跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原創][小魔女doremi][TVB粵日雙語合成版][WMV9-MKV][1-51集全集更新完畢+音頻]

kwanyeung 发布于2009-4-12 16:25 18180 次浏览 199 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-4-15 20:23:54 | 显示全部楼层
不過對呢set碟有d不滿~因為係內置字幕!
5 v# D2 y6 Y. M$ Q) w! U$ i. `ngyan1600 发表于 2009-4-15 18:34

3 ?5 D: N6 t+ R1 x內置啊- - 你係咪又買平價DVD。100蚊幾隻果D XDD

kwanyeung 发表于 2009-4-15 20:26:33 | 显示全部楼层
真系唔好意思..唔记得左添!!得闲上传上来把..由于系第一次嘅合成品.所以合得麻麻地.
  V6 }0 Y0 Y$ g8 HXoun 发表于 2009-4-15 19:04
& s! q  L2 ~, \% |5 }/ Q; l0 U
唔緊要啦。我第一次合既數碼2同樣好差。你都有DL啦XD- d) p3 I% ]" v6 s% L/ f
期待你既咕嚕咕嚕同最後星光。

ngyan1600 发表于 2009-4-15 20:53:46 | 显示全部楼层
內置啊- - 你係咪又買平價DVD。100蚊幾隻果D XDD/ }, |6 Q9 K- B5 _' |9 [5 @
kwanyeung 发表于 2009-4-15 20:23
, h7 _- a% Q- z0 p- K
唔算便啦,150$有26集-.-卡卡

kwanyeung 发表于 2009-4-15 22:36:14 | 显示全部楼层
唔算便啦,150$有26集-.-卡卡# M9 p- ?+ m4 x2 G2 `
ngyan1600 发表于 2009-4-15 20:53

; J6 K9 H5 ]  X! J咁即係話你買果1-4輯都係內掛字幕架啦波?
3 a) T0 ?& G* o9 e0 S! W9 x* I* q如果畫質好既無所謂啦。

Xoun 发表于 2009-4-15 22:39:24 | 显示全部楼层
本帖最后由 Xoun 于 2009-4-15 22:41 编辑 3 O1 l0 w$ f% Q) y* r; V) L

* X2 f; k: ^$ ?5 g( Y( o正常黎讲DVD嘅话应该系图片字幕先至岩喔..都系内挂咖啦...但可以弄成无字幕片源的吧

kwanyeung 发表于 2009-4-15 22:54:17 | 显示全部楼层
我諗佢指D字幕係直程封左入視頻入﹔面果隻。

ngyan1600 发表于 2009-4-15 22:58:18 | 显示全部楼层
咁即係話你買果1-4輯都係內掛字幕架啦波?3 H3 H3 F+ J# F3 r# e0 p
如果畫質好既無所謂啦。
, d9 f2 Y# k% l5 E8 Z6 j5 R$ ~7 o. wkwanyeung 发表于 2009-4-15 22:36
% j) k" W1 X1 ?' U1 C& y5 W  ]* m
而家得第三部係手,只知第三部係咁,1,2,4部等入手後先知

ngyan1600 发表于 2009-4-15 22:59:33 | 显示全部楼层
. q6 `( s/ l( s, y' ]- B
我諗佢指D字幕係直程封左入視頻入﹔面果隻。
3 K2 S  @3 {) |' F: |3 a, P% s" C( Ykwanyeung 发表于 2009-4-15 22:54

. B7 g! z0 U3 @1 S) O我講得內置字幕,緊係講呢隻啦5 M7 d" l6 a  Z% X7 ~& @
可以消除既就唔係內置而係外掛啦~
3 H( L/ }1 t4 p7 S6 Q畫質方面~你睇自己睇啦,卡卡

kwanyeung 发表于 2009-4-15 23:04:59 | 显示全部楼层
你係咪又買台版DVD???/ w7 `# V  s! }- a. X
如果台版DVD D字幕係內置既話。) h9 W1 I9 B! x* ~9 h
睇下香港有冇出DVD啦- -  再唔係大陸應該有無字幕既DVD。

ngyan1600 发表于 2009-4-15 23:08:02 | 显示全部楼层
你係咪又買台版DVD???$ t; F+ `+ S* @2 W1 |1 O1 q6 }
如果台版DVD D字幕係內置既話。
: B" \4 J+ V* S; l" I# V睇下香港有冇出DVD啦- -  再唔係大陸應該有無字幕既DVD。
8 G5 W, n" V' ^* O: ~kwanyeung 发表于 2009-4-15 23:04

, g% E2 D+ A' L+ Q" y' Z3 Z. u香港.........doremi從來都無出過dvd....vcd就只出左第一部......' }7 D4 e( U: P3 {
大陸版..質素仲差啦.....十幾集放埋一隻碟.......

huang 发表于 2009-4-15 23:09:08 | 显示全部楼层
质量似乎差左D哦,自已硬盘爆了,有时间实攻下全系列,* @8 ~1 h8 e" T( H- Q- F- C# c
目前还是美战为先

洋波 发表于 2009-4-16 14:20:54 | 显示全部楼层
分辨率貌似不是很高。