跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[音乐分享] 美少女戰士S片尾曲粵語版?(唔係無可擋啊!)[新增土豆連結]

kwanyeung 发布于2009-7-8 02:10 5828 次浏览 49 位用户参与讨论   [复制分享主题]
' E- d% ?6 P% d$ X7 ?: W: {9 j6 k0 s' l
無意中發現左竟然有美少女戰士S 片尾曲粵語版!!但又唔係無可擋!!!!+ Q1 ~; S; {7 x/ G6 n
# N0 Z) c6 b  y4 H1 |
我諗依個唔係TVB版嚟。但又唔覺得係山寨版。。。。
2 h/ ]# i$ d. j. L$ g
4 A/ h8 d( O0 ]" H唔知邊個知呢?!!快啲聽吓啦5 B3 e. N5 ~" _* G3 Z* F

5 v  \: I5 J- z% C3 K% ?% [' K) G
0 x3 ]8 e4 M2 p$ W+ A' R, ohttp://www.youtube.com/watch?v=BVbGZRAUv24&feature=related
2 B- @6 g  b2 h. K+ [. r( Z) l) o% w) F' M  b+ y$ S/ f2 P
" `, i6 @! [* e6 {; \
- x6 p' O& ~1 b% o% d9 J2 O& d
鑑於原來UTUBE比人和諧左,所以我上傳左去土豆比大家聽。。。
! \8 m8 S( K3 h. d8 q! w
( T$ C% s+ w+ E6 h; N- u9 U& k, u/ F% X
http://www.tudou.com/programs/view/UYGsw8WLq44/

评分

kalaso + 4 + 6 我很赞同

已有(49)人评论

kwanyeung 发表于 2009-7-8 02:12:18 | 显示全部楼层
如果有依首歌咁美少女戰士S 合成版片尾就唔洗改做SS嘅月亮下的禱告啦????

迪格斯 发表于 2009-7-8 06:43:53 | 显示全部楼层
如果有拒地早就用左啦,使乜咁麻烦.....如果有我都会用拒.....不过网上的就只有以前录影版的30秒....记得以前系陈奕唱嘅,在<闪电传真机>都唱过,如果无记错嘅话....睇下当年有无人录影过...

kwanyeung 发表于 2009-7-8 08:07:32 | 显示全部楼层
如果有拒地早就用左啦,使乜咁麻烦.....如果有我都会用拒.....不过网上的就只有以前录影版的30秒....记得以前系陈奕唱嘅,在都唱过,如果无记错嘅话....睇下当年有无人录影过...
4 `1 ]8 @+ m" C* b7 u迪格斯 发表于 2009-7-8 06:43

; u4 }' f5 T9 W6 f我夠知無可擋係得30秒。。。。+ z2 Y# J4 G, R- A( z

% X& ^  x1 \; Y' e4 }但我標題都寫明唔係無可擋囉- -"""""""

moschino 发表于 2009-7-8 11:34:52 | 显示全部楼层
内地封左YOUTU啊···哎····

彩虹V佐助 发表于 2009-7-8 11:55:50 | 显示全部楼层
如果有拒地早就用左啦,使乜咁麻烦.....如果有我都会用拒.....不过网上的就只有以前录影版的30秒....记得以前系陈奕唱嘅,在都唱过,如果无记错嘅话....睇下当年有无人录影过...5 x9 l( R. R4 E4 n* l" q/ i
迪格斯 发表于 2009-7-8 06:43

1 s! n+ y) g* ~# W( O5 N陈奕无唱过美战嘅歌咖。主唱嘅系陈琪。
: S  o) V6 ?5 G- ePS:youtube我地这边已经封佐啦,根本睇唔到。。我比较想揾无可挡首歌。

kevinchan 发表于 2009-7-8 18:22:40 | 显示全部楼层
用代理可以上YOUTUBE,就算俾我听到都唔识分,因为无研究- -!等待高人嚟听下啦

WINERS 发表于 2009-7-8 21:35:53 | 显示全部楼层
呵呵;呢首粤语版我想下好久了;但是就没得下!!

WINERS 发表于 2009-7-8 21:36:32 | 显示全部楼层
呵呵;呢首粤语版我想下好久了;但是就没得下!!

迪格斯 发表于 2009-7-8 22:07:24 | 显示全部楼层
陈奕无唱过美战嘅歌咖。主唱嘅系陈琪。
3 }2 G1 ^+ {5 f3 `- nPS:youtube我地这边已经封佐啦,根本睇唔到。。我比较想揾无可挡首歌。
" i9 i  q% E! R/ T- N彩虹V佐助 发表于 2009-7-8 11:55
但我记得嘅系陈奕唱的,主题曲先系陈琪唱......前2年有人话 无可挡 系陈琪唱,搞到我以为记错,但根据我嘅记忆就系陈奕所唱,而且都有资料可寻,我先知道被人误导了.

kwanyeung 发表于 2009-7-8 22:34:15 | 显示全部楼层
原來YOUTUBE比人封左。咁我下載落黎再上傳比大家聽下。

马桶帅哥 发表于 2009-7-9 10:07:49 | 显示全部楼层
等我话你知啦: 系山寨版!!!!  q" f, t# `* {
9 d) u/ o$ A" [* u0 l
应该系原创的填词。
6 D  x2 ]3 Z- m, i6 h  V, e- q+ P+ H/ A! ~, I$ y5 H0 `. ~
/ E; _* z/ @: @" c
TVB制作的粤语版音乐伴奏都吸用MIDI,唔会有甘好的效果,而且到了副歌有日语的和声,证明这个伴奏就是用日语原版的伴奏,只不过那个人自己填了粤语词配唱。另一个方面,整首歌有许多出人声被伴奏盖过,证明她不是专业的制作水平。

12345下一页