[新闻资讯] 最NB锁车法~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eegbook 发布于2011-3-1 14:57 2761 次浏览 38 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 eegbook 于 2011-3-1 15:14 编辑   G; k! F+ ]  D: `, n% E% R

7 M: s/ K) S9 F6 L1 ^- v( f2 B' O近日我去图书馆,远远望落去就感觉系车丛入面,有部单车怪怪地,于是走过去一睇。。。。大佬吖,乜咁嘅?!?!!?+ _3 n  z" R! e

o$ |; a+ k* G$ j$ W9 x% X. c 001.jpg
; X# X0 \6 T$ K" I& u# ]% q
嗱,你望落去,梗无嘢架。(再睇真D啦~~)0 k0 |: z# s4 B/ M6 H: s& y

+ m& Q8 l4 Z& J3 l$ T8 @) F$ y 002.jpg

+ E: l! w8 b# O: G6 j近D再睇多眼,咪得把锁锁住个碌咯,无问题吖~~~(唔使放大镜架,再近D啤真DD啦~~~~)3 V8 W# J  c; W0 _+ x8 \5 s

) Y2 C5 J8 I. e( ]9 L: @$ Q 003.jpg

0 C, R/ F% A& H* k- ~  P; ]0 E我当堂叫做声“大佬吖!!”,个车主锁住条钢线就走咗去,真系够哂大胆,咁锁车都有嘅?!不如无锁~~!!!

已有(38)人评论

eegbook 发表于 2011-3-1 15:31:50 | 显示全部楼层
点解成半粒钟都无人黎抢沙发嘅~~~~~?( K( e# i! }( n! Q' Q6 u
" k& i* x4 O. k2 \8 S7 E+ b1 q
算,我自己坐番。
4 V  R. r6 E, `. |* `
1 p/ W, T& `# V8 \2 g$ S- K( ~今日大家开工开学。。又难免嘅~~~~边度好似我咁蛇王。

エツクス 发表于 2011-3-1 15:37:51 | 显示全部楼层
无人来踩下就等我来踩,好彩我今日无咩课上,可以过来睇下

eegbook 发表于 2011-3-1 15:44:49 | 显示全部楼层
无人来踩下就等我来踩,好彩我今日无咩课上,可以过来睇下
5 n5 L! V" T% H8 Y$ z, tエツクス 发表于 2011-3-1 15:37

) H) a! n9 ?0 W0 n
$ G: T, s. E3 j# |& s1 H
* r. q! Q2 V; c3 A& J1 x    多谢棒场唷~~

asd123456 发表于 2011-3-1 16:44:53 | 显示全部楼层
...我以前,碑人偷过3部单车拉.

dorara 发表于 2011-3-1 17:18:28 | 显示全部楼层
哎呀..我好似都试过咁锁车

Kuromi19 发表于 2011-3-1 17:23:16 | 显示全部楼层
唔通果位车主想学习“最危险既地方就系最安全既地方”哩个原理?

tandong 发表于 2011-3-1 19:31:53 | 显示全部楼层
我见过锁住一条钢线拉住个车后架,同此锁法,有异曲同工!!7 W, U  d0 T  H7 A7 S) @
3 ?0 ~7 ^: u4 u9 i
一剪断条钢线就走得!!

老威 发表于 2011-3-1 19:38:17 | 显示全部楼层
太牛 佩服他

happyh2h 发表于 2011-3-1 19:41:37 | 显示全部楼层
很久以前在网吧门口见过一把锁和一个单车的前轮) J. q3 V# x  m9 C- d8 o$ a& R. n! v9 t
PS:把锁係锁住个前轮的

117480 发表于 2011-3-1 20:32:02 | 显示全部楼层
3部算得了什么 我都唔知俾人偷了几部了

eegbook 发表于 2011-3-1 20:39:00 | 显示全部楼层
...我以前,碑人偷过3部单车拉.
: x+ j1 ~  ~1 G4 Easd123456 发表于 2011-3-1 16:44
7 X5 U+ i8 d$ ~' J
: g6 g6 a- M$ M, j0 F; v6 Q

H0 [" F) n; L+ D    呢几年好少用咯。以前番学,从初中到高中毕业为止,平均一年唔见一架。

1234下一页