[幽默情感] 角度決定不幸的深度

夜月星辰 发布于2007-12-15 14:12 2738 次浏览 48 位用户参与讨论   [复制分享主题]
夜月星辰 发表于 2007-12-15 17:28:33 | 显示全部楼层
quote]原帖由 tandong 于 2007-12-15 16:21 发表
4 O- i% q+ j7 U& H3 S8 m
$ D+ c' `$ `; R, SPM左你了!!    [/quote]
% d: \/ P9 @( d, O5 ~! I- y3 \6 G8 g% G+ h
你將pm D嘢分類了,再send俾我
夜月星辰 发表于 2007-12-15 17:33:59 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-12-15 16:18 发表 " R2 ?+ M& c7 ]( G4 [+ D% |

# H/ J( j! y- k8 E7 p! }  K話你一句就牛咁胫要走,传染D流感过來又吾负責任!!  
% [9 O# r( K. I) v, }# e! y# m有几打野揾你搞下,等你吾得闲,得闲都要你掛住帮我地做野!!   

8 X5 \9 g6 a$ s( r; ?" E9 x: D- E/ g" k: H
我都係人來嘅,我都有難受的時候,0 o3 z  u0 j5 v. [$ G
晚晚無眠的日子,你以爲好好過啊
幻影傳說 发表于 2007-12-15 18:05:56 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-12-15 17:33 发表
. Z; Q5 ?' q5 R; @: D: [0 ?& b! ~* |# N  n9 f; _
* ?. \- u1 N: m& n5 T& W; o
我都係人來嘅,我都有難受的時候,2 c7 Z4 b: \1 J5 e- w9 u& Z- {
晚晚無眠的日子,你以爲好好過啊
" i1 M  F3 Q* R! d; r& A; S
" D# _5 V. S. O
你真係冇改錯名
" o+ e5 q* h/ `每逢夜晚見到月亮同星星先會見到你出現...
+ F* E8 E, r6 u( A/ g9 b5 J6 e+ U
, l: h; a) G$ x- F' a* L. v4 P3 ]考完試唔係應該好好訓咩  
tandong 发表于 2007-12-15 18:13:52 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-12-15 17:33 发表
% `1 z! a$ \9 N4 Z0 l# C- P$ u$ i' i
6 f& G* b8 Z7 D$ @: f- v: A
  k" b9 o7 K; C9 s我都係人來嘅,我都有難受的時候,
7 I1 \3 Q0 s& P$ |5 c) R) ]晚晚無眠的日子,你以爲好好過啊
/ e8 O* e( i6 R* o: g. b
呢几晚我都無眠喔,上夜班呢!! ( ~. i, Q# _% P: J
吾开心噶也就米成日记住,我地都是想你开心番咋!+ H, G2 }5 Z  R1 q7 `; Z  V- G

& s& E) u1 k0 x[ 本帖最后由 tandong 于 2007-12-15 18:58 编辑 ]
AWP 发表于 2007-12-15 19:53:24 | 显示全部楼层
凡事都有两面,无论正面还是负面,肚饿就要食面,食饱肚至去应付正面或负面,只要应付得宜,负面都会变正面............
kalaso 发表于 2007-12-15 21:33:20 | 显示全部楼层
夜月姐姐~ 你在享受痛苦的味道吗?~
0 G0 y# r/ H1 |4 E) O7 a$ B" a( I# `* X# N6 X8 x1 n9 b
人大左就会觉得苦涩嗒落变得甘甘地~ - |! L$ D& M3 \
好似啤酒 咖啡 苦瓜... 当你觉得呢D都好食嘅时候 你就成熟喇~
) q! P2 ^5 u$ t3 `* I: V2 V0 M# a9 I- d
我都5知道我几时先至会中意吃以上几种野呢...
AWP 发表于 2007-12-16 00:00:18 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2007-12-15 21:33 发表
+ J; v6 G9 n$ a夜月姐姐~ 你在享受痛苦的味道吗?~% V2 l6 a/ z) i, _' L$ {) d, Y% i: r3 |
$ l# v* Z0 p- |, K0 ]8 Z$ O* q# P. b
人大左就会觉得苦涩嗒落变得甘甘地~ ! X% s1 e- l, v4 ]& E. }
好似啤酒 咖啡 苦瓜... 当你觉得呢D都好食嘅时候 你就成熟喇~ 0 C8 W' Z! V, T

