跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [原創][數碼暴龍02][TVB粵日雙語合成版][英文字幕][Xvid][更新至50集完]

kwanyeung 发布于2009-1-18 16:30 35000 次浏览 522 位用户参与讨论     [复制分享主题]
2497341O1 发表于 2009-1-21 18:37:43 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2009-1-21 15:12 发表
# C( [! N. l% T6 F9 A! q1 l4 v  I; E- L: O' q( t+ w7 H4 P; |
0 |7 Q$ n5 b* h) D% e
系啦2497兄.咁稀罕嘅录影版音频,我谂都好难会再找到咖啦,所以我都想把原音频(即系直接提取出来嘅音频,冇经过处理或压缩等)都收藏埋佢啊.唔知得唔得呢...

- h' L) b$ w9 J- [, a, b' {% N
1 V7 e" V6 P8 _- d# @! R' Y: T9 {唔好意思噢 ,   我系偶然机会下载翻来的,  都是rmvb格式架~    所以同合成版呀度都差不多的.  " r* j( `0 i! W* H
+ k5 L& Y7 ?1 }! z7 v
在下都有个小名叫小懵~  咔咔`    唔好叫数字噜~~

kwanyeung 发表于 2009-1-21 21:27:52 | 显示全部楼层
@@ 百忙抽時間上黎睇= =   
! P7 `. X* Q% o& C4 _6 r( S6 R小懵﹐你咁勁既@@   咁你都揾到。。我一直都想要粵語回憶好耐0 c- S6 g7 Z% |6 j/ u4 K
如果你有既話不如你更新埋之後D集數啦XD 依個星期真係爆忙^^
- N6 x: w- s7 ]9 q& _, t% K你有冇翡翠台版全集既音頻啊??@@
2 X) {( [' U/ j1 O3 z9 D. L兒童台真係CUT左好多﹐激死我= =
+ B' M% C8 Q3 }: L1 h2 _" g' Q4 y6 B" L. j% r6 E

2497341O1 发表于 2009-1-21 21:49:45 | 显示全部楼层
  我只系有个粤语回忆咋~   嘻嘻.!   
4 q' }6 _: o5 t. _0 r7 y5 E) o! M
2 |! L* N! G! a( H, [4 c不过我记得D被cut片段好似系Youtube有架~     我就比较建议你用日语黎驳翻被cut片段,   呢度的合成高手都系采用呢个做法的~       ! Y: T; y2 [2 P; p" U9 w1 N! L
+ t) n5 {& M: X+ V; W# b" p
   & _: B% n6 D+ o( A
如果仲要坚持要TVB被删剪的,   可以百度搜索吓" 数码暴龙02被删"
, J5 d) s% I$ c* N0 b+ O9 U: y再可以睇睇:3 d1 Z% q4 |! b9 p4 a' g
http://talk.doracity.com/viewtopic.php?p=97336: Z- @- J/ k0 V! z+ \- N

! K1 ^- D) M3 h# I[ 本帖最后由 2497341O1 于 2009-1-21 21:57 编辑 ]

kwanyeung 发表于 2009-1-21 22:59:38 | 显示全部楼层
如果你冇我就唔搵架啦= =9 T1 |# f( y" Y( M* Y& f6 S' D! K
我都係用番日語駁。。但係最大問題係依家# E# I' D: o6 T7 E8 a2 o7 a$ W/ e: b
冇字幕= = 有雙語都冇用= = 轉日語都睇唔明

ninaomu 发表于 2009-1-21 23:27:36 | 显示全部楼层
除去上集回顾和下集预告,每集都删咗少少,无计啦依家越来越敏感
2 q. s7 B# [2 x- h9 T日语照合埋落去啦,字幕可以第日慢慢稳噶啫% p5 J' ~& w* a' R/ F5 S

8 i* b( F6 g9 H4 O2 ~0 u[ 本帖最后由 ninaomu 于 2009-1-21 23:37 编辑 ]

kwanyeung 发表于 2009-1-22 05:20:54 | 显示全部楼层
上集回顾我寧願佢CUT= =: z$ Z+ O4 u% E+ M( O: L, a
因為如果佢冇CUT既話即係今集又會有2-3分鐘會CUT左
. n3 a% c- F5 u% E3 h就好似第4集咁= =

Xoun 发表于 2009-1-22 07:59:58 | 显示全部楼层
有时间我都把第4集音频的v2版都发埋出来啦...冇边度好.剩系个OP过得去 3 r: A1 P. |% O* c  Y4 c
% J( N, w  _7 D9 S  A
http://www.adrive.com/public/a15 ... 419a4c1441eb64.html

2497341O1 发表于 2009-1-22 10:37:29 | 显示全部楼层
  楼主加油噢~!    甘多人撑你~~

ninaomu 发表于 2009-1-22 17:26:33 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2009-1-22 07:59 发表 . r. c: l' H! ~" L. W1 O
有时间我都把第4集音频的v2版都发埋出来啦...冇边度好.剩系个OP过得去
& e" v  S2 _: E: u( _/ j; y, F( f" w/ s' Z! B4 L" ]" z- T+ X6 _
http://www.adrive.com/public/a15dc2175c449ffdf9f43c841cedfbda62871dd69d208e8666419a4c1441eb64.html
1 A3 N' k$ ?0 m2 R, `4 }
X兄用得翻AD空间啦~~~~?
7 |5 e; ^- h7 V# C, y5 c/ r( N个OP整得好吖,当年首播时嘅粤语OP就係咁嘅版,儿童台重播时TVB夹硬整过,整到差晒
8 B8 n) i: M+ f' e% |3 `0 G6 \- {% e. u; a5 w2 _7 X

Xoun 发表于 2009-1-22 19:09:27 | 显示全部楼层
近排AD空间又得翻...原来上次上传小樱嘅21集.点知上传到100%个阵就停左系度,但今日再入去管理界面一睇.又有翻上次上传嘅21集...真系奇怪 等下再在小樱个贴度放埋个连接出来

kwanyeung 发表于 2009-1-22 21:44:02 | 显示全部楼层
兒童台個OP係做得最差= = 我都唔明點解翡翠重播左2次都冇人錄﹐但係兒童台就有= =4 I) N) j# @% a( B3 T
順便一問﹐其實大家對MU有冇問題?? 如果大部份人冇問題既話呢我就繼續上傳去MU架啦。。
- z: R9 V# K& y5 m  D2 n
+ E% S- {  M* ^, ~4 z5 k如果大家想推薦空間既話﹐首要條件係斷左線都可以繼續上傳= = 因為我成日無啦啦斷線= =3 o  `# G0 m2 a& m
所以我上傳去MU都要用佢個軟件上載﹐用佢個網上傳實失敗。& d7 I& P- \9 v7 `9 t/ Y, y9 k* w

. L/ d  L4 l8 Y" [! o+ _; j0 \最好可以排隊上傳啦= ="

ninaomu 发表于 2009-1-23 01:14:07 | 显示全部楼层

回复 71楼 kwanyeung 的帖子

真正普及录影嘅都係05年开始嘅事0 s) I. J1 |6 a
之前一唔係用录影带录影,再唔係就零零丁丁的有几位HK高手录影清晰版出来
# y$ D, d) W( y2 I所以早期的好多动画一係无人录、一係就得零散集数% _$ A% g' @; E8 _  X/ E
儿童台,08年嘅事,普及了当然有人录啦