跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原创] [幽游白书] [粵日双语][1280x960] [h264 BDRip] (更新至76话)

aubert22 发布于2009-11-20 17:53 46470 次浏览 898 位用户参与讨论       [复制分享主题]
tsuixi 发表于 2009-11-21 17:45:43 | 显示全部楼层
希望会有1080P既放出嘞``不过呢套都一定要支持``

billiard 发表于 2009-11-21 18:52:41 | 显示全部楼层
1280x960竟然只要300M,BDRIP颜色方面明显比DVDRIP好,而且BDRIP的日语原声,虽然都是RIP,但是都会DVDRIP的好上不少。BDRIP合成版用不用1080P?我觉得这个必要不大,因为粤语声道质量一般。

aubert22 发表于 2009-11-21 19:20:15 | 显示全部楼层
更新至第5话~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:21:58 | 显示全部楼层
以前细个一得闲就玩幽游白书(世嘉),特别同表哥表弟们对大,真係过瘾9 B5 R) O  p5 Z, Q3 j
反而幽游白书动画我一集都未睇过, K1 `# r% M( M3 e0 i
kevinchan 发表于 2009-11-21 08:18
, U7 z, L( Q) f% w% T: M
嗯~世嘉我朋友都好兴玩,而且谂左好多一击必杀哦出黎~
  }6 m+ a, f! u( e( g我个人就兴GB嘅,PS2嘅无玩过~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:22:45 | 显示全部楼层
this one must support ~ how long will this take to completes ?; K7 O* G  d) x- B. w
darrennsz 发表于 2009-11-21 09:26

* e. y' D# `. X9 Z4 F2 ]希望我无翻译错~2 B( g8 Z; N. {' I
要几耐搞掂就要睇RAW嘅发放日子,再睇我嘅上传速度~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:25:10 | 显示全部楼层
一早起身多左两话 。。。。。掂啊
. @; d9 t1 {4 g2 r我都想用台式机盘啊 鬼整学校D电压非常5稳89点个阵170v
7 X1 \; b( J: H8 e7 P* j半夜上到260v 仲成日无拉拉停电。。。。。, J. m1 a* @8 ^! H! E' u
用台式机D同学 电脑基本上坏过咯 一系主板 一系内存。。。。
! h' q5 i/ [; ~1 M# e甘既情况我边敢将 ...& y5 l9 V6 \% z: C
157972678 发表于 2009-11-21 09:42
6 f$ W1 z# a' y6 x/ z/ K
果两话系噙晚放嘅,呢两话系今晚放嘅~效率还算理想~* p- a- E' p( X9 N( Z' G3 ]
竟然有咁嘅学校用D咁嘅电,真系畀区累死~8 l: X1 \" ^; @, D, Y
哈哈,区放电有无电亲你啊?不过你放心啦,区唔系想色!诱你,系想色!诱你D钱啫~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:27:14 | 显示全部楼层
就算1080P可以画质都没乜变化?难道还有宽屏版?5 ?; x, V$ L/ j0 j) g7 [  g
平常心 发表于 2009-11-21 10:33

/ v1 p8 o! j' a/ G3 z宽屏我谂就应该唔系了~不过出得蓝光就实有1080P,我都上官网确认过~
  \6 O/ G2 A; K. k5 @' f宽唔宽屏唔紧要,最紧要区都系按比例增大,而且比特率自然大过呢个,全屏起黎有一定差距~

aubert22 发表于 2009-11-21 19:31:40 | 显示全部楼层
1280x960竟然只要300M,BDRIP颜色方面明显比DVDRIP好,而且BDRIP的日语原声,虽然都是RIP,但是都会DVDRIP的好上不少。BDRIP合成版用不用1080P?我觉得这个必要不大,因为粤语声道质量一般。# [0 _: z2 N9 w
billiard 发表于 2009-11-21 18:52
. g4 f, b* x7 |+ n
你最后果句就差矣了~嘻嘻~" I( W% l7 Z; F7 I  g
你谂下,对此有大爱嘅日本仔都可以花几万日元买,9 N- D7 E1 P+ Q( T/ ?  T
依家有唔洗钱嘅梗系想收最好嘎啦~
: ]. Q# F2 v9 O# C* V2 R2 l5 ~; F- e至于音频方面了喔,就算以后TVB重播,换晒配音,我
* f, l5 U2 S( ^# O2 H* R, p. u9 d谂我都唔会再换音频嘎了,因为实有地方cut嘅,无理由8 Q8 Z6 G4 b, W4 N6 L5 j+ k
仲要慢慢整理翻呢D,超麻烦,所以此个音频加1080P$ f4 b, j6 s$ N- m4 c6 r) [
对我黎讲足而~ 而且我觉得呢个音频我还可以接受~

ngyan1600 发表于 2009-11-21 20:01:39 | 显示全部楼层
5放大D图区别5明显啊  话说当初制作个阵根本冇考虑过甘高分辨率吧
6 a" S9 a2 j, V0 e# ]- z会5会就系插值整高分辨率就算啊3 Z/ u* [+ b- P  w
$ n: Y- y: a, ?; Y0 ?
1080p会系咩分辨率啊 5会系宽屏个1920同1680噶& N8 A1 Q% ~' p3 J/ |7 ]
157972678 发表于 2009-11-20 18:29
5 ]- Y# {0 y$ A4 c; N6 S
1080=1440x1080

ConvoyChan 发表于 2009-11-21 20:42:01 | 显示全部楼层
果两话系噙晚放嘅,呢两话系今晚放嘅~效率还算理想~: p( r% E5 |; d! K3 D
竟然有咁嘅学校用D咁嘅电,真系畀区累死~
" y' |3 @, y4 q: i; x, a* k哈哈,区放电有无电亲你啊?不过你放心啦,区唔系想色!诱你,系想色!诱你D钱啫~2 ^" z3 v. I3 l) r$ P& u
aubert-22 发表于 2009-11-21 19:25

+ |3 ]8 }5 [+ W) t
+ i& w/ D5 ~9 F9 K+ R2 M; O车 仲话慢慢更 快到我载5切。。。。。。  d" T$ {0 G% {" G$ T9 I
5怕啦 过多2个月左右 有资金补充

ykcheung 发表于 2009-11-21 20:48:21 | 显示全部楼层
水王合成速度果然快手,品質又有保證,正!!!!

aubert22 发表于 2009-11-21 21:33:44 | 显示全部楼层
车 仲话慢慢更 快到我载5切。。。。。。/ \$ X7 g6 S+ Z+ G
5怕啦 过多2个月左右 有资金补充: h5 C  k+ W& |& M4 `4 x6 ]
157972678 发表于 2009-11-21 20:42

) l* z/ `9 H  i0 @两话都叫快啊~虽然我要合完先上~~嘻嘻~
8 C6 a* S3 }: r有资金补充,真系有米