跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原创] [幽游白书] [粵日双语][1280x960] [h264 BDRip] (更新至76话)

aubert22 发布于2009-11-20 17:53 46474 次浏览 898 位用户参与讨论       [复制分享主题]
aubert22 发表于 2009-11-21 21:34:15 | 显示全部楼层
水王合成速度果然快手,品質又有保證,正!!!!6 b+ ]9 Y4 |" ?$ U4 Y$ Y
ykcheung 发表于 2009-11-21 20:48
' \+ q, u: l+ l" s6 Y2 i
呵呵~难为要你下咯咁,快一滞啊,哈哈~

ConvoyChan 发表于 2009-11-21 21:53:31 | 显示全部楼层
6 `- o5 [: x4 e' b# k
两话都叫快啊~虽然我要合完先上~~嘻嘻~* r. n1 I) K4 ~8 \' C
有资金补充,真系有米
! t" t' I+ p" Laubert-22 发表于 2009-11-21 21:33

7 S" ^# ]7 _9 ?' A$ b+ Z" H小小啦 新年多多少少都会发下围个。。。。。。
* B+ l0 S9 j" z+ H% K" d0 ?. w2 m唉 宜家个学校个网络学人抽风 家下平均10k。。。。+ a. o( a% C! P; ^5 \
话说见5到字幕 系冇合去mkv定系点啊) b2 q( \; L' w: v5 L! c! |
5同个完美解码同个校园网一担担

kevinchan 发表于 2009-11-21 22:45:56 | 显示全部楼层
嗯~世嘉我朋友都好兴玩,而且谂左好多一击必杀哦出黎~: v! i& v- @* c+ Q; h2 ^
我个人就兴GB嘅,PS2嘅无玩过~: p) e9 r0 H2 |3 e6 W& v7 m
aubert-22 发表于 2009-11-21 19:21
世嘉幽游白书一招连死人我都识,好简单的!同朋友对打呢D格斗游戏,感觉係玩心理战

notoo 发表于 2009-11-21 23:09:32 | 显示全部楼层
哩部我以前又系无睇完的

aubert22 发表于 2009-11-21 23:14:59 | 显示全部楼层
小小啦 新年多多少少都会发下围个。。。。。。
3 \* |; N2 n- U$ I8 {$ ~唉 宜家个学校个网络学人抽风 家下平均10k。。。。# j7 ~1 A+ L( r% K
话说见5到字幕 系冇合去mkv定系点啊
; H- ?# `$ u8 T4 d5同个完美解码同个校园网一担担8 r' B' E) W9 _; o4 l  i
157972678 发表于 2009-11-21 21:53
8 ~/ b8 D# z3 z2 ?1 [' P+ g
恭喜你,喺你台机都都实现到唔显示字幕啦~' q+ _' h" I2 o" Z8 w4 R
因为我封装果阵系选左默认唔显示嘅,但喺我台机
- j; |" {: D1 e或者好多人台机都系显示出黎,不过你果台可以% ], O' M) L5 O" ?* H
成功唔显示~
& ?0 B& p0 \) y3 z) y字幕有封装落去,你调翻出黎就OK,主要系唔想影响% f% i# c/ g% q7 t" W7 x, g4 v0 A6 H
粤语音频播放,因为时间轴系对唔上嘅,只对应日语~' z# Q8 e1 s9 w5 J7 S+ e2 |# P
你听粤语无必要用字幕,听日语时就可以调翻出黎啦~

Ace0210 发表于 2009-11-22 00:30:27 | 显示全部楼层
咁快就有第五集啦

fullmetal 发表于 2009-11-22 00:50:52 | 显示全部楼层
越来越多老动画都BD化,硬盘又唔够用嘞

freedom246 发表于 2009-11-22 14:10:14 | 显示全部楼层
水猫兄唔知可唔可以系调音频既时候将片头同片尾既音量同粤语音频既音量尽量调到差唔多呢,
; R! N- r- Z  S8 I因为听完歌后粤语既突然大声,都后尾唱歌又突然细声,睇既时候感觉唔多好!!
' z0 Z! ^* X1 ~, N6 l希望可以啦!!

aubert22 发表于 2009-11-22 14:17:15 | 显示全部楼层
水猫兄唔知可唔可以系调音频既时候将片头同片尾既音量同粤语音频既音量尽量调到差唔多呢,% h+ m9 s4 F5 X7 ?2 k3 {) M; [
因为听完歌后粤语既突然大声,都后尾唱歌又突然细声,睇既时候感觉唔多好!!
& F3 S% V! u: ^3 s2 v0 q; q4 m希望可以啦!!
5 r' x2 H* X/ o0 j( hfreedom246 发表于 2009-11-22 14:10
* w9 b* P! H' d- f
下?可系可以,但对音频有一定"损伤"嘎喔~唔介意?我自己因为无所谓就无搞区咋,因为无理由次次睇都睇埋D
0 [. U2 H- e2 Z5 wED,OP嘎,好嘥时间下~而且我都唔知加几多DB落去好~我试下啦,加3,4DB落去试下啦~

kevinchan 发表于 2009-11-22 14:25:04 | 显示全部楼层
水猫兄唔知可唔可以系调音频既时候将片头同片尾既音量同粤语音频既音量尽量调到差唔多呢,* L, i% g( k: Z+ ]  R  h2 I
因为听完歌后粤语既突然大声,都后尾唱歌又突然细声,睇既时候感觉唔多好!!5 c) x  H2 t, k/ m$ U8 q, [
希望可以啦!!6 @4 W$ b: ~) |$ g2 T
freedom246 发表于 2009-11-22 14:10
猫兄,呢方面我都觉得要注意下!(个人意见)........我每次合成都有留意的,至于对音频损伤,呢D唔算得乜!如果唔想调内容,咁不如直接调OP,ED!方便好多

kwanyeung 发表于 2009-11-22 14:31:03 | 显示全部楼层
用ADOBE加大聲量唔會對音頻做成損傷。但注意壓片時或轉格式時調高聲量會對音頻做成損傷。
' Q, N  ?# y& ]
. J5 V7 M7 O( d2 x2 f4 P) s2 {至於加幾多DB方面。。ADOBE右邊有寫。。你只要睇下粵語音頻嗰到幾多DB再睇下日語OP嗰到幾多DB。
5 o9 z' E6 {1 {9 v1 @再加以調整。。
+ Q$ C( E- F* X
, h" e+ y1 P3 T& M5 f不過其實我都唔係太注意依啲嘢。。

freedom246 发表于 2009-11-22 14:33:54 | 显示全部楼层
下?可系可以,但对音频有一定"损伤"嘎喔~唔介意?我自己因为无所谓就无搞区咋,因为无理由次次睇都睇埋D# {+ ^+ {4 t$ _  x
ED,OP嘎,好嘥时间下~而且我都唔知加几多DB落去好~我试下啦,加3,4DB落去试下啦~
1 e, Y6 @0 L) D) M0 Haubert-22 发表于 2009-11-22 14:17

( a2 I6 B+ Y" d调翻大声D个OP,ED 都得噶啦,我都觉得粤语音频最好都系保持原来好,OP,ED损少少都应该唔会有好大差别,* P0 l  m% J  |; o) f5 z
我合机动警察既时候都系粤语音频大声日语细声,调过后都唔觉得损左!!