[其它更多] 今日新买嘅AOC i2340ve

eegbook 发布于2011-4-4 22:55 4220 次浏览 59 位用户参与讨论     [复制分享主题]
. ~9 A: c( p5 T/ z1 E. N6 F. Y* A; @2 d/ l3 _
今日终于下定决心去买台AOC i2340ve! \5 J2 h9 I: a: J% q2 y* X
终于番黎啦~~视觉上真系大好多,可能系我张台细啩,哈。
2 q) r1 N# }( t2 Q3 E: t2 i# y; |- e( k3 ]; }) B
我到手系1280大元,E-IPS+WLED,四个角度都睇到,又清楚,仲高清,铁猫就已经感到好满意嘞。
* p% v3 J  i$ X2 n4 z% p8 q. p屏实际大小(CM)长:51;高:29- k& _& D! M* w$ o- T; T
6 V& Y. ?$ s$ c2 [: W0 n1 q3 v
以下系图片展示! l6 k9 W0 [9 H- ?) X
. s' w9 l' k3 s5 {) e; r
003.jpg 3 u' z* r1 h; l8 B" P
工作桌~~唔算乱啩,各位老友。 # B* w+ m& D; @

/ p; e( }/ [5 d1 ?  w* E 001.jpg
" A. @  u0 `- z& @1 q0 s$ d以闹钟为对比展示。 2 Y' j7 ]: H  n* e% R8 N
% k- k9 V; m/ |) ~$ s5 q/ w
002.jpg 6 `1 U( O3 j2 U  z% @
呢个,以14寸联想手提为对比~~ ; {3 S3 j9 m% m" e2 s% {

* L4 f  s: b$ B7 H$ Z 使用心得:
, E$ e& u4 a) O! Q( |6 F1 A3 m1。睇测评讲,话D色偏冷,呢点嘛,睇落又真系无乜问题。! f: P# l; d$ P2 Z1 }# }
2。响应速度6MS,系咁上下咯,至少我睇成G几嘅再造人卡辛,感觉唔到拖尾。咁嘅价位,得哂啦!!!(本黎我想买TN面板嘅果只,都系得5MS之嘛)' p8 H$ X  ]. i* f5 L5 b, Q
3。对于唔系感应键,D人话唔够只DELL好。我都有咁谂过,不过碍于唔够预算,所以焗住买AOC,但番黎发觉,呢个问题再唔系问题。因为就按钮调节嘅野,竟然可以有软件做到,即系唔使惊按坏佢啦。! K, b4 v; t0 X! t
4。建议大家一般就唔好用增色嘅功能,因为,长时间睇,真系好刺眼。不过,增强色彩之后,用黎睇爱情动作片,一流一!!(坏眼?我愿意奉献双目~)
' G/ r" W' }, U& a8 N5。由于无高清接口,所以。。。大佬吖,咁平民价位嘅,用黎睇高清?去买几千银架啦,有米就有高享受嘛。我就睇下D CHEEP片,同打下字啫,咁嘅价位,适合我。" O- P% _0 N6 o, H/ V
6。至于话DELL有得转,而AOC无得转。我有咁嘅睇法,我有个非常利害嘅朋友(佢小学程度,但培养咗几个中国顶级机械工程师,徒弟们都系市场上嘅抢手货),佢讲过一句话:识郁嘅野,无论点好点先进,都容易坏。9 j* s& c, a+ s+ I+ U! }" |8 W

- u  K5 O( N: a' ^5 ?系嘞,差D忘记一点,我终于有机会用到张显卡嘅DVI接口嘞,呵呵。
$ C5 k6 a0 f$ m0 ^. d 多谢各位之前嘅宝贵意见~~唷~~3 W  H+ D6 i  o/ p

# v7 o' c, ^% A; H其它功能只不过系锦上添花,想知有台机有乜内容,可以下载说明书架。不过,个死人115又话暂停上传服务,等听日先传啦。

已有(59)人评论

help6288 发表于 2011-4-4 22:58:15 | 显示全部楼层
搶你沙發...恭喜你有新野玩

eegbook 发表于 2011-4-4 23:00:52 | 显示全部楼层
搶你沙發...恭喜你有新野玩
* X" U( F8 x9 J% ?7 K. W7 @help6288 发表于 2011-4-4 22:58

