跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原創][數碼暴龍03][TVB粵,VCD粵日語三語合成版][1-51合集完][7月28更新中文字幕]

kwanyeung 发布于2009-3-17 09:37 52000 次浏览 753 位用户参与讨论     [复制分享主题]
7 {! j- ~% t2 h6 Z0 p
【片  名】數碼暴龍03
8 `! j; e* X, C# V【集  數】共51集
1 W0 u3 u0 Q, e: ], Z. w( p
影片格式】mkv1 h0 ~6 S8 N$ l4 \( ~+ C
【視頻編碼】Xvid
  N  m7 r, h- E- E* T
【大       小】250-450MB
5 P5 d9 c/ _: c【死檔日期】3年無人下載
; u9 c8 `/ R3 [7 T8 w. w3 ~% Z【語言字幕】TVB粵語,VCD粵語,日語    內掛OP,ED繁體字幕 外掛中文字幕。
  I6 q! S! J0 ^5 r4 P【音  頻】mp3、ac3
7 g# X/ s+ b4 r( o5 {【儲存空間】MU
3 h, d* L4 `6 f: D. o! @* U
【內容簡介】故事發生在現實世界,數碼獸存在於電子遊戲、紙牌遊戲還有動畫系列。5年級的小學生 松田啟人設計出了一隻數碼獸,因為對數碼世界的無比嚮往,令他的刷卡器變成了真正的對打機—— "D-Ark",之後又認識了李健良 和牧野留姬,他們遇到了自己的數碼獸夥伴,與來到現實世界的數碼獸戰鬥。最初的冒險在現實世界展開,然而數碼世界4聖獸之一的朱雀獸為了保護他們的進化之光,不斷派遣帝魔來到現實世界,而後又把古樂獸帶走,啟人他們為了救它決定進入數碼世界,帶了2個「跟尾狗」,在數碼世界中,啟人一行人又遇到了傳說中的馴獸師——阿遼。而後又遇到了被傳送至數碼世界的建良的妹妹——小春。他們8個人在得到了四聖獸的認可後,帶著古樂獸回到現實世界,拯救兩個世界的危機。# S: L& ]/ B9 _/ `+ y

h4 e" W0 Z& K
8 ~$ Y; n* e2 |" C
July 28 2011:
# F* }* B2 q7 ~+ n0 F, Z
* K; y5 i+ ]4 i" }: F7 E, U( ^
新增中文字幕下載。
, x7 c  Q0 n6 h3 c# ~+ s1 l" C5 D

( C- G/ e6 ]4 u$ H9 H xviddigimontamersep01an.jpg
- r4 z6 V$ E# s 123.jpg 5 l4 v4 N: Q) E  j$ i5 K! P
  I# t# ~* N; [+ j7 Y 55.jpg
  i, s& E  w; ]# G6 A" `# L7 \6 o

% m* V2 v: J# N7 r0 S7 U( b& o
& t  {" {/ w. u6 `: U" a" G6 r[ 本帖最后由 kwanyeung 于 2009-4-4 08:42 编辑 ]

digimon tamers 01-51.txt

8.63 KB, 下载次数: 420, 下载积分: 社区币 -5 星梦

Digimon_Tamers.rar

365.09 KB, 下载次数: 180, 下载积分: 社区币 -5 星梦

评分

遗忘爱 + 3 + 30 + 2 大力支持啊~

已有(753)人评论

平常心 发表于 2009-3-17 10:30:13 | 显示全部楼层
咁快就合成,多謝,下載,

183334257 发表于 2009-3-17 10:59:48 | 显示全部楼层
呵呵,又多一个版本
: S0 j1 }  z9 R. q6 S唔知DOWN边个好7 ]( n4 U  p0 D" _4 s
好中意你个OP,不过唔系几中意补上 被CUT片段,因为突然变左声好似唔知点咁,不过呢D野见仁见智,我谂一定好多人中意咁,楼主先至补
) N$ p& W1 M" Z) Q' P点都好,一定要支持既~

kwanyeung 发表于 2009-3-17 11:15:15 | 显示全部楼层
順便一提,. S, J2 K: k1 O/ V# z+ U, I
多謝ninaomu提供完美中文OP。所以比1600果個NET小人類版好好多- -3 h( ^4 r/ f; _2 P. [
' b4 B: J$ {" y) m( @
好似多啲人想加番CUT左果啲片段。我今次用VCD粵語駁我已經覺得比日語好。起碼明佢講咩同埋唔會聽聽下粵語突然轉日語。
$ d5 F, I8 i' \  K, h7 X' f, s2 E( f2 ?# F/ }- s
我諗1600會更新快過我,因為佢小啲野要搞。我要調埋VCD音頻同埋字幕。所以如果你想快啲有得睇就睇佢果個。! S& l3 q, D5 M! v( U, L
但係想完美啲就DL我果個。

183334257 发表于 2009-3-17 11:53:07 | 显示全部楼层
嗯,今次用VCD粤语来补,我印象中系第一次,可以话系一种进步. R+ b8 `6 `8 u" N: b: G
经过今次,我谂以后会有更多用VCD粤语来补
1 Q2 z+ ^0 b5 G+ Y6 G所以要多谢晒你啦

183334257 发表于 2009-3-17 11:54:38 | 显示全部楼层
慢唔紧要,最紧要可以连载完,呵呵
, |. U7 B9 x* X& U我都系追求完美版本的7 z. n" S+ W5 {: _3 t8 Z
1600的我会DOWN来睇,同时收藏你呢个

kwanyeung 发表于 2009-3-17 12:04:17 | 显示全部楼层
唔係。。。 一早有人用VCD粵語補啦。。數碼5 都係用VCD粵語駁。8 S4 C9 m% o, N! k  Z% c6 F
順帶一提,我果個要收$@@

huang 发表于 2009-3-17 12:37:44 | 显示全部楼层
原来有爱的人还是很多呢

kwanyeung 发表于 2009-3-17 12:42:08 | 显示全部楼层
梗係- - H大叔你要唔要個劇場版?我依家RIP緊出嚟- -

huang 发表于 2009-3-17 12:49:09 | 显示全部楼层
飞天少女猪事丁剧场版,
; {+ F. M5 r4 `$ _; a粤语??要,日语??无损,要

183334257 发表于 2009-3-17 13:07:47 | 显示全部楼层
系呢,其实楼主你应该点称呼?5 u) ^5 Q! m$ D% Y6 y& W9 R; G
因为你个名太多英文字母,唔知取边个部分,叫楼主又唔习惯

aubert22 发表于 2009-3-17 15:56:48 | 显示全部楼层
MU都上唔到~~虽然我唔睇暴龙,但都想下其他嘎~唉~