跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原创] [穿越时空的少女] [粵日双语][1920x1080] [h264 BDRip]

aubert22 发布于2009-11-22 16:46 14729 次浏览 160 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 aubert-22 于 2009-12-4 13:57 编辑   M5 @8 U7 h3 W7 X, U  b6 D
3 F9 I+ Q% D1 y1 w4 J2 J
★片      名★ 穿越时空的少女
' {+ f$ Q: L) q: F
★影片格式★ MKV8 b) h& d: d  |
★视频编码★ H264 BDRip
; d6 R+ {& ~: e; R' J/ g$ R) e. [7 e★分 辨 率★ 1920x1080
( P% ^" O( z# S3 R" H7 Z, b★大      小★ 2.54G
1 Z$ o( w! r% H; X5 O& \$ L★死档日期★ 2年无人下自动死档
4 h3 y; }; {6 ^: f( G# F★语言字幕★ 粤语 日语~简体 繁体 日文
) t4 v$ v7 `" q" ^! V★音频格式★ 粤语MP3 日语AAC
1 Z8 @# U1 V1 A; G" R* t% }7 Q
★储存空间★ MU
. r/ m9 t, u# O# R欢迎转载,请标明出处, S! P  Z% k, D  |& P7 D' A
首先声明下,因为系喺EM度下,下完合完仲要上完两part后睇,先发觉开始果阵出现片题(日文)时有3到4秒嘅字幕组嘅水印(同片题同时出现同时消失),当场愕然 ~虽然下得唔系好耐,但势估唔到字幕组会做D咁嘅嘢~商榷重唔重下RAW,但2G几嘅巨物,又要重下重上传,谂下都烦,而且又唔系乜大不了嘅嘢,最后作罢,继续发上黎!完美主义者请勿下,自己可以挂RAW自己合,我本人就照样收藏啦~粤语音频来自此贴
& W& a9 d0 K+ V# x. phttp://bbs.dreamxt.com/viewthread.php?tid=66652&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3D0%26amp%3Borderby%3Ddateline%26amp%3Bascdesc%3DDESC
3 ]8 T+ e" n7 {因为原音频太细声(比以往日语音频仲要细),所以我提高左10db嘅音量,但唔会影响音质,因为有预览过嘛~
9 ^) i* d% _. B( V; ]% V9 ?: f& E$ h1 r& ^- z5 x0 Z
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(160)人评论

aubert22 发表于 2009-11-22 16:48:31 | 显示全部楼层
原音频嘅视频我删左先记得截图,所以就无得对比,不过唔系好大,自己可以下黎对比嘎如果真系想下~

mcnynbajay 发表于 2009-11-22 16:53:56 | 显示全部楼层
水貓又來個BD巨物~' l$ h; x& M. `, E$ S( k  q
真的好吊癮了~
8 @) A) \) C6 t* }5 |硬盤啃唔落之外,集顯軟硬解始終RUN唔順!

aubert22 发表于 2009-11-22 16:58:36 | 显示全部楼层
水貓又來個BD巨物~
; C& h  z, f, ]  E( f6 @真的好吊癮了~
! h! u* A3 T  e; T/ d硬盤啃唔落之外,集顯軟硬解始終RUN唔順!& Z* r# T9 S* q3 ]4 G; j- k
mcnynbajay 发表于 2009-11-22 16:53
3 R3 I3 [% {( E  o* A9 d
软解咯,软解好D呱,反正CPU都要用嘎了~
5 H7 ?% R7 a7 S' f- c, [5 N我个硬盘都快顶唔顺啦(如图)~希望1.5T移动硬盘快快降价啦~

mcnynbajay 发表于 2009-11-22 17:06:35 | 显示全部楼层
软解咯,软解好D呱,反正CPU都要用嘎了~: S) ^; I* A7 d1 z
我个硬盘都快顶唔顺啦(如图)~希望1.5T移动硬盘快快降价啦~
$ M- \, F# S8 w7 h% c+ ^4 Waubert-22 发表于 2009-11-22 16:58
( }; e1 U  y# }8 q# K- i( U) G
都話軟解唔得咯~部機都無得硬解添~2 ~8 w1 g  h6 f. x$ G
你一個分區就已經頂爆我全盤了~
200911221708 硬盤.jpg

aubert22 发表于 2009-11-22 17:14:25 | 显示全部楼层
都話軟解唔得咯~部機都無得硬解添~- X& g# H# ~) D; T
你一個分區就已經頂爆我全盤了~
5 n+ ~6 z8 ~$ u4 Z9 Gmcnynbajay 发表于 2009-11-22 17:06

; Z' V2 Q- V+ h6 D/ n6 Y 做乜分咁多区嘅~~9 L1 u4 u3 D  ~( Q5 _  Y9 @$ V
不过要睇比例嘅,我嘅比例都好细啦,分母太大啦~

mcnynbajay 发表于 2009-11-22 17:20:21 | 显示全部楼层
做乜分咁多区嘅~~, S1 Z( y+ ?) A* ^' i, \. C- A
不过要睇比例嘅,我嘅比例都好细啦,分母太大啦~
' N0 t+ `6 Q( I" x! laubert-22 发表于 2009-11-22 17:14

/ p' S( h" }) D5 |( D 無米繼續買新硬盤~前四個分區系主硬盤的~后四個就系兩年的移動硬盤來的~(4百蚊個)
8 U- @* B. w: a# E而家都便佐唔少了,亦倍增唔少容量
$ {% B( F! Y0 ^" L0 R) T你500G硬盤都仲可以慢慢掛資源,我就無謂搞了~就來壽終正寢了~

aubert22 发表于 2009-11-22 17:30:29 | 显示全部楼层
無米繼續買新硬盤~前四個分區系主硬盤的~后四個就系兩年的移動硬盤來的~(4百蚊個)4 b$ l  m/ J0 F8 x
而家都便佐唔少了,亦倍增唔少容量
" y2 H: j) v0 s5 B! r; ^你500G硬盤都仲可以慢慢掛資源,我就無謂搞了~就來壽終正寢了~2 `" ]  \! f/ {$ d. H# I
mcnynbajay 发表于 2009-11-22 17:20
. h4 v0 g  o+ p$ E- g
我果个600G呢有效值系,所以分母系非常大呢~我家仲挂紧吹波糖危机呢仍然,仲有差唔多成百个钟下呢要~

tysycfdo 发表于 2009-11-22 17:52:39 | 显示全部楼层
哇...太感谢LZ你了!既然有高清的!

183334257 发表于 2009-11-22 19:09:47 | 显示全部楼层
你下EM速度真系快啊,我龟速的..

wjr5200 发表于 2009-11-22 19:52:48 | 显示全部楼层
系咪漫游字幕组吖,我之前下过个都系甘既

kevinchan 发表于 2009-11-22 20:09:53 | 显示全部楼层
水猫又嚟巨作,学小杰话斋:好吸引啊3 C7 ?; U$ K7 R4 n2 Z' u1 l
可惜我都暂时无空间收藏!# U: H* W: o( U0 ?! d
话唔定迟D伸手要音频呢?