跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫百科] ANIMAX配音組好左好多!可以同TVB配音組比!

kwanyeung 发布于2009-6-6 08:31 8397 次浏览 71 位用户参与讨论   [复制分享主题]
ninaomu 发表于 2009-6-6 23:07:39 | 显示全部楼层
同理可以用係台湾国语配音

championB 发表于 2009-6-6 23:08:23 | 显示全部楼层
animax版红秀丽大好5 ?# {, R. [$ F* E* V
, R* A9 J  s) H# Y2 M, J
天元突破有粤语啊,去搵搵先.
! J1 j4 p+ T6 u$ y# X6 J% H5 N7 j) K$ v; ?# A. K, H1 b
animax版的<我的女神>就差d啦,男女主角都太老成.

ninaomu 发表于 2009-6-6 23:17:35 | 显示全部楼层
我觉得Animax引进彩云喺最失策嘅事,哩套太多角色了,睇完全套都觉得TVB出动大半人员(三十几人)都只能勉强应付,更莫讲自由身配哩套时来来去去都喺果啲人配。

lol2281 发表于 2009-6-6 23:43:43 | 显示全部楼层
animax better than tvb ^^&&***

kwanyeung 发表于 2009-6-7 05:24:50 | 显示全部楼层
早年何璐怡张颂欣一出嚟就狂被人踩,曹启谦、张预东又喺咁,过咗一轮有进步了啲人就鸦雀无声,咁当初踩乜鬼吖踩,凡事都有个开头嘎嘛
; l. R/ l1 G; }) y* L2 c对animax就咁宽容、对TVB就咁苛刻,会唔会大细超咗啲; I# D1 A$ O! C8 J0 n
ninaomu 发表于 2009-6-6 12:52
% R  L/ A& L' s, [9 v
對TVB苛刻係應該- - 因為免費電視多人睇,自然多人評論。但唔可以亂踩就岩嘅。6 z7 g, {, n8 p" _. [% N; O6 D
唔好話何璐怡張頌欣,就算林元春依啲老配音員都有進步。睇番林元春之前啲配音都冇依家咁出神入化。孤星淚佢配得真係好入角色。

oyang886 发表于 2009-6-7 06:25:08 | 显示全部楼层
系米 J2 入面滴 配音啊

johanz 发表于 2009-6-7 06:57:50 | 显示全部楼层
XX笔记里面既阿月 唔系TVB嘅咩?...      
6 m' C( d1 q- W5 z  N" c( O% X: w3 W- q& e! S: q( b
  嘻嘻.  话时话,  我都喜欢Animax的配音.    可惜录制版的质量太差了.   想合成的念头再三打消了..) X) t" M% B; G! ^. s
2497341O1 发表于 2009-6-6 20:00
4 Z+ D( j, A: u

5 o2 t& d3 \4 w回20楼  animax都出过XX笔记( r5 j$ K& A3 I6 b' w
梁偉德男 TVB 夜神月 ###S#笔记翡翠 
skwinwin:
羅偉亮男 自由身 夜神月 ###S#笔记Animax 
[email=]ka:[/email] 今天開始有粵語
梁偉德男 TVB 夜神月 DEATH NOTE翡翠 
[email=]哈哈:[/email] 請填上播映日期、附註及其他你想留下的說話。
鄧肇基男 自由身 夜神月 ###S#笔记(電影版)DVD 
[email=]:[/email] 首播日期:/ /2007。
鄧肇基男 自由身 夜神月 ###S#笔记 - 最後的名字DVD 
[email=]:[/email]

" }0 S# P7 g! H/ B对animax的配音员了解很少,都系通过查资料来了解4 A  C  }& V0 _7 m
单凭听声种好难分辨得出边个打边个6 |, x% Q" Z; z
尼个罗伟亮都吾错    同德仔版阿月相比感觉到有D另外的味道

sugarlee 发表于 2009-6-7 13:41:25 | 显示全部楼层
我都唔是好了解ANIMAX,有么代表作啊,等我稳来看看~~~

popwater 发表于 2009-6-7 17:28:24 | 显示全部楼层
话说TVB的配音好似无以前甘好啦!!哎...

ngyan1600 发表于 2009-6-7 20:18:30 | 显示全部楼层
ANIMAX系乜
* f) H( X* z; i8 bgd_kk168 发表于 2009-6-6 13:23
7 S. o: }6 V7 }, D$ L0 J1 S
animax係一個收費既24小時動畫頻道,總部係日本,係日本期中一個首播灼眼的夏娜的便是日本animax

suend 发表于 2009-6-10 00:04:51 | 显示全部楼层
PPL moved from tvb...

davidyong 发表于 2009-6-10 10:59:00 | 显示全部楼层
我觉得TVB动画的配音做得不错,呵呵。