[每日闲聊] 愛的俘虜

夜月星辰 发布于2008-6-25 11:48 4084 次浏览 33 位用户参与讨论   [复制分享主题]
最近喺朋友屋企睇咗一集《Last Friends》,一開始就俾首主題曲吸引咗
5 }. ]' g) s  x0 n3 x% aPrisoner of love 【愛的俘虜】
- b+ b* z; G7 U+ ^/ V
! k; }) V2 R, X9 S. O. {' B愛喺一件無法解釋的事,一條無法用公式計算嘅題
& t+ [% d; E; g) `$ A  V愛,可以有條件,都可以無條件,1 D4 ~% n& }" s0 @+ a
明知道,你并不是最好的那個,明知道,你有種種缺點,但還是那么愛你
3 f* F  k% D& U, i. o6 H2 p+ M1 T  a
愛情喺一種感覺,愛上與你一齊相處的感覺
& v1 \, @9 h5 P* q3 b曾經有人問我,為何要分手,我愛上你,沒有理由,當我唔再愛你的時候,也唔需要理由5 t# ^5 m- m: J" a  L* H2 c& C1 T- J
當你深深地愛上另一個人,你就成為了他或她的愛情俘虜,走不出屬於這個人的圍城- `3 A; V0 T3 l. V1 T8 N
你的喜怒哀樂就不止屬於你自己一個人的事了
5 E) ?! v2 f. H$ Z$ T
0 m. |+ n; K3 Y9 B( d這種感覺很累,不想愛了,別要再想你了
! X! ?- ~" C3 R以為自己可以忘記你
1 r6 j' r; X9 _8 l但是原來夜深人靜的時候,我還是深深地想起了你
" D: Q. `( d9 i! R6 x4 G7 Y2 ?- `  C努力令自己忙忙忙,不分晝夜哋忙,冇時間想你% p' V" F8 R% D
可以欺騙到別人,令別人以為i am fine   p. K3 X9 f0 Z2 x; C2 Q
但是卻無法欺騙自己的心

已有(33)人评论

hotcool2 发表于 2008-6-25 12:11:07 | 显示全部楼层
Prisoner of love ,宇多田的歌,我超爱她的
熊猫仔 发表于 2008-6-25 12:56:10 | 显示全部楼层
好似首新诗嘅feel波!!!!!!!!!!~~~~~~~~~
# h- O% ]6 n4 ?+ {  y5 t( x    果然字字珠玑!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~
  ]1 n4 q/ l: ^9 `$ j  细妹姐姐~~~体会好深波~~
平常心 发表于 2008-6-25 19:15:52 | 显示全部楼层
越不真实越真实,你呢句话就知爱,
alexhus 发表于 2008-6-25 19:53:07 | 显示全部楼层
又好似几感性啵。。。
tandong 发表于 2008-6-25 22:45:26 | 显示全部楼层
有空听听先得!!
Laputa81 发表于 2008-6-26 00:03:11 | 显示全部楼层
好复杂~~~~2 {6 }# [7 e. v3 p' M, y1 w
2 i# y" z# \% d  q' @! o0 E* v
钱的俘虏我就知·········
平常心 发表于 2008-6-26 00:14:07 | 显示全部楼层
只是一个避风港借口,
夜月星辰 发表于 2008-6-26 00:33:24 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2008-6-26 00:03 发表
% @$ S5 s; k& c9 N4 ~; o7 u2 ~好复杂~~~~( X3 u) p% ?. S/ g4 U9 {, E4 i: }$ j' b
5 m& Q) ]2 Y& X
钱的俘虏我就知·········
3 A* ^9 L* \; w6 q$ V

7 ~+ \; r4 _* y1 Z個故事仲複雜啦,哈哈
3 F. G# _1 t5 F# S咁我咪喺名牌的俘虜?
6 V6 W0 a; W  u3 e7 t我覺得錢呢樣嘢賺得來時用得快
# C" q# C1 N( o6 c- l做俘虜就算啦,唔好做奴隸獸啊~~~
夜月星辰 发表于 2008-6-26 00:34:36 | 显示全部楼层
原帖由 hotcool2 于 2008-6-25 12:11 发表
; @8 P- }* k( P- S1 q/ N  WPrisoner of love ,宇多田的歌,我超爱她的
8 y; p% D$ G/ a
8 C/ h1 s3 Y  H) y# t
麻麻地中意宇多田啫
夜月星辰 发表于 2008-6-26 00:36:06 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-6-25 12:56 发表 1 b: i8 @& P% W# X# C2 K
好似首新诗嘅feel波!!!!!!!!!!~~~~~~~~~
# C- x' b5 a. x0 U% A. o& L+ Y' K    果然字字珠玑!!!!!!!!!!!!!!!!!~~~~~~~
' B; d0 ?- `1 }2 g  细妹姐姐~~~体会好深波~~

3 U; }+ O  ~0 u) Q5 `9 u% h
0 Z* R& R# Y' d% J# h, R新詩? 會嘛?
夜月星辰 发表于 2008-6-26 00:38:04 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-6-25 19:53 发表 / Y0 m' B1 Z- c* _  T! G8 i
又好似几感性啵。。。
0 {" s! g# O  h- U% r; T; Z$ ^8 O- P# ~
' D* u- q, e5 G3 B4 T4 \2 P8 Y
……………………) r$ v7 Y1 ^" k& Z) U4 m, u$ r1 D; z$ N
冇嘢好講
8 Y8 D7 R( a, _what you mean “ 又”
123下一页