跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原創][數碼暴龍03][TVB粵,VCD粵日語三語合成版][1-51合集完][7月28更新中文字幕]

kwanyeung 发布于2009-3-17 09:37 52206 次浏览 753 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-5-24 01:11:52 | 显示全部楼层
' W9 v2 T8 F& d
我好讨厌D字幕.这个成了这部合成片的一个缺陷,
4 y* v( S; j' ^# e: e  e哆啦A梦 发表于 2009-5-23 23:36

0 ^9 s( k9 Z! t! h% ]' H, ^& U7 Q我唔明你想講咩。你自己可以關字幕。有外掛字幕都叫缺陷我冇嘢好講。
7 c3 k6 P0 I$ t/ I/ ~; X, P2 c5 \+ v# X8 b/ j
你唔識點樣關外掛字幕問吓人啦。個個都識架啦。如果你係用MPC 嘅話跟住我幅圖做啦。第二幅圖你自己睇吓。字幕不見了。9 n- d0 F& M9 h6 K- Q8 t3 R/ n
其實同轉聲道方法一樣。。。你識轉聲道自然都會識關字幕。
close caption.jpg
close caption 2.jpg
close caption 2.jpg

214462594 发表于 2009-5-28 22:30:53 | 显示全部楼层
什么叫3语合成

kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:14:57 | 显示全部楼层
三語咪三種語言。分別係TVB粵語,VCD粵語同日語

ninaomu 发表于 2009-5-29 20:41:40 | 显示全部楼层
知唔知后日喺播第几集?

ninaomu 发表于 2009-5-30 00:41:20 | 显示全部楼层
19、20集录影版已出~~~

哆啦A梦 发表于 2009-5-31 18:30:36 | 显示全部楼层
我唔明你想講咩。你自己可以關字幕。有外掛字幕都叫缺陷我冇嘢好講。7 l. V4 G) _8 Q( P7 ]

- l$ Y3 k6 d9 L! i你唔識點樣關外掛字幕問吓人啦。個個都識架啦。如果你係用MPC 嘅話跟住我幅圖做啦。第二幅圖你自己睇吓。字幕不見了。
: U! O4 y" q! P) F# l0 q, j" t" s其實同轉聲道方法一 ...4 q6 }9 b' n+ O3 e1 f; R
kwanyeung 发表于 2009-5-24 01:11
! C% O, ^- ?/ B1 w+ m8 L
我知道拉.多谢更新

183334257 发表于 2009-5-31 22:20:52 | 显示全部楼层
一点一点地,更新到16集了,多谢晒

ninaomu 发表于 2009-6-1 11:45:23 | 显示全部楼层
咁你依家下载MU有无问题?速度仲有无好似年初咁快?
8 t$ ~0 U9 J, \! d( S6 W" e. b; }MU唔喺BAN咗香港咋咩?对你果边都影响咁大啊?

kwanyeung 发表于 2009-6-1 12:05:20 | 显示全部楼层
下載冇問題,一樣全速1MB上。上傳其實只係間唔中用唔到。但一上傳到速度同之前一樣。。。
2 \" [0 h- O4 n* ~, @/ v& C我都唔知點解突然會咁。。有時用到MEGA MANAGER上傳到有時就冇反應,速度一路係0。
/ G1 L3 u/ F$ q7 o% e, E
: k% a) p, ^' h不過我依家都搵到暫時嘅解決方法,有時壓做RAR或者將日語同粵語音頻次序調轉就上傳到。。怪怪的。

ninaomu 发表于 2009-6-1 13:54:53 | 显示全部楼层
哦哦~~另外18集TVB粤语的音质差咗唔少,喺咪小P片源本身就喺咁?

kwanyeung 发表于 2009-6-1 20:28:57 | 显示全部楼层
如果音頻差左當然唔係我地既問題。。。

ninaomu 发表于 2009-6-4 02:09:31 | 显示全部楼层
21、22集录影版已出,希望音质有改善啦~~~