[吃喝玩乐] 今日新挑戰之芒果糯米糍

夜月星辰 发布于2007-8-13 12:59 8845 次浏览 140 位用户参与讨论   [复制分享主题]
自從某日睇咗教整超簡單的芒果糯米糍之後,一直都很想自己試一次
  U- w( f1 D+ S0 O上2個星期買咗芒果但是就唔記得買芒果汁,買咗芒果汁之後,D 芒果唔知幾時俾人趙曬* `" F0 o' o0 i. b
呢個禮拜終于買齊材料整啦,因爲冇用到量杯,所以D 粉多咗少少,砂糖都唔夠,食落去唔夠甜之餘仲有少少酸,
7 @5 e6 R$ r$ q# S0 Q( I4 w- U1 @D粉慢慢+落去慢慢變傑,有D 疲勞~ % V$ p% U( }6 V, P: G$ _7 T% r
加上冇用牛油,D 粉太癡,搓唔好,搞到有少少爆肚的嫌疑
4 V+ v0 k# \: K* l0 |
* j, H( i0 v, J8 W) j% q# }9 t) ~; JE+就俾大家睇下我的失敗之作! d; P, U' |* C- z& R5 Q! e/ C
ps 有人話似海膽,
6 Q1 n- M$ A. r, ]3 W3 ^# v: D* m好衰伽~ 我以後都唔睬你啊/ b4 f* q7 g* @* a7 ^
[localimg=389,288]1[/localimg]
  t: n4 E" _" A2 s[localimg=311,290]2[/localimg][localimg=387,293]3[/localimg]

已有(140)人评论

kiraljq 发表于 2007-8-13 13:03:39 | 显示全部楼层
哈哈~~睇唔到圖啊~~~
夜月星辰 发表于 2007-8-13 13:12:18 | 显示全部楼层
點解會咁伽~ 個網又蝦我
唔知 发表于 2007-8-13 13:12:55 | 显示全部楼层
我睇左啦..哈哈...细细..我帮你发.. {2B624601-7536-4809-A15B-19AE2641491F}0.jpg ; p& X+ X: u, n6 p; A
( h* ?5 ~# b# l" c- V
kiraljq 发表于 2007-8-13 13:13:49 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-8-13 13:12 发表
, q) M3 ~( l- h# B點解會咁伽~ 個網又蝦我

- t. T1 t) v9 t0 E呵呵~~佢成日蝦你噶~?
唔知 发表于 2007-8-13 13:15:03 | 显示全部楼层
細細..親手做噶....有人想食就報名....
kiraljq 发表于 2007-8-13 13:15:38 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-8-13 13:15 发表
: U( v" y: G/ q- v; A  j, L細細..親手做噶....有人想食就報名....

. B" y# ~: h$ p7 y9 p+ u" q哈哈~~好似寵物小精靈~~
kururu 发表于 2007-8-13 13:15:41 | 显示全部楼层
体5到~~~不给予评价~!
kiraljq 发表于 2007-8-13 13:16:19 | 显示全部楼层
原帖由 kururu 于 2007-8-13 13:15 发表
" |4 C+ w6 |! M3 V体5到~~~不给予评价~!

% D) _# j  R6 z7 m8 A" J2 @: W呵呵~~又見曹長~
唔知 发表于 2007-8-13 13:16:27 | 显示全部楼层
突然間回兩個帖噶...唔系呱.....
夜月星辰 发表于 2007-8-13 13:17:03 | 显示全部楼层
點解會咁伽~ 蝦我啊?
kiraljq 发表于 2007-8-13 13:17:20 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-8-13 13:16 发表 7 ?, J+ {+ S% ^/ n* ~: R: K
突然間回兩個帖噶...唔系呱.....

" q# {7 h+ P5 V+ i5 j哈哈~~你S啦~~