[生活百科] [讨论]麵包做午餐=減肥?

夜月星辰 发布于2006-4-2 19:24 6048 次浏览 49 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>麵包做午餐=減肥? <BR><BR>最近一個月 <BR><BR>我餐餐午餐都是麵包一個 <BR><BR>今日終于有人問我 <BR><BR>你是咪減肥ar,食得甘少 <BR><BR> 難道麵包做午餐=減肥</P>
单选投票, 共有 40 人参与投票

距结束还有: 3380 天13 小时11 分钟

您所在的用户组没有投票权限

已有(49)人评论

Kiver 发表于 2006-4-2 19:26:34 | 显示全部楼层
<P>人地话你食得少吧~~~</P>2 a7 Z8 T. ^' e/ m" [7 J
<P>与面包无关吧</P>
, P2 V- A1 m8 P' y! t& [1 |" }) I% n) N5 i" d4 H& m
<P>仲要睇你食乜面包啵~</P>

jczcyx 发表于 2006-4-2 19:32:45 | 显示全部楼层
<P>梗係唔係啦~睇你食几多食乜包啫..</P>
  r3 n9 t( ]; V- M6 ]0 |<P>其实早餐食得比较清淡好D,尽量唔好食D咁油嘅嘢!</P>
3 M% X5 T2 b! c4 F. i( N<P>早餐最好食麦包之类嗰D包,加杯牛奶,麦片啊.....</P>; v' k! C% i2 ~4 V( h7 N* `( e8 M
6 |. J8 D3 M/ i, W

plumtree 发表于 2006-4-2 19:37:02 | 显示全部楼层
<P>绝对没可能的事</P>4 M2 L9 N5 j' l) q# R' [# w* v& N
<P>试下日日食汉堡包啊,肯定减吾到肥,呵呵</P>

lion9771 发表于 2006-4-2 19:42:28 | 显示全部楼层
没可能减肥的啦~~不过我就超中意食~~

龍翔九天 发表于 2006-4-2 19:49:07 | 显示全部楼层
<P>唔系啊嘛……</P>( O; j4 I! Y# R2 P6 r, y' z# N
<P>我日日返学都系啃面包的……</P>

jczcyx 发表于 2006-4-2 19:50:43 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>龍翔九天</I>在2006-4-2 11:49:07的发言:</B><br>
: C7 Q' E) P: i% ?2 W<P>唔系啊嘛……</P>2 l6 M# s( a3 Q) t- Q
<P>我日日返学都系啃面包的……</P></DIV>7 I9 Q9 j, j2 R1 a! \# @
<P>食得饱就掂啦~<br>
" w: j9 K. C, Q' X<P>好过你食嗰D肠粉嗰D嘢啦.</P>
% q/ @8 s6 ?) u. D
4 V( |2 l- f, X$ w

夜月星辰 发表于 2006-4-2 19:50:48 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>红枫</I>在2006-4-2 11:26:34的发言:</B><BR>
. z  ]) i% R  ^4 v<P>人地话你食得少吧~~~</P>
7 Q) @$ S2 ~" a! e/ C) z<P>与面包无关吧</P>, |1 S* ~3 u0 W/ F
<P>仲要睇你食乜面包啵~</P></DIV>
" `6 P$ V0 R) \- w! u<P>方飽~~~~
9 H8 t/ @9 J5 P& b5 Y2 r<P>佢地以爲我為減肥而唔食飯2 z3 H: T* b# d3 t  Z: j9 ]% e
<P> $ M) S4 u4 Q' k* Q$ z" C* Q

jczcyx 发表于 2006-4-2 19:55:21 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>夜月星辰</I>在2006-4-2 11:50:48的发言:</B><BR><BR>
/ S" V  U1 H3 Q* P/ q+ O/ q/ @<P>方飽~~~~<BR>4 Y% A$ ]# \" E8 k
<P>佢地以爲我為減肥而唔食飯<BR>! ^& l& `: T4 K$ N3 C
<P><BR></P></DIV>3 ?' C  v; O; \, ]8 B) t
<P>
5 N" S! K! n2 b1 `- T7 r<P>乜你哋兴早餐食饭架...</P>
, T) y2 E- Z0 l  r( W<P>早餐唔可以食面包架咩~</P>

夜月星辰 发表于 2006-4-2 19:56:23 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-2 11:32:45的发言:</B><BR>
8 l9 q. q5 R6 v( k/ D  X<P>梗係唔係啦~睇你食几多食乜包啫..</P>
9 |: o3 c  K- Q/ |6 z<P>其实早餐食得比较清淡好D,尽量唔好食D咁油嘅嘢!</P>
* G7 U8 ]/ z! g/ ~# @<P>早餐最好食麦包之类嗰D包,加杯牛奶,麦片啊.....</P><BR></DIV>6 v  u( P4 d: o& w: ?# M
<P>4~5塊方飽咯
+ O( O$ E5 w+ d# B<P>都唔是早餐( Q! k+ M8 d. k' U$ H! X5 m0 X
<P>我都唔中意麦片啊
# |" M* v, d& f* N) s<P>我中意加yogurt 做早餐</P>

星幻 发表于 2006-4-2 19:58:14 | 显示全部楼层
<P>一般正常人来讲都是食正餐``见你甘实问``</P>

夜月星辰 发表于 2006-4-2 20:00:10 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>plumtree</I>在2006-4-2 11:37:02的发言:</B><BR>
' W$ c# q/ m% G& x1 _<P>绝对没可能的事</P>6 A4 p9 c- `  A
<P>试下日日食汉堡包啊,肯定减吾到肥,呵呵</P></DIV># Y# J2 N% m! \" q2 C
<P>食汉堡包?好唔健康波~~~~
% w+ O) X5 l5 Z. S$ {8 ?<P>至憎是食汉堡包</P>

12345下一页