[其它更多] 關於散光

夜月星辰 发布于2008-6-27 22:33 4227 次浏览 41 位用户参与讨论   [复制分享主题]
幫人哋問嘅,
  S* t$ K( u4 c" L' o' n, |% k% d如果有散光(100度) 喺咪一定要帶眼鏡?) {& u8 x) Y$ I1 h% ~
帶con (隱形眼鏡)咁要唔要加有散光的?
/ B( i( O: l: h9 m! y/ }如果唔加喺咪會加深散光度數5 {5 @$ j, @, c$ B3 `
& h* @' N1 \9 Z( a! c: V! ^; j
第一個解決到我問題的人,或者俾到我詳盡資料的人( 關於問題) 9 o+ W1 v& z' c+ G
我轉500點卷俾佢,但是如果你俾我散光喺點來的, sorry, 我唔需要

已有(41)人评论

熊猫仔 发表于 2008-6-27 23:35:56 | 显示全部楼层
只系100度散光就唔算好严重~~~~但系加埋近视就麻烦d~~~~
3 n  {: ^" l5 N- r3 r如果无近视or近视度数较低都唔系一定要带眼镜~~~~
平常心 发表于 2008-6-27 23:37:23 | 显示全部楼层
最好吾好戴,眼睛还好好的,
夜月星辰 发表于 2008-6-27 23:40:59 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-6-27 23:35 发表 9 T1 _% r4 t/ V' V
只系100度散光就唔算好严重~~~~但系加埋近视就麻烦d~~~~4 Y; u  o) U- m  ^
如果无近视or近视度数较低都唔系一定要带眼镜~~~~
  [9 t; i/ O% @& `+ e0 }

+ Z. y: }# b. f6 w' k8 E6 S: s3 k0 e! O
佢話有500 定550度近視wor~
  |$ p; i9 e* y. t0 j/ ]but 佢想靚,所以會揀 con 來戴
2 i6 s/ L. x# E$ a7 X6 d聽講加散光的con 比較厚?
aa超級p 发表于 2008-6-28 02:38:13 | 显示全部楼层
要靚就要辛苦d嘎辣.
0 g  _& e: a" u- x6 m' K厚d都要戴gar?
wjr5200 发表于 2008-6-28 06:22:44 | 显示全部楼层
听说散光有得医既,我都有小小啦,唔理巨罗
sarahytan 发表于 2008-6-28 07:57:14 | 显示全部楼层
I have 散光 and I am wearing con without 散光. Its very hard to see in the dark.
平常心 发表于 2008-6-28 11:06:59 | 显示全部楼层
視力再差也吾帶,靈魂之窗,
aishamin 发表于 2008-6-28 11:11:35 | 显示全部楼层
con 好似无散光个.....# S6 l. S  i" c1 N
不过都系1年前既事,7 P: k" l2 M3 R7 N9 Q$ W6 h
以家可能有都5定!* @9 f* N8 B- W2 m  F" `
ps,楼主,如果你睇得清既未5洗戴咯..... Z) r' q. U1 ^* C9 Q
戴得多对眼5好!
彩虹V佐助 发表于 2008-6-28 11:27:44 | 显示全部楼层
最好做一做矫正。。。。。。毕竟这是自己的眼睛要爱护号~
leafir 发表于 2008-6-28 13:43:29 | 显示全部楼层
戴起来真的会靓好多的吗?我可不要戴,
hotcool2 发表于 2008-6-28 13:53:06 | 显示全部楼层
5知啊,不过为了眼睛好,都是戴好过不戴
1234下一页