[官方作品] [第2弹][沖][凉宫2009のOP][粤语填词翻唱][第3弹预告]

空灵 发布于2010-7-28 00:49 21015 次浏览 129 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
6 h  ^/ S& s/ [* D
* F; ^8 s1 Q% A" C  m# Z( U9 M『沖』(原作:平野绫 - Super Driver)  k  e( |5 r+ b  q+ I3 {
主唱:雪霏岚岚/ x4 I. q) V( _2 D$ V+ T
填词:竜崎
1 T: ~' U& G% y. F后期:空灵
5 b" h, _) v* {; ?视频:ゆき
2 @/ C# J) ~+ _+ d海报:巡音+ }/ O: j1 j, V0 Q
出品:粤漫社三色堇组
/ p  Q/ n: L) S9 J' x
(转载或引用请注明出处,若用于商业用途,非合法渠道之下一切活动均与『三色堇』无关)
: g+ c  F' b+ g' g0 m
, i& F% s! o6 j9 K1 Y6 j
) L% K! |$ ~. K9 d在线观看地址:

7 P2 X, i7 o9 S2 j- u. uhttp://v.youku.com/v_show/id_XMTkzMTMxMzI4.html
4 p3 M: Q/ o; g/ Nhttp://www.tudou.com/programs/view/GnRnRdrIduw/
+ a1 n& ^. {9 w+ \( T8 _- P

) i% s; ~- [  L$ I% X8 r6 g  w; ~/ h5 k" k  Y3 ?; N
网盘打包下载:(mp4视频、mp3音频、jpg海报、lrc歌词)- M0 T" l% }3 F/ U" R! q
http://u.115.com/file/f2100093c60 B8 i$ U2 B/ `1 j  e$ l& c$ D
7 B$ K/ f; d& |2 _' C
歌词:
8 w. g( l# n5 O( V7 m! h& yDay by day  越希望越激气  莫名地. N" O$ D4 p: p. E* |
齐嬉戏  从来不记  时间有没有出奇

3 M; d1 m' w; v$ ROh my boy  最需要是不再  没存在: u# W+ K8 E. ^7 P5 {
无心爱  谁能装载  妨碍只怕被伤害
0 N9 N- B# w' ]1 j0 i
谁人能够话我太过myself  定或能够再任性些! I' f) p+ @5 v( }4 @6 e2 \
同伴能够伴我度过黑夜  最后言谢  强硬地送赠咖啡

6 P* u1 R: r, Z% h# A. _Super Driver好高  试多几次贸然直接动粗
- e/ l% w% o+ e: i. J零义务  无言上诉  也  Take it eazy, Go!!/ a1 C# G" j! v
前路没法再go  困于思考续连突破略韬
7 j, K+ Z4 Z; K, J狂创造  全能做到  也  同时加快脚步
) J' S$ J) E. g: o* |: N5 k: l; U
还未够还未够信心相告  确实无法暴食若饕2 d/ r/ q  B) B% N
还未够还未够耐心相告  确实无法再恨朝暮+ Z) r/ m6 N$ ~
还未够还未够决心相告  确实无法迈向更高
' |- _7 }' P: A# K还未够还未够爱心相告  确实难得不知道

9 Q/ V$ f  D- i. i) y0 `9 u0 s; Z
) y! B6 R2 H8 h, n% x5 K( U这不给力的人气真是伤煞了偶的心~逼我出杀手锏~放出第三弹预告~!2 P! W6 W& c- T) r; `% e6 d  u

评分

竜崎 + 10 + 80 + 2 岚岚太强了...

已有(129)人评论

竜崎 发表于 2010-7-28 00:50:39 | 显示全部楼层
沙发当然係自己人嘅!

