对TVB出现少少失望咯

伊凡杰琳 发布于2009-2-3 01:08 2254 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
噢噢...对TVB出现少少失望咯~ : L; M9 }: H/ h8 ?% Y" ^
上个星期再上个星期既孤星泪... ; ~; }8 R  _- o( s
TVB不但唔要日文版既催眠曲(PS:好好听架) 1 k! S+ }1 X3 O, s
并且将距D词改佐
9 ]+ W) ~+ t1 v6 H0 Z9 BLA LA BY...LA LA BY...改成 DA DA DE..DA DA DE~ ; t4 N; }! F# ]* ?+ y* q, Q3 `
好傻啊...真系难为林元春姐姐唱咯....

已有(40)人评论

wjr5200 发表于 2009-2-3 02:13:21 | 显示全部楼层
无办法啦,最大既竞争对手ATV都倒下了,系甘上下啦

yrj 发表于 2009-2-3 08:31:07 | 显示全部楼层
ATV边有甘容易倒下

youxiwang 发表于 2009-2-3 08:31:31 | 显示全部楼层
我睇左,距地一齐唱果首催眠曲系日文噶喔

231025 发表于 2009-2-3 09:07:09 | 显示全部楼层
近E几年TVB噶动画后期制作水准不如以前……

jerry3418 发表于 2009-2-3 09:31:36 | 显示全部楼层
这是没办法的。。。你看看每年的蒙面超人片头曲还不是改的面目全非。。。

cao0422c 发表于 2009-2-3 09:37:12 | 显示全部楼层
原帖由 231025 于 2009-2-3 09:07 发表
* f5 x  P  J: p1 E近E几年TVB噶动画后期制作水准不如以前……
* V4 i- V- C$ h9 `: y. R6 t
我估都系佢地换晒D技术人员啦 ' m2 X- Z( _7 W3 k3 o
依加D技术人员唔够以前D犀利... 我觉得唔系几啱架..应该仲加犀利先啱..

xing 发表于 2009-2-3 11:37:13 | 显示全部楼层
改個曲子而已 不至於吧= =4 ]9 Y( s( j: {8 R2 z% ]; s: Q
7 f* L$ x- c7 K/ B+ Y

txb 发表于 2009-2-3 12:12:06 | 显示全部楼层
TVB系好中意改主題曲噶。。。至於孤星淚(個名起得唔錯)個首催眠曲要改都無辦法的。唔通要D觀眾聽日文歌咩?

平常心 发表于 2009-2-3 12:22:17 | 显示全部楼层
三色。買個版權番嚟噹然點搞都得,你有米也可以玩下,

Beebe 发表于 2009-2-3 12:24:33 | 显示全部楼层
改歌都算係TVB嘅特色,唔係甘,兒歌金曲頒獎典禮唱咩啊!!?

aubert22 发表于 2009-2-3 13:45:00 | 显示全部楼层
TVB播嘅动画动漫质量幸好仲停留喺我细个果阵喺我脑中~

1234下一页