跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [原創][數碼暴龍02][TVB粵日雙語合成版][英文字幕][Xvid][更新至50集完]

kwanyeung 发布于2009-1-18 16:30 35006 次浏览 522 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-1-18 17:45:56 | 显示全部楼层
一係你遲啲教我點壓,我再睇下有冇時間上載啦,不過我諗我都係會更新左300MB果個版本先

ninaomu 发表于 2009-1-18 17:55:32 | 显示全部楼层
“聽日應該可以更新到第5-7集。。。”,建议楼主将当日上传好的链接放晒落一个附件,宁愿该附件收费贵些少,依家1集1附件收1星梦、你收唔到几多星梦之余我们也要扣较多税,两方都得益不大,希望你考虑下

seed22 发表于 2009-1-18 18:00:43 | 显示全部楼层
我的天啊200几M一集.不得了啦!
/ l: c* \: _$ f- F; L8 `5 G7 S太大了,

kwanyeung 发表于 2009-1-18 18:19:40 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2009-1-18 17:55 发表
( L; q5 i- c& H8 [5 ~( v# @“聽日應該可以更新到第5-7集。。。”,建议楼主将当日上传好的链接放晒落一个附件,宁愿该附件收费贵些少,依家1集1附件收1星梦、你收唔到几多星梦之余我们也要扣较多税,两方都得益不大,希望你考虑下
% _8 ~+ M0 n" o' l. E7 \6 b9 Q
/ K, K, ^, G2 t
多謝提醒^^我以後會3-5集一個附件。。^^

kwanyeung 发表于 2009-1-18 18:23:24 | 显示全部楼层
原帖由 seed22 于 2009-1-18 18:00 发表
4 Z# U3 O. R3 y* |2 v6 Q6 M我的天啊200几M一集.不得了啦!
+ D( q% k8 ]7 j% _太大了,
+ u- @# G  L% J$ B" k- A) ~
5 P# Q( k1 o, X2 d  C, J
將就下吧= = 300MB畫質真係很好啊= = 如果真係太大你可以去下載TVB兒童台版本,只係150MB一集。

Xoun 发表于 2009-1-18 18:26:51 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2009-1-18 17:02 发表
& r1 q; g& }# v6 @+ T可唔可以用h.264编码压到100几M左右(唔怕,画质依然好清嘅)?或者压成rmvb?
+ a: ?( f2 J6 P1 d" _# Z太大啦。。。。。。。

6 z  U' F. t' J6 B: i* ^" V8 ]/ N
9 ^) g2 S6 y8 |/ {) W对于数码暴龙哩D特大动态场面.比特率唔够大会好容易出现马赛克咖..现时硬盘咁平,唔怕啦.我都收藏数码暴龙先

迪格斯 发表于 2009-1-18 18:31:20 | 显示全部楼层
须然我对呢个无乜兴趣,但系都支持你的合成.....

kwanyeung 发表于 2009-1-18 18:32:15 | 显示全部楼层
我都係咁諗啊^^ 所以我先整成MKV。要RMVB 既話有兒童台版本下載。。但係畫質就咩啲囉。。。
: Q( _/ `0 e3 l9 Z4 U* Q' o/ }" [9 u3 Q" Y
真係非常之可惜我之前冇下到數碼暴龍01 合成版。。。依家想要番都冇

kwanyeung 发表于 2009-1-18 18:40:56 | 显示全部楼层
更新至第3集。。

2497341O1 发表于 2009-1-18 18:42:51 | 显示全部楼层
   其实合成的话,  片源最好就不要压拉,   就插条粤语音频入去就系了~          p, c( g/ t% _$ F9 [
7 h4 p' u" v) Q8 N3 _1 m( X
     小容量的版本可以我地各自压缩.

huang 发表于 2009-1-18 19:12:40 | 显示全部楼层
压过的片源画质一定有损,要收藏的就不要再压,

youxiwang 发表于 2009-1-18 19:14:25 | 显示全部楼层
合成唔容易,支持下先