发表于 2010-5-13 15:43:15 | 显示全部楼层
哩出也有出过粤语咩?点解我唔知道嘅?山寨配的还是香港配嘎?我就中意听原音喇,虽然我喺广州本地人,不过我喺74年出世的,一直睇都喺国语版,听翻粤语反而唔习惯!谢谢水猫分享经典之作啊!

HENG20XIN 发表于 2010-5-13 15:48:40 | 显示全部楼层
6 s" J/ t9 r" O) g0 o+ j
真系唔知呢出嘢竟然会有粤语~
8 M3 t6 Q2 Y' R8 _+ Gaubert22 发表于 2010-5-13 14:15
! S$ y) \4 U* p+ i6 l0 g* y' }

3 I# T% {% S3 D% n: v# c1 z6 V2 E0 A' ?3 u% _* _, l
    是啊!有咖!而且种是TVB的粤语添。。。。哪吒闹海和大闹天宫都是同时期播的。。。。TVB在1964年的春节期间在无线翡翠台首播。。。。那时的翡翠台还没台标!!!播放时是英文字幕的。。。。。讲多无谓。。睇图最实际。。。俾张图你地睇。。。( o. h7 d" s& Y$ s; s
DSC00317.JPG DSC00318.JPG DSC00321.JPG DSC00322.JPG

aubert22 发表于 2010-5-13 15:56:07 | 显示全部楼层
是啊!有咖!而且种是TVB的粤语添。。。。哪吒闹海和大闹天宫都是同时期播的。。。。TVB在1964年 ...3 I* k2 g& j, @/ d& ?
HENG20XIN 发表于 2010-5-13 15:48

. f8 Z" q" ^/ O" l5 f1 n
9 Q3 Z) E# z1 Q( q
; L# P! d- W1 J' O6 A0 u    咁嘅质量,你睇起黎有意思??个文件有几大??有无下载地址?等我都整埋落去放埋上黎,有嘅话~

HENG20XIN 发表于 2010-5-13 16:13:17 | 显示全部楼层
咁嘅质量,你睇起黎有意思??个文件有几大??有无下载地址?等我都整埋落去放埋上黎,有嘅话~
( x! ]# l: c# e  D1 yaubert22 发表于 2010-5-13 15:56

! y8 o5 h  Q, i7 D2 m  A
3 z8 k: H2 o& E5 ^" U$ Q  _
2 [: D* U- _3 Q5 w: \    那个没下载地址的。。。。那是我用录像机录的。。。。所以网上5会有。。。。我早就合好了高清版啦!!!因为怕你地5信TVB播过所以先发原图。。。。

aubert22 发表于 2010-5-13 16:17:18 | 显示全部楼层
那个没下载地址的。。。。那是我用录像机录的。。。。所以网上5会有。。。。我早就合好了高清版啦 ...
' ]8 F- w' t, B" K$ [6 YHENG20XIN 发表于 2010-5-13 16:13

4 S( m& {' Y, p, \. _- q0 `) c( P! K7 I

) k; H) h: D" Q$ j7 p, H* Z, t    怪唔得~咁你好应该分享下粤语音频啦

kevinchan 发表于 2010-5-13 16:49:08 | 显示全部楼层
[quote]那个没下载地址的。。。。那是我用录像机录的。。。。所以网上5会有。。。。我早就合好了高清版啦 .../ a8 |# a0 F3 v6 \
HENG20XIN 发表于 2010-5-13 16:13 [

aubert22 发表于 2010-5-13 16:50:36 | 显示全部楼层
[quote]那个没下载地址的。。。。那是我用录像机录的。。。。所以网上5会有。。。。我早就合好了高清版啦 . ...
6 b  d( g5 z7 C0 A$ v8 Mkevinchan 发表于 2010-5-13 16:49
% W  j" [8 [; [, Q

# @+ u7 [1 ]8 B6 }% X6 l9 M1 M7 ]/ s; L( C  U# n) @" h! a* k+ ~
    你引用/复制左区讲嘅嘢之后,即系乜意思??漏左讲嘢?

kental 发表于 2010-5-13 21:03:29 | 显示全部楼层
中国噶呢类风格噶动画还算可以接收啦;至于星原战记那些就摆埋一边算啦!

12下一页