[官方作品] [第2弹][沖][凉宫2009のOP][粤语填词翻唱][第3弹预告]

空灵 发布于2010-7-28 00:49 21005 次浏览 129 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
东方快意 发表于 2010-7-31 14:02:08 | 显示全部楼层
几好啊,不过我觉得好似唱得太就节奏,听中文好似听日语甘。。。英文方面系唔系照用日式英文噶?

空灵 发表于 2010-7-31 16:10:06 | 显示全部楼层
几好啊,不过我觉得好似唱得太就节奏,听中文好似听日语甘。。。英文方面系唔系照用日式英文噶?( l, N7 B2 b4 g5 D; i
东方快意 发表于 2010-7-31 14:02

' x& C5 n8 V- m9 }: _, i5 K/ U+ k! g. C8 |* s9 L' B" o: z

2 Z4 O/ R5 M" \( d    节奏准确又话太就节奏,节奏唔准又话唔准;唱得似原唱又话好似听日语咁,唱得唔似原唱又话"都係原唱好听啲"..揾个人教我点做= =唔通要做一份似原唱嘅一份唔似原唱嘅,一份节奏准确嘅一份节奏唔准确嘅?
) R, y# Q4 u1 s4 j; L% m英语发音係沿用原唱嘅发音

竜崎 发表于 2010-7-31 17:37:48 | 显示全部楼层
大家有乜嘢建议即管提出,你嘅支持係我哋前进嘅动力...

东方快意 发表于 2010-7-31 18:00:29 | 显示全部楼层
节奏准确又话太就节奏,节奏唔准又话唔准;唱得似原唱又话好似听日语咁,唱得唔似原唱又话"都係原唱 ...
1 H1 `$ Y3 @6 y3 L9 U1 M& }% s空灵 发表于 2010-7-31 16:10
% ]( F* ]- z! I

6 b8 t1 S1 C/ X+ g, X# c' U6 M; H6 ?, b& ^  I3 }
    音乐方面我是门外汉,点觉得就点讲着,你可以当无听到

aaron81 发表于 2010-7-31 18:14:52 | 显示全部楼层
入来支持下~

kevinchan 发表于 2010-7-31 21:17:49 | 显示全部楼层
好听,再来支持多次

Mr.Methanol 发表于 2010-8-1 00:21:59 | 显示全部楼层
回复 48# 落☆茉
& @4 z$ S4 P$ y) W, d& ~% m5 e0 ~4 y0 H4 \* A
- L- R3 Y, P- k' x! Q/ z
    根本没这回事嘛!真是的!虎摸~~

落☆茉 发表于 2010-8-1 01:03:17 | 显示全部楼层
回复  落☆茉
4 L  J9 L8 M" n) Y9 l& T
! B' G) z9 K4 I& P) X7 ?2 `0 m
: z2 B: D: v" e$ ~3 c/ s: b2 h    根本没这回事嘛!真是的!虎摸~~
2 J( c+ d' D' B( H8 k% dMr.Methanol 发表于 2010-8-1 00:21

0 b" [* n. f5 A6 i9 J+ g" ~4 ]: {# n
5 c) o; ^* w9 r* {6 ]7 T# f1 |0 l
% U& V  `3 e0 P) d7 b. ?2 z5 ?* \    某只赢了~~~>o<桃桃师父扑上~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~咴咴咴~~~~~~~~~

kevinchan 发表于 2010-8-1 02:11:20 | 显示全部楼层
楼上两只真有趣,呵呵

li6320897 发表于 2010-8-1 06:25:31 | 显示全部楼层
这个顶啊.论坛制作的吗??太强大了

空灵 发表于 2010-8-1 08:30:07 | 显示全部楼层
这个顶啊.论坛制作的吗??太强大了
7 n, t) @1 k. P- gli6320897 发表于 2010-8-1 06:25

* I5 ^. |0 @* M; ]8 @1 v1 W
& o2 N$ ?$ s0 {: j2 p8 J) |9 w# ~2 V/ O. z: m4 g
    不是论坛制作的,但是是论坛的子组织制作的~就是这个叫『三色堇』的组织嗯~谢谢你的支持嗯~

白鱼佬 发表于 2010-8-1 23:42:32 | 显示全部楼层
好听到我想爆句粗...真TMD的好听啊~~~~~~~~~~~~~~~~