$ i; z1 e: f- Q4 s% i% }
$ H% f2 I  ]- m- [, ~4 |! I9 K! `2 w/ }: z! W2 F7 n
    悟空兄唔使紧张,沙发我次次都让比大家坐嘅,我就坐埋一边,围观你地抢嘅情况啫。 围观好哦。

漫步雲端 发表于 2011-4-4 23:05:08 | 显示全部楼层
睇緊龍鳳店?

eegbook 发表于 2011-4-4 23:08:39 | 显示全部楼层
睇緊龍鳳店?
' G/ d- B' K7 i3 m! m- n2 M漫步雲端 发表于 2011-4-4 23:05
& N' c3 Y  n, }, g6 d2 k
/ P) L6 e3 `2 G1 {
; X! }- u; A0 W0 S7 f
    系哦系哦,今日妈妈休息,我试机佢又黎凑热闹,咪整部电影佢睇咯。
% _" B  q. W9 R0 A, Q% ?四面都睇得,咁我工作果阵就唔使要就位置对颜色咯。

漫步雲端 发表于 2011-4-4 23:11:31 | 显示全部楼层
系哦系哦,今日妈妈休息,我试机佢又黎凑热闹,咪整部电影佢睇咯。
* W) p  g% S) ?0 A% I7 i四面都睇得,咁我工 ...4 N( t7 ^/ O  O% f5 R6 ]7 p
eegbook 发表于 2011-4-4 23:08

, C4 N( E6 t, f. Y/ u$ ]* K; h& f9 m& m" g: h- R+ w/ j

, y5 u9 A- N, X3 ~   
3 @- ?+ k2 R% l8 p* k, t5 P2 E你啊媽沒鬧你咩?

eegbook 发表于 2011-4-4 23:12:57 | 显示全部楼层
你啊媽沒鬧你咩?; v: b. I- @% _$ d+ J
漫步雲端 发表于 2011-4-4 23:11

7 S3 J" o" K, A% P1 e: A8 j( o
( f8 t1 ], e7 ?0 Q: y
4 [$ u9 G$ N: v$ h    点解啫?唔通。。佢发现咗你对我~~~~ 羞死人咯。

漫步雲端 发表于 2011-4-4 23:15:35 | 显示全部楼层
点解啫?唔通。。佢发现咗你对我~~~~ 羞死人咯。/ m+ s- w9 j& j. [7 Y
eegbook 发表于 2011-4-4 23:12
) q7 o- l5 s( T1 [
4 f' u: e7 F$ ]+ k$ O* l
5 ]$ z2 q! v9 \9 R5 G% n# I: h
    6 X- O2 d6 C1 l$ o' F1 X4 V
無嘢了 當我沒講過啦...畀文學基見到佢又會大做文章

kidhitomi 发表于 2011-4-4 23:16:30 | 显示全部楼层
睇嚟真係好使好用,物超所值

eegbook 发表于 2011-4-4 23:20:18 | 显示全部楼层
睇嚟真係好使好用,物超所值; q8 e' R! r& K/ h
kidhitomi 发表于 2011-4-4 23:16
& f0 V" k* P, s; F( e0 Z
回复 2# help6288 6 Q3 W/ r1 j; P) ~7 b+ T
回复 4# 漫步雲端
! }6 g  |4 [: c7 u6 S" ^回复
9# kidhitomi 0 V  {7 I' _! y9 m% y, y0 [. K' S: b
$ s! C! f4 F4 s- b* i& m$ R
* H& L& V2 Y: j6 l# H& R
    漏咗DD重要嘅信息,我1280到手嘅。

chrisrex 发表于 2011-4-4 23:36:09 | 显示全部楼层
入嚟观摩下先

chrisrex 发表于 2011-4-4 23:36:39 | 显示全部楼层
呢个价钱买到ips抵到烂了

12345下一页