跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[原创DVDRip] [圣斗士星矢 -- 极乐净土篇] [XviD] [粤语繁体字幕]

aubert22 发布于2009-4-18 20:59 3961 次浏览 54 位用户参与讨论   [复制分享主题]
9 @. C1 E( h  ^" g% ~; {! G/ X. z  y1 x0 H5 ?0 a" j2 {1 ]
【片  名】圣斗士星矢 -- 极乐净土篇
( y  y" p0 a) p, B7 T影片格式】mkv
' |# K8 _, q4 I% t
【視頻編碼】XviD1 z4 {1 r! s  o' f) k3 f6 ^
【大       小】273-365M/话(共6话)9 B& W- s' i) _& A  P: [9 G, _1 K3 T
【死檔日期】我唔续就死,但多数会续5 J; E( b9 J/ C. G8 W+ n
【語言字幕】粵語, 繁体字幕
' Y+ B% Q3 w3 j4 Z3 @' w6 b【音  頻】AAC
. i( d) s) Z4 }, l5 ^【儲存空間】Q中转站; F+ X2 |. }( U! w  i3 |

- q+ s4 F) R) q6 A- E; ~) G3 ]6 x之前喺"专卖店"下嘅~个人唔中意VOB,就动手转左~第一次转~感觉好费力~特别系字幕果度~因为系分集转换,字幕分唔到,就只可以用Subrip+SubtoSrt黎搞~自己动手识别啊要,果个累啊 ,不过搞下搞下又觉得几有意思,咔咔 ~挺有成功感~希望大家中意~图片请放大再看,咁先清嘎~& |7 r: U  O; N5 a* Y! t

- s" _; P& }, t7 ePS:上面发帖格式同颜色系"借用"K.Y."(应该知道边个了呱~)嘅,嘻嘻~
* l8 b5 @& U9 i/ `5 ?
) o8 P1 M* h6 f0 m" X- I 111.txt (170 Bytes, 下载次数: 16)

评分

ninaomu + 6 + 26 + 1 原创内容

已有(54)人评论

ykcheung 发表于 2009-4-18 21:08:44 | 显示全部楼层
聖鬥士,支持啊.

aaron81 发表于 2009-4-18 21:54:27 | 显示全部楼层
好有成就感,睇来我都要自已动手弄下合成片,学习~~~

ngyan1600 发表于 2009-4-19 00:29:35 | 显示全部楼层
貴左小小,我遲下自己買碟算

kwanyeung 发表于 2009-4-19 01:18:16 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2009-4-19 01:19 编辑 2 t8 v; \! p% `( c& E: M
- D$ {; `( b' d. k
死仔- - 抄我個格式- -7 P0 _: V8 M7 M
點解唔用X264啊?!!! XVID畫質保存方面點都比唔上X264㗎喎。。
: H+ d) V& Y2 F7 Y8 U+ W- ^) U8 ]+ o
仲有應該係VOB唔係OVB?- -

aubert22 发表于 2009-4-19 01:39:19 | 显示全部楼层
貴左小小,我遲下自己買碟算
* \7 n1 [: m) A0 x6 F# L, dngyan1600 发表于 2009-4-19 00:29
5 d) X+ q2 k" n1 [9 t$ N
2星1集都话贵~罢了~唔洗买碟了,我都话"专卖店"有BT下了~

aubert22 发表于 2009-4-19 01:42:19 | 显示全部楼层
: h) r( v7 @  j$ M
死仔- - 抄我個格式- -) o; O+ g4 _6 u- i: ~  y& [
點解唔用X264啊?!!! XVID畫質保存方面點都比唔上X264㗎喎。。+ l  ^% b8 K& `/ F
; N) e9 Y# j! t+ q
仲有應該係VOB唔係OVB?- -0 v( [- q8 C- P
kwanyeung 发表于 2009-4-19 01:18
. z; M. Z+ \& o8 A, o7 E: F
系借,唔系抄,咔咔咔~~; e" V  g3 O  p7 I4 M# S
因为我系用DVD2AVI+Aviutl 黎压嘎,好似无x264~又懒得再转米直接用XviD咯~4 G$ g5 ]5 E  ?  v: V$ \5 X* H
第一次,米强人所难喇,咔咔~~% L' G+ N6 @) q4 O4 r. R& k! R
嗯,手快打错,万恶的VOB~

ngyan1600 发表于 2009-4-19 02:10:39 | 显示全部楼层
2星1集都话贵~罢了~唔洗买碟了,我都话"专卖店"有BT下了~* k4 b9 d3 T4 N1 \9 Q1 E; @6 @: c+ @
aubert-22 发表于 2009-4-19 01:39
. V3 u$ `6 e, C* e5 q0 P, q
緊係貴啦,比起我自壓自合都唔收錢黎講-.-卡卡' _- s- b6 L( h5 o* @. b3 y9 Q; s
而且仲要\係用qq中轉呢種堝短期限貨艙

ngyan1600 发表于 2009-4-19 02:13:44 | 显示全部楼层
系借,唔系抄,咔咔咔~~
! I: F/ ~+ v. H7 s+ z1 [因为我系用DVD2AVI+Aviutl 黎压嘎,好似无x264~又懒得再转米直接用XviD咯~  N0 W' y0 `' Q3 ~2 H; Q( a  n
第一次,米强人所难喇,咔咔~~7 @8 X- e' C1 F0 \" t% |
嗯,手快打错,万恶的VOB~
0 S8 h& C3 d2 p! ~, `" Taubert-22 发表于 2009-4-19 01:42

: e8 {- Y' H) ?* s  ^等多個幾月我就出x264版(本來有咁諗過,而家~~~打唔打消好呢-.-卡卡~0 y& L0 x% v4 t- B7 A! b
冥界篇我都準備壓+ |1 A' c5 B; e) O
我而家出新野就會用960p的了

平常心 发表于 2009-4-19 03:26:09 | 显示全部楼层
水王出品,我立即下载,多谢,天马流星拳....

ykcheung 发表于 2009-4-19 06:03:50 | 显示全部楼层
等多個幾月我就出x264版(本來有咁諗過,而家~~~打唔打消好呢-.-卡卡~
  \. B* B4 `  S冥界篇我都準備壓
" B+ V$ E& b4 e$ U1 M我而家出新野就會用960p的了
2 \2 @! D& [. ]# cngyan1600 发表于 2009-4-19 02:13
$ D+ l3 w, f  J; z
, u7 a$ S- g& D+ z1 [% F7 p
我相信衣架有很多d人期待著1600的冥界篇及極樂淨土篇.

seed22 发表于 2009-4-19 08:09:50 | 显示全部楼层
嗯!到时猫咪一定会变成合成达人的。3 W8 B. C  _: b
连极乐净土都有粤语的,那冥王篇是否也有粤语的呢?

12345下一页