[生活百科] [讨论]麵包做午餐=減肥?

夜月星辰 发布于2006-4-2 19:24 6046 次浏览 49 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Laputa81 发表于 2006-4-8 20:23:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>猪C叮</I>在2006-4-8 12:08:07的发言:</B><BR>食面包当然不等于减肥啦。食得5饱仲会得到反效果-食其他零食填肚,甘仲衰吖。均衡营养最重要。食少不如食精~</DIV>0 P9 k2 N( k$ |% x0 x& @7 ]
<P>好有研究啵·······</P>

jczcyx 发表于 2006-4-8 21:36:40 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-4-8 12:23:13的发言:</B><BR><BR>
! {2 z) P$ a; _8 x1 j  B( U<P>好有研究啵·······</P></DIV>
) E* j% R6 a7 i. T<P>7 ?$ ]8 c# o+ M/ @% L2 M5 A
<P>人哋係女梗係对呢D嘢研究一番啦.</P>5 g' _. d$ R+ c# D! D
<P>我呢D有食饱就OK架啦....</P>

Laputa81 发表于 2006-4-8 21:43:52 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-8 13:36:40的发言:</B><BR><BR>
7 `2 J6 ^/ R; x: H<P>3 K: ^0 d* E$ R
<P>人哋係女梗係对呢D嘢研究一番啦.</P>
4 `! R* u) u( C) ]<P>我呢D有食饱就OK架啦....</P></DIV>) z4 A6 o/ z: k1 {; c' m
<P>我无喱D烦恼!!!!! , v9 d' N# {' F# ^# D4 _; L$ u! P2 x
<P>食极都唔肥!!!!!!!</P>

jczcyx 发表于 2006-4-8 21:45:46 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-4-8 13:43:52的发言:</B><BR><BR>
* L% G: C- l; J  o2 T/ l<P>我无喱D烦恼!!!!! <BR>
3 j  ^; i7 R  u! ~" m+ N<P>食极都唔肥!!!!!!!</P></DIV>% B% f3 s, W! D1 }# m1 U' _
<p>想食咩就食咩~~~咪就係爽咋嘛.......

Laputa81 发表于 2006-4-8 21:50:49 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-8 13:45:46的发言:</B><BR><BR>
! q. Y6 p; i* |6 O6 G) N, C) F1 v, W<P>想食咩就食咩~~~咪就係爽咋嘛.......</P></DIV>
9 B- a- Q( x) S' l1 j, w<P>同意!!!!!!!</P>

鸣斗 发表于 2006-4-8 23:52:17 | 显示全部楼层
<P>吾系,外国好多人都系食面包的拉</P>" ?6 K& D9 H, j( K4 B5 P
% R1 G3 G2 e/ l& Z9 M' C

vods123 发表于 2006-4-9 10:55:29 | 显示全部楼层
唔系啊嘛……

猪C叮 发表于 2006-4-10 08:42:34 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-4-8 13:43:52的发言:</B><BR><BR>
1 g% {$ D0 j% i5 c* _6 k& W<P>我无喱D烦恼!!!!! <BR>
3 D* ~" v3 `0 i. K<P>食极都唔肥!!!!!!!</P></DIV>6 h  Y( K3 b' k
<P>甘敏感噶话你都讲得出噶。容易引起女仔公愤啊。我就系其中一个~</P>

兰花朵朵 发表于 2006-4-15 03:12:30 | 显示全部楼层
间接性知道楼主好似想减肥~~~

搞搞震 发表于 2006-4-15 15:10:05 | 显示全部楼层
<P>我不是那麼喜歡吃的,有時吃下啦</P>
; u1 t7 t4 B3 u1 P; T<P></P>

chiman81 发表于 2022-2-19 17:46:16 | 显示全部楼层
两日都坚持唔到,一定要食饭。食面包仲衰过无食。

十月围城 发表于 2023-5-21 15:51:45 | 显示全部楼层
只吃面包减肥应该不太好吧,与其这样,倒不如吃青菜和低热量的肉类更好,至少还能吃到不同营养的食物。加上再配合运动就更完美了。