[生活百科] [讨论]麵包做午餐=減肥?

夜月星辰 发布于2006-4-2 19:24 6040 次浏览 49 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Laputa81 发表于 2006-4-2 20:31:38 | 显示全部楼层
<P>应该唔会!!!!!</P>
; t: I- F- L4 T0 o<P>只不过喺D人见你食面包唔食饭好奇问吓嘅啫!!!!!!</P>4 V0 [; V8 {# B* C+ i
<P>要肥嘅人净喺食白饭都肥咖!!!!!!</P>
* q2 t& Y- q+ a) r<P>如果唔肥嘅食极都唔肥嘅!!!!!!</P>0 T; N( y1 v8 }4 G# ]
<P>好似我咁!!!!!</P>

龍翔九天 发表于 2006-4-2 20:58:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-2 11:50:43的发言:</B><BR><BR>
9 t+ f) \, d) G$ `* U, c/ i. K<P>食得饱就掂啦~<BR>
2 g0 i/ ~% |+ N1 t- `<P>好过你食嗰D肠粉嗰D嘢啦.</P><BR></DIV>
, n9 ?* m9 s4 E2 r" l<p>不过有时成日食包都好寡架……

jczcyx 发表于 2006-4-2 21:05:01 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>龍翔九天</I>在2006-4-2 12:58:39的发言:</B><BR><BR>- x$ i0 P( U' y# T; T0 {
<P>不过有时成日食包都好寡架……</P></DIV>' Q, i5 y, j7 R
<P>
& I6 [( o- v: c% N<P>% r0 O. l4 v( X% Y( K
<P>又冇冇叫你成日食面包~</P>
4 X6 R! D; @. v: f<P>间唔中食吓D粉,面都唔错嘅!</P>7 J: x9 h# I; [# @1 j  |
<P>不过呢D嘢真係唔好日日食.....</P>

龍翔九天 发表于 2006-4-2 21:10:03 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-4-2 12:31:38的发言:</B><BR>
5 D, k0 i8 e4 Z4 X) P' l<P>应该唔会!!!!!</P>( E# a8 m& y7 G  O1 x
<P>只不过喺D人见你食面包唔食饭好奇问吓嘅啫!!!!!!</P>
3 y; h7 Z' M7 c! ]+ w<P>要肥嘅人净喺食白饭都肥咖!!!!!!</P>4 K* x1 y5 ]! d" ~- ?
<P>如果唔肥嘅食极都唔肥嘅!!!!!!</P>, C5 m9 U2 @+ m: S, H6 d
<P>好似我咁!!!!!</P></DIV>
$ e, m# y2 `+ o" l% M( J' O<P>原来水神系食极都唔肥di…… - y; \( G* E9 y
<P>以后记得唔好咁轻易请水神食野……</P>

夜月星辰 发表于 2006-4-2 21:14:24 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>星幻</I>在2006-4-2 11:58:14的发言:</B><BR>7 i. e* l. q$ O2 s" t7 s7 S
<P>一般正常人来讲都是食正餐``见你甘实问``</P></DIV>
6 c6 A/ C) O3 @( a<P>可能我唔夠正常咯 $ E# h/ B0 X* f! @
<P>中午我唔食正餐,平時都是食飽同飲奶,yogurt~~~
, i% k# h6 O* v4 e" M

by葉 发表于 2006-4-2 21:16:28 | 显示全部楼层
吃多点菜啦袮`!

夜月星辰 发表于 2006-4-2 21:22:05 | 显示全部楼层
<P>點解個個都誤會我個主題阿</P>
1 K8 a& g9 u& D  p. a5 u<P>我想問的是食麵包做午餐就等於減肥咩?</P>
0 b  x) E) [, G0 R<P>我唔覺得咯</P>

quill 发表于 2006-4-2 21:44:28 | 显示全部楼层
面包是淀粉来噶~~~~只吃他唔多想是减肥哦~~~`

cen198402 发表于 2006-4-2 22:25:58 | 显示全部楼层
吃得多可能仲会肥添~~~~~~~~~~

zhuwang 发表于 2006-4-2 22:30:02 | 显示全部楼层
<P>下午紧系出蒙蒙噶拉!</P>
4 ^7 R. Z- E* _' P1 J

Laputa81 发表于 2006-4-2 23:58:52 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>龍翔九天</I>在2006-4-2 13:10:03的发言:</B><BR><BR>
  P) T% k' R7 E1 {* G3 B/ \<P>原来水神系食极都唔肥di…… <BR>8 z6 U% A& B6 e/ \. j- v
<P>以后记得唔好咁轻易请水神食野……</P></DIV>* W; n! S& a5 Z7 n4 w' |
<P>我食唔肥啫!!!!!! ( O5 U9 E6 `6 E1 l. z
<P>唔代表我大食咖嘛!!!!!! 6 u6 w6 h6 @$ e
<P>所以记住预迈我啊········</P>

Laputa81 发表于 2006-4-2 23:59:36 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>zhuwang</I>在2006-4-2 14:30:02的发言:</B><BR>+ }" ]" b! M$ B% ?3 A  J" C
<P>下午紧系出蒙蒙噶拉!</P><BR></DIV>
6 C% d/ b! A; d  ~<P>  4 f& X$ T& F) {" M% n) r# p
<P>即喺咩啊??????</P>