跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫百科] ANIMAX配音組好左好多!可以同TVB配音組比!

kwanyeung 发布于2009-6-6 08:31 8425 次浏览 71 位用户参与讨论   [复制分享主题]
& \! X& W1 w: {
* b$ i) v2 e9 ^( g5 L6 a近日ANIMAX播嘅天元突破。我雖然冇得睇,但好多人睇完之後都覺得啲配音好正。相信ANIMAX重新訓練過配音組。
0 U1 q% E2 p0 v0 V
5 |; }. V% H* o) Z6 ~8 j$ T4 B我聽人講之後問人拎左嚟睇一集。真係好正。比以前進步咗好多。水準可以接近TVB。
7 H, v! p3 L; M' D3 M; _0 M8 h. U
8 E3 [$ K$ X, }/ d# b4 Y( ?% f: {ANIMAX配音組有咁大進步,但相反TVB配音就好似退步緊。。不過TVB比多啲機會啲新人就可以快啲成龍。。

已有(71)人评论

luanmali 发表于 2009-6-6 09:15:47 | 显示全部楼层
TVB冇退步~只不过依家政策喺畀新人多D机会~~而且TVB多咗嘢配~~时间安排方面比较紧张~~难免会出错~~但有90批喺度~~其他嘅都好难超越~~

sakura3 发表于 2009-6-6 09:37:24 | 显示全部楼层
我都听咗ANIMAX播嘅配音,要同TVB比,仲喺有段距离嘎~~8 D9 r! v; L4 ]" Z8 e4 F- Y
近排《凉宫》超好!!

ykcheung 发表于 2009-6-6 09:54:09 | 显示全部楼层
原來衣架ANIMAX配音咁犀利?

saber0758 发表于 2009-6-6 10:03:55 | 显示全部楼层
新人都系要比机会噶啦,以后配音多咗就会好噶啦。

kwanyeung 发表于 2009-6-6 10:17:48 | 显示全部楼层
咁又係。冇可能一步登天。

spiderzzz 发表于 2009-6-6 10:35:12 | 显示全部楼层
系咪真系甘犀利嘎?!

ninaomu 发表于 2009-6-6 11:14:04 | 显示全部楼层
咁都要你地啲观众吡机会TVB组的新人先得嘎
: x) a+ D2 I) v% O8 `. L/ }9 l5 b人地TVB组一直锻炼新人某啲人就喺唔喺都踩

平常心 发表于 2009-6-6 11:18:01 | 显示全部楼层
你在那里下载?点解我睇吾到有人上传?{:5_339:}

aubert22 发表于 2009-6-6 11:19:50 | 显示全部楼层
唔系好了解ANIMAX~

kwanyeung 发表于 2009-6-6 11:43:21 | 显示全部楼层
咁都要你地啲观众吡机会TVB组的新人先得嘎
. s; e/ ]  A+ w% r4 D* S6 C人地TVB组一直锻炼新人某啲人就喺唔喺都踩
% k) |4 R! @$ }" c  v9 [ninaomu 发表于 2009-6-6 11:14

5 ^6 e' A1 h( u) K都唔係踩嘅- - 只係話暫時新人水準仲係未到家。有待改進。
! c( n/ L- j3 D. R4 c- _3 RANIMAX啲配音人員一開頭都好差,依家都越嚟越好。所以我都好想睇到TVB遲啲會進步。

kwanyeung 发表于 2009-6-6 11:44:48 | 显示全部楼层
你在那里下载?点解我睇吾到有人上传?{:5_339:}
9 b6 S5 s' {9 ~平常心 发表于 2009-6-6 11:18

/ w6 @, d: _/ f! {當然冇人上傳。因為都冇人知係粵語。ANIMAX官方靜係話日語。。。我有朋友錄左兩集叫左佢比小小我睇。
! Q- T- V  O; G1600錄左小小,佢等下次重播應該會放曬出嚟。