跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [單集試睇][花漾明星/偶像宣言/星夢天使/Kirarin][TVB粵日合成版][Divx-MKV][第一集]

kwanyeung 发布于2010-2-28 07:44 4592 次浏览 32 位用户参与讨论   [复制分享主题]
( [4 E0 t% h7 w4 }7 O3 F5 X8 s2 J. w# s  t9 S' c  C
【片  名】花漾明星/偶像宣言/星夢天使/Kirari0 H, G, t/ _9 S) ^7 G
【集  數】共153集# w8 w, d( p( m4 z; ?
影片格式】mkv
9 N  d' N7 I, b( e; b【視頻編碼】Divx
* D) ~( c9 Y' w+ f- C7 I) v) m
【大       小】263MB
$ F3 c; Y8 [' [8 Q& F5 U4 ^- r; v; @【死檔日期】2年無人下載
% ~+ q. b: |9 a【語言字幕】TVB粵語,日語   
( }; l( o8 y4 D8 W, X/ n【音  頻】mp3
5 q7 q& x% O4 D; U& |  X  M" g【儲存空間】MU

# q! Q, Q0 }! o* b) j' [

- @3 z7 j( j# f! O) |無無聊聊合左一集,依套好想合不過得DIVX嘅TVRIP。所以冇咩動力合落去。1 |: B$ l4 s5 B1 S" d4 B3 K& j
可能N年後會買台版DVD合,不過今日唔知聽日事。或者第時有新RAW。
% r$ s  D' F! \8 [依個版本暫時係我搵到嘅最好。比大家試睇吓吧。
6 L1 J. Z; ]9 @) _3 ?, D" l3 ]0 R$ ]2 W- t- Z, U& U, l
+ U7 T. A/ i" b$ ~
仲有TVB播嘅係美版。。依個係日版。。所以有啲唔同9 S% \  X* R. V
$ I  c% `5 b2 f0 i) s& W

" Z0 P; n: w5 M3 L, V) j

9 N# M1 E& y( v6 {5 |, g0 Q
# k# S) l! }& M. ?
0 ^$ F/ o+ p! {" y& ^- i& U- D7 d& a
9 i7 p* W6 [+ k
001.jpg 3 M) w- S* R" o, v- b- X
! S* R8 d) T! E, i; f/ E" ?
8 y. V$ d2 }# L- Z* r* Z abbr_f483419d0b5e4da0e07f041ca1ad93fe.jpg 2 y) {, V# a# |& U9 Q
; T* }% h4 f* I6 ~" F6 {: s/ a( [* a: y5 U
, Y+ k3 v& z. E. Z
下載點:
9 z6 c! q& Y  S# z; Z. @
; O( s5 ~- R0 S4 Z8 d* C
: c* e' O0 T) ]7 }: _0 `/ v
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

; M& H  p3 _5 I, x8 X7 |$ ~* {$ N4 }
6 d! b) ~! u' p/ M- T& f7 {& c( I# \

$ h! p# p2 O# K# D! `+ I$ n6 ?* q
! I  S) p" x' Z! ^& r

) j6 H6 w+ m( f8 [

! }; `3 _% l0 J/ n0 Z$ _8 }8 `3 `* a" m0 N% t6 I  `

已有(32)人评论

mcnynbajay 发表于 2010-2-28 08:11:22 | 显示全部楼层
呵呵~講起真的無留意到TVB播美版咯~話說全力兔都系~搞唔清d乜鬼代理商何來的~, [) X" j* f2 @6 u. D) M% W7 x
話說第3輯系咪有字幕組翻齊全集未了?
' x$ ~+ U# X" j
0 ]9 ]% x4 F7 B8 o大愛麗麗的星琉~大愛中文OP1+ED1* `$ {7 m* R3 R0 I: p2 Q  J
來支持一下~/ O+ O$ z4 \; C; P; p; C- z
PS:你哩個TVRIP系咪都有贊助廣告嘅?

漫步雲端 发表于 2010-2-28 08:13:50 | 显示全部楼层
9 T) h/ e" R8 g* L. ^/ R% m& Z5 _" Q  q2 q  h6 M$ _& T. j
原来不是沙发,不过哩部动画成150几集咁长

aubert22 发表于 2010-2-28 08:23:24 | 显示全部楼层
喺首页睇嘅标题就知系你了~
: }# }/ e% M8 _0 v4 p快D买正版啦~
7 z- v* l0 ^; J2 [. HPS:你做乜稳录影版黎对比啊~虽然你果个都系TVRIP~

Ace0210 发表于 2010-2-28 09:14:15 | 显示全部楼层
NO" Y1 X9 R, F* E# z+ Y) o
TVB系播英版' X, z+ a( |* t- n: e' H
TVBK系日版
2 u3 c) v+ [% j0 O  d仲有有成153集
+ W& M& B( ~5 I你想合哂!!!?

