跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫资讯] 「世界一初恋」2期决定!「Hybrid Child」动画企划中!

kwanyeung 发布于2011-8-1 14:19 3442 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
日本真係以為世界未日?
7 o2 q) c# y7 c- B/ o- J+ Y: {5 L) P5 r8 ~% X% s
繼十月番有全職獵人,夏娜第三輯,WORKING,最終流放,FATE/ZERO,鳥賊娘2,食夢者,地平線,Guilty Crown。: |4 R" j9 M% w+ d3 z
基情番世界一初戀第二期也突然參戰!
& Q8 ~( p7 \, g# B7 ^. Q0 K. p. Y6 G9 a
看到这两部作品名字大家是不是就已经基情四射了?没错,由中村春菊老师绘制的BL漫画「Hybrid Child」将被动画化了!并且同样由她担任漫画版绘制的「世界一初恋」在第一期动画完结之后,其第二期也制作决定了!7 o& y( t) H- Z/ [* g

" L5 d% e! b$ d% [3 ^5 d" b7 s: E「世界一初恋」自不需要多做介绍,而「Hybrid Child」是中村春菊老在2003年《BE×BOY GOLD》8月号、2004年6 - 10月号上连载的一部漫画作品,讲述了根据持有者的爱情作出反应而成长的不可思议的人偶Hybrid Child与他的主人之间的纯爱物语。这部作品分为三个短篇,所以这次的动画化企划很有可能会是OVA吧,「Hybrid Child」还曾推出过广播剧,并有福山润、鸟海浩辅、井上和彦、绿川光等著名声优的加盟,如果这回动画化可以得到保留,腐女们继续尖叫吧~1 d' P% r, u* @3 `, ^8 I. u$ [
0 z9 Q8 @) G1 ?0 B3 r8 z3 w
* ^& h/ }, ?; z( g
7 D# N" k* Z& F+ i5 E( q2 T

' s7 ~+ \+ y. G) o' `8 `% V' b7 _& Z6 |& R9 {# ^' V; P5 t& G
; L, W0 a: p+ M# C' [1 I0 L

8 ?4 \) X" L8 u: x
2 G; P% X' w) V) R8 F

已有(30)人评论

asd123456 发表于 2011-8-1 14:30:32 | 显示全部楼层
又搶到沙發

kwanyeung 发表于 2011-8-1 14:35:56 | 显示全部楼层
又搶到沙發
& A* c* C3 O& M* n: m: u! casd123456 发表于 2011-8-1 14:30

/ X6 Y/ f/ @! @3 z5 f最勁係你。梳化王。

eegbook 发表于 2011-8-1 14:49:52 | 显示全部楼层
bl现身于江湖上,人人为之欢喜。

chrisrex 发表于 2011-8-1 15:26:16 | 显示全部楼层
k兄唔会系忠实fan屎啩

kwanyeung 发表于 2011-8-1 15:46:32 | 显示全部楼层
k兄唔会系忠实fan屎啩
$ l9 z2 \: d9 o5 w9 n: j' f' Fchrisrex 发表于 2011-8-1 15:26

$ l' Q3 j& O. X2 S: g! o唔知呢。你還掂都入咗火坑都可以睇吓。反正你話中意睇靚仔。

chrisrex 发表于 2011-8-1 16:03:16 | 显示全部楼层
唔知呢。你還掂都入咗火坑都可以睇吓。反正你話中意睇靚仔。& d  a0 }9 p" I0 g
kwanyeung 发表于 2011/8/1 03:46 PM
- a% J9 U$ d  ]& I; k9 t& o

; v" Y4 {  J" @! [3 f& j  H0 m6 f
# C7 T- }1 H* \, m4 \  h    太基情了,我惊我接受唔到囉

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:04:56 | 显示全部楼层
太基情了,我惊我接受唔到囉4 X! h- F% R; [  x: \, U
chrisrex 发表于 2011-8-1 16:03
* C$ z. j3 k4 ?3 F
你咪扮嘢啦。你邊會接受唔到。 況且依套應該幾清水。。。

chrisrex 发表于 2011-8-1 16:14:39 | 显示全部楼层
你咪扮嘢啦。你邊會接受唔到。 況且依套應該幾清水。。。
; S5 G" s4 ^7 `1 ykwanyeung 发表于 2011/8/1 04:04 PM

; E* m- w# `' |, \, S4 @- E, f: I( {! N& Q( Z
+ g( V! C' n6 G* @* B
    完全畀你估错.........清水係咪斋talk.............

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:18:45 | 显示全部楼层
完全畀你估错.........清水係咪斋talk.............9 z- n0 R! Y. c( ?3 ^# k
chrisrex 发表于 2011-8-1 16:14
" p/ E, u1 n8 Q* T! Z) \
唔係嘅。。不過冇第8個英文字母嘅畫面啫。KISS就大把。

aubert22 发表于 2011-8-1 16:20:13 | 显示全部楼层
如果佢哋真系信就唔会死出~出嚟无意思啊如果真系有~

kwanyeung 发表于 2011-8-1 16:21:08 | 显示全部楼层
如果佢哋真系信就唔会死出~出嚟无意思啊如果真系有~( n" q5 j8 y! G1 M! W4 T2 Y# B
aubert22 发表于 2011-8-1 16:20

$ N  W% k9 G; h$ }; [4 ?4 Y* B你都講得啱。不過10月番真係唔知點解不約而同好多好嘢!

123下一页