成日系度打扫卫生,累死仲未搞掂

伊凡杰琳 发布于2009-1-22 21:12 1167 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
你地打扫完未啊?
+ L8 v7 P. w0 p3 b% y$ n/ x7 e8 S5 N6 S- f; }$ o' N
阿姑真系老咯,打扫一日都话累
% U" ?$ S$ d& ~5 e" {% v4 f. e5 ^. k' ]$ ?4 c5 A) Q
我间房突然变到好华丽— —+- j( r, D5 ^# Y9 W5 n
搞到好唔习惯...
3 L3 w5 c2 z' a: t/ R! m" `不过唔使一个礼拜就会恢复原状噶啦
6 v+ [  j% S3 W& y+ X
/ z9 e# e! p9 A* A) Y2 V* @觉得过年气氛一年比一年淡...
/ ]  g3 E& ~$ B' \) _" `: ]5 ~6 I$ e% B# F0 K2 d; o
今日既打扫先至醒起过年

已有(16)人评论

ninaomu 发表于 2009-1-22 21:22:34 | 显示全部楼层
平时不打扫之过~~~ + q$ X1 S7 g! P( M- o4 a
琴日我都打扫自己间房成日,扫出黎嘅尘积埋一旧都有成只大size不锈钢碟咁大咁厚

Kiver 发表于 2009-1-22 21:34:27 | 显示全部楼层
我清门窗都搞左成日啊~~~

aubert22 发表于 2009-1-22 21:49:56 | 显示全部楼层
呃.....学车已攰到半死~灌水都无时间~日日疲劳驾驶~

aubert22 发表于 2009-1-22 21:50:35 | 显示全部楼层
原帖由 伊凡杰琳 于 2009-1-22 21:12 发表
. f  u% p- _9 U# p5 a2 \你地打扫完未啊?4 j; k7 S: j" g! s( b8 m
4 V6 Y* a- \" D$ X$ Z/ L) F
阿姑真系老咯,打扫一日都话累
# W" m! E, f& B
5 P+ U3 ^6 P* l; f我间房突然变到好华丽— —+3 L2 R# i5 i5 B0 {. Y
搞到好唔习惯...  W6 y, {* w2 M+ d2 b, U- J
不过唔使一个礼拜就会恢复原状噶啦) r8 [, U8 B0 e

3 L% s6 k/ |3 E+ a9 R2 u觉得过年气氛一年比一年淡...$ N2 O, R( ^. q' u8 J% h7 i4 \

5 Q* R1 Y  ~0 N( X( |  c. ?今日既打扫先至醒起过年
4 G# @) e; a' a5 a# m
房间变得华丽~又话自己老了,咁就要上传间房黎睇下了~

Laputa81 发表于 2009-1-23 00:10:25 | 显示全部楼层
平时唔觉唔觉~~~
9 b- g5 x: y; u& d( L! j% j1 W' ^, k4 f  d" A
清起上嚟原来有噉鬼多嘢·····1 Z3 l' _& n8 W. [0 W: Z* Z7 L  F
- a, I$ g, l' H' ?2 r, E* f1 j
革命尚未成功·····听日继续努力~~~

菠萝蜜包 发表于 2009-1-23 00:45:10 | 显示全部楼层
我的房间清完几个星期的了!
7 E. B& N7 h( |" T$ Y2 F, ~4 X# L但是以架开始恢复原状......都几郁闷下~0 B  w, U6 v# q" u  B- V
已经处于5想理的状态.....呵呵...

平常心 发表于 2009-1-23 06:32:57 | 显示全部楼层
平時少搞,運動少,噹然。

aa超級p 发表于 2009-1-23 06:38:41 | 显示全部楼层
莪做佐幾日衛生啦.莪就真係骨都散埋

平常心 发表于 2009-1-23 06:47:02 | 显示全部楼层
訓醒我又去打掃一下先,

Mickey 发表于 2009-1-23 11:43:35 | 显示全部楼层
阴功,
1 G/ z- D  o1 R0 J) S* y我而家都未大扫除,
9 T- l; @2 U2 r( c, ~- n连鞋都未买……* e8 C" _- W5 ?/ \  x
都唔知道点过年好罗~~

nyyyyd 发表于 2009-1-23 12:30:55 | 显示全部楼层
请钟点工人做啰,唔驶自己做。

12下一页