kwanyeung 发表于 2010-2-28 09:57:28 | 显示全部楼层
NO! D  B1 Z; _4 q1 y0 C9 y. H
TVB系播英版
5 c9 p  v( D/ ?2 W( [, P% xTVBK系日版
) D/ v4 z" Q. E+ H+ ]' M! _# `" d仲有有成153集9 r' Z, n% H! y9 g7 s
你想合哂!!!?; t, f% I" |6 ^% d, ^4 V& ~
Ace0210 发表于 2010-2-28 09:14
我發覺你好唔留意野。。
# _6 P3 e  @, I- {. c* j. F  D話明單集好明顯唔更新。。原因我亦都有講啦。

kwanyeung 发表于 2010-2-28 09:58:13 | 显示全部楼层
. ^6 C$ q: w% S; N
喺首页睇嘅标题就知系你了~
! \/ v, y% i6 U! p快D买正版啦~
7 w' X+ j/ r8 ^PS:你做乜稳录影版黎对比啊~虽然你果个都系TVRIP~
9 f( j. B1 ^( ^  taubert-22 发表于 2010-2-28 08:23
唔拎錄影版比攞咩比。2個都係TVRIP。又唔係我壓冇得拎原盤比。
/ B8 y- F7 _# v# _* o! J台版DVD都唔平。。。你畀$我我咪買囉  D- O9 S, Z3 [3 _, A9 o
就算真係買都番左香港先。。不過買左又要壓又要合。。真係買先算了。

kwanyeung 发表于 2010-2-28 10:01:53 | 显示全部楼层
呵呵~講起真的無留意到TVB播美版咯~話說全力兔都系~搞唔清d乜鬼代理商何來的~" k3 f! p6 y5 f$ h
話說第3輯系咪有字幕組翻齊全集未了?
+ M! N7 e% q" s8 A
0 ~8 c' G- B& ?大愛麗麗的星琉~大愛中文OP1+ED1! F  m4 u5 V: [* J
來支持一下~7 t0 b# ?  L) Q6 ]+ k
PS:你哩個TVRIP系咪都有贊助廣告嘅?  w( Y9 F/ e8 S8 F
mcnynbajay 发表于 2010-2-28 08:11
係啊。。話明TVRIP 99%都有廣告架啦。。9 x' E6 r9 A% F4 D( \  E+ V. R* a* b
今次嘅配音我非常滿意。。。我睇103集果時聽到日文覺得超唔習慣同難聽。。可能依啲就係睇完日文再睇粵語嘅先入為主情況。。$ x  ]1 Y. ?: O& E) c$ y! S5 f* ~) A
1 m5 ?$ o0 u- t. H
不過講真久住小春配音冇咩經驗配得差都正常。仲有103集星司同宙人日文換左人配音,難聽左又係。搵左2個新丁配。
% q3 B+ m4 ?7 a5 t& x3 \# |; D* F. z% _- Q

! B. _3 o* I+ \* X中文字幕組聽講去到130就冇左,應該唔會再更新。  |, m- f' }9 u1 D3 d9 `0 {4 b
而英文字幕組TPF仲努力中,岩岩更新到去115定116。未知幾時完成。

mcnynbajay 发表于 2010-2-28 10:24:59 | 显示全部楼层
係啊。。話明TVRIP 99%都有廣告架啦。。
/ D7 a1 [! A& Q2 b今次嘅配音我非常滿意。。。我睇103集果時聽到日文覺得超唔習慣同難聽。。可能依啲就係睇完日文再睇粵語嘅先入為主情況。。% c% H+ M; h" h  C8 M) [3 v

. ?  _7 {  X2 l8 Y/ A, V- @不過講真久住小春配音冇咩經驗配得差都正常。 ...% u* W1 o0 ~" C# u. ?
kwanyeung 发表于 2010-2-28 10:01

* i* @1 l. H) @$ ?& L% N  x) n& z話時話,RAW都留住廣告用來做乜窩~字幕組就用來留d位置寫制作人員的名單的~唔通幫佢地宣傳喇~
1 _% N* c, \7 @. L. Y
% \; t7 s0 \7 j" _( W' A7 z嗯,就系大家常常話粵語配得差,原音先正宗的~都系“先入為主”惹的禍2 k' {, t5 [. x4 i  o' d3 V) o
8 {# ?) d1 c: L# U
仲未聽過原音~所以唔知佢系乜水呢~換配音就唔清楚~TVB呢,常有的事, z) M! d! e' Y. Q& o

, T. l8 U# h& p, H* L/ C究竟系無片源搞了,定字幕組懶了?或真的3D技術令佢地……

1010 发表于 2010-2-28 10:33:57 | 显示全部楼层
看下好看没有先^^

ykcheung 发表于 2010-2-28 10:37:40 | 显示全部楼层
呢套動畫配音同埋情節都幾好.

kwanyeung 发表于 2010-2-28 11:23:17 | 显示全部楼层
話時話,RAW都留住廣告用來做乜窩~字幕組就用來留d位置寫制作人員的名單的~唔通幫佢地宣傳喇~
# E$ j+ ]; G# q" m# h0 o1 l
) @& z: f' O; e嗯,就系大家常常話粵語配得差,原音先正宗的~都系“先入為主”惹的禍
2 C' z. h9 ~" n% z! i, B  [% A  q; L4 @1 f
仲未聽過原音~所以唔知佢系乜水呢~換 ...7 b2 j, r% U, t/ i/ W6 w+ n5 @
mcnynbajay 发表于 2010-2-28 10:24
依啲真係唔知啦。。冇片源冇咩可能。。因為我見過有日版下載的。: `0 a3 [3 P* D- d& h

3 V9 _3 h, A- D其實3D到後期好左好多,開頭睇103集真係畀佢嚇到死左。。。但之後對比左136集就真係好左小小。。。起碼宙人啲頭髮接近番之前2D咁。。
7 b& Y/ m) ~5 f9 Q3 H6 H- l( G8 m0 h# d  u! g2 ?
103集嘅SHIPS:
9 u6 t) N. u0 N8 t; Y6 |5 b 0 r* S* K  t1 @6 Y$ Y7 ~2 \1 v
# ^4 d: n( P) j4 z5 Q* }" y6 |
136集嘅SHIPS:
" p: M9 x; B5 s# C/ c abbr_7bb5fdb21158716beab44fa520a6c334.jpg

123下一页