弦羽君 发表于 2010-7-28 00:56:02 | 显示全部楼层
...为啥要执意坐沙发,9 S3 Y2 h% G( K  j! b. i
其实板凳都5错~~哈哈5 ^+ G8 F! x! j4 O5 Q0 I
终于出来了~~~
/ G% R4 w4 v; a' N% o! x; q哈哈,粤漫社生日快乐~
9 |1 w! {* L& |9 Q听歌~

cuterinoa 发表于 2010-7-28 00:56:18 | 显示全部楼层
路过...- \# i% I7 `5 U* V& M& q
各位晚安

maplep 发表于 2010-7-28 00:58:55 | 显示全部楼层
。。。支持。。。>o<

Mr.Methanol 发表于 2010-7-28 01:05:46 | 显示全部楼层
本帖最后由 Mr.Methanol 于 2010-7-28 01:07 编辑 2 m+ Z' [" p( H5 c% ^6 Q

# b, d0 |9 @8 g( B2 q( T+ a  e抢楼环节来了!!虎摸悲剧的咸鱼君~~. ?6 p0 N0 L" A% d2 O- d+ r2 K

0 n1 i$ b2 y' Y+ x( q: T- E于是我很喜欢岚岚这首歌!!于是这作品比上次那个进步N多~~果然岚岚适合唱这类歌!恩~~

kevinchan 发表于 2010-7-28 01:15:42 | 显示全部楼层
激情完全出来了,太犀利了,咁快嘅歌可以唱到咁样,实在唔容易啊......所以我决定严重支持啊...再支持一下* ^- t4 E* [. q+ h
三色堇作品一次比一次好,赞一个
, T# N3 z7 e# b3 n0 H% d/ ?话说今次嘅词都係有小小翘口,有待改进(我净係识讲,我唔识行动的,唔好旨意我畀意见

竜崎 发表于 2010-7-28 01:45:18 | 显示全部楼层
激情完全出来了,太犀利了,咁快嘅歌可以唱到咁样,实在唔容易啊......所以我决定严重支持啊...再支持一下
6 Z+ T# U& d* [3 h6 ~" X9 o6 \+ P...& ~/ z/ V( i) y( X( F1 X1 O% ?
kevinchan 发表于 2010-7-28 01:15

# I" v. e) b3 D# b5 i7 W" p- @* [& B" E; H5 X9 W4 w
唔好意思,又係我填嘅词,又係我犯嘅错,糟蹋咗大家嘅一番心血...唔通我根本上就係错误嘅存在=_,-!...

% l% r2 _4 L  Q" q+ N6 ~讲笑嗻,冇办法啦,鬼叫我以前唔学好啲语文咩...

kevinchan 发表于 2010-7-28 04:56:02 | 显示全部楼层
唔好意思,又係我填嘅词,又係我犯嘅错,糟蹋咗大家嘅一番心血...唔通我根本上就係错误嘅存在=_,-!...
$ N4 Q( F3 _0 Y9 r9 F...* d; C- u# u9 A8 Y
竜崎 发表于 2010-7-28 01:45

% _5 u7 ^* P" r& X* ]; d+ U" e3 R8 E2 }

# ]* h- \4 Z6 {# T  x    係我唔好意思先啱,係我乱噏廿四,搞搞震无帮衬.............你係为填词而存在的

eegbook 发表于 2010-7-28 05:18:33 | 显示全部楼层
好好好好好唔错吖!!!!" `( P. A& o$ M5 x
好有平野酱声风格!超赞

落☆茉 发表于 2010-7-28 08:07:44 | 显示全部楼层
yuki的视频好厉害QAQ 岚岚也唱得好好听。。。某只表示想退隐QAQ

雪霏岚岚 发表于 2010-7-28 08:41:08 | 显示全部楼层
嗷嗷嗷=v=第二弹终于诞生了嗯[泪流满面../ }  F/ {; [4 z" ?% v3 j5 h/ Z
话说我当初录了很多很多段音轨比空灵做后期慢慢拣0.0。.辛苦晒空灵了嗯...
  E6 I9 e6 g* o今次系我最中意睇噶凉宫嗯~腐泉X阿虚XD.....- a# Z7 x' y& Y% i+ _% h$ ?0 q
龙崎大佬写噶词进步唔少嗯~顺口咗好多```
% j- A- p+ @, ^3 y& P  o6 h喂咗今次唱得好D我特登叫咗我室友矫正我咬字发音嗯> <系呢度要好好多谢佢嗯!: ^8 ~! n, }$ U0 e$ Q) e
话说平野绫呢首歌真激动嗯= =每唱一次都上气不接下起...
) y0 g- D4 W5 Y总之就辛苦各位工作人员噶努力~希望大家喜欢啦~