[其它更多] 【原创】美少女战士R - 星夜传说 TVB粤语优化校对音频!(已续期)

马桶帅哥 发布于2010-10-7 00:39 6474 次浏览 78 位用户参与讨论     [复制分享主题]
. i2 x4 s) k5 ]' i$ k' x
: ^) w: J! v4 t* c3 C本人处女合成作品!!
6 S/ g( P2 P; G* |! a用左我三个钟!!; g  }; A! y+ S, _* O
用既系venuschen发既TVB录影版音源(多谢Venuschen分享)) t( D4 i7 N, k* b  ^* G/ a2 A
除咗校对好可以直接合成到片源上,我仲优化左音频,听起身高出录影片源成个LEVEL啊~~ , u8 S* e4 j7 ^: p$ X# J6 a2 g
主题曲用翻日语音轨替换(橫惦TVB播既都系日文),中间阿提密斯有半句用左VCD粤语去填补~
/ H8 v1 f1 _$ K1 E之前论坛度有人发过一个1G左右既MKV高清片源,所以呢度我就淨係发音频,大家自己合成上去就得啦~~
  M! c/ J( @+ G: H: n8 q& N- w如果大家都要求,我再念办法上传埋个片源~
0 i: I8 N% {) f; a
( H3 q, W6 k+ `0 S* v' X" x7 B3 S+ }) v另外,我都优化埋《水晶计划》既TVB粤语音频,但系呢个录影版质量实在太差,我尽左力,都只可以去到呢个程度。  x6 W( Q) R0 z
剩下,就靠高人去搞校对同替换啦~~ (话说呢出野TVB实在太为难合成者了)
1 m7 {4 H- h7 k$ Q+ {+ e; \5 t, c0 w% e6 E; t* X4 Q

( J7 l) O! E9 p% O$ l& A【文件名】:美少女战士R 剧场版 - 星夜传说 TVB粤语优化校对音频
9 N0 h0 ]) X2 {8 a7 i# c【总长度】:1小时52秒0 Q* x5 J* |  {0 d& n
【下载地址】:6 A8 c( l1 C' o- j. _
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(78)人评论

chrisrex 发表于 2010-10-7 00:58:30 | 显示全部楼层
第一个支持,兼沙发~

bonnie083 发表于 2010-10-7 02:19:54 | 显示全部楼层
经典中既经典~支持

kevinchan 发表于 2010-10-7 02:31:32 | 显示全部楼层
深夜党来支持一下,估唔到仲优化音频,真係用心良苦

venuschen 发表于 2010-10-7 03:10:22 | 显示全部楼层
多謝晒!不过果个TVB录影版唔系我提供既,我只系转载咋

kc123kc 发表于 2010-10-7 04:52:35 | 显示全部楼层
哇 又有正嘢啦 多谢LZ先~~~~

迪格斯 发表于 2010-10-7 07:12:35 | 显示全部楼层
已经做了合成,路过的。。。。。

inber 发表于 2010-10-7 07:27:57 | 显示全部楼层
多謝樓主分享4 U, G! H+ e( u' V7 U" \
支持一下

help6288 发表于 2010-10-7 07:55:41 | 显示全部楼层
支持新合成$ e$ `4 X5 e0 B! a4 s* K
LZ继续努力

SA_127 发表于 2010-10-7 08:15:36 | 显示全部楼层
路過支持9 ^: t0 }, H" f9 \; u
樓主真有心機

lovepx 发表于 2010-10-7 08:58:44 | 显示全部楼层
楼主好有爱..支持楼主!!

freedom246 发表于 2010-10-7 09:12:35 | 显示全部楼层
支持你,多谢分享啦!!