1 x- X# |2 x) G$ `7 R) E 我都5知道我几时先至会中意 ...
1 j/ B7 U/ E3 d/ e
啤酒我就永遠都唔會中意啦....
平常心 发表于 2007-12-16 00:19:56 | 显示全部楼层
人見得,經曆得多,吾好太多怨氣,心境一定會好,
Laputa81 发表于 2007-12-16 00:31:54 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2007-12-15 21:33 发表 . n) ^( b. b7 `% P
夜月姐姐~ 你在享受痛苦的味道吗?~& A% Z0 S5 i8 m$ b, I+ g/ [# Y
7 p) J; O* |" j. p, J) E; o
人大左就会觉得苦涩嗒落变得甘甘地~ 6 l; v1 A! q) H
好似啤酒 咖啡 苦瓜... 当你觉得呢D都好食嘅时候 你就成熟喇~ $ }$ j- s* h( h

! \4 A* P5 v4 Y5 p 我都5知道我几时先至会中意 ...

1 N4 e; \7 O" F! A  q: q; C2 b: ~; Q. ?. V: x/ Y
/ _$ a6 {: c4 O2 E

4 ~! \+ E1 r' Y9 ^- `咖啡好难饮咩??+ _( {% N0 g1 @9 g  U  s
你讲原味乜都无加个种啊??
夜月星辰 发表于 2007-12-16 00:42:30 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2007-12-15 18:05 发表
+ [0 E) u* u+ R' ^! ]( I9 k$ Q# q; k7 A- X" q- j

2 G5 ]" _9 Y7 f6 Y4 q5 }$ g你真係冇改錯名 ' R& Y3 j3 O9 g  f- Y% F
每逢夜晚見到月亮同星星先會見到你出現...
6 ^" k; ~, K# K) }" p) x
+ [1 e- w$ Z8 J  a6 a: ~) p6 ?: ^考完試唔係應該好好訓咩   
1 d+ r& g3 q( I' e: k. O7 _* @0 l
+ u6 N1 g+ U/ d* `
我好唔好訓都唔關你事
夜月星辰 发表于 2007-12-16 00:51:17 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-12-15 18:13 发表
/ `) J! l6 q0 u% t
4 v9 b9 o( ]& h0 G% h5 y; L呢几晚我都無眠喔,上夜班呢!!  
8 {- ~/ y1 W9 b吾开心噶也就米成日记住,我地都是想你开心番咋!
7 b  a6 \' S/ U( p

0 p- Q# F5 D2 `8 @你點同我啊; q8 L2 D8 W% W9 {) I  O* H# A
我仲可以點啊* N; B! L- {; `- e
我都好想可以開心,可以笑* f& Q1 v) y: m6 V& m7 V
5 Z  b! M" u4 {8 N# Z
但是我可以點啊3 e3 J, P) [; s/ N
我咩都唔可以  \2 E1 \9 q5 T
! z& X9 p4 T7 f2 T2 z
個個都來呃我,我好呃d咩,
夜月星辰 发表于 2007-12-16 00:54:22 | 显示全部楼层
9 [, }3 x+ Y+ O& y; l  j/ |+ i
原帖由 kalaso 于 2007-12-15 21:33 发表 . f% E5 J: h* c0 |8 c
夜月姐姐~ 你在享受痛苦的味道吗?~$ X2 [; x5 I9 J7 @: O8 `

1 o' i; E5 |& C% Y) A. ^人大左就会觉得苦涩嗒落变得甘甘地~ & W' Z9 K* G+ W4 L; N9 y+ j, |8 O
好似啤酒 咖啡 苦瓜... 当你觉得呢D都好食嘅时候 你就成熟喇~
( t4 n; ^( W) D% t4 x5 \
- U2 G% R$ r1 {* y/ d9 q7 I 我都5知道我几时先至会中意 ...
% _" u* U* a. u
( o0 {7 c  U. Y5 o" Q% S
如果咁就熟的話,一早就熟了,
2 a$ M+ o, W, f4 V* t6 a相比起呢D,人生的苦更苦/ b# G7 Y+ ^* g7 v5 z; H) d# B
嘗試了人生的苦就唔會覺得呢D苦: S& W( Y7 p; c