[其它更多] 粤漫社“背景色”建议

eegbook 发布于2011-2-1 16:25 3584 次浏览 62 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 eegbook 于 2011-2-9 15:54 编辑 2 Y. e" b* n  y" e9 O4 M% I
  @, U% a  N4 v0 |* A, {, B8 S
头先I版建议开贴黎讲下,咁就开张贴黎发表下我嘅建议啦。[时蛋]P咗两张图比大家参考下。
  c/ a5 B6 Y2 i' K/ E建议原句:其实由红变蓝,暖色同冷色相冲就梗怪怪地嘅。全红好,有节日气氛。
0 q2 g0 ]7 U9 L# g  R9 D5 {2 d' A6 g' l
111.jpg 现在
  P8 X) m: v1 q# T' e& [ 复件 111.jpg 参考
' e9 @6 E1 r8 i; D; e* X' H# Y: L- D+ R: w
K社头先行过YOUKU,见到佢嘅背景色整得唔错哇,好有参考性。. g" Y1 ], L+ C- w; y7 V/ F

已有(62)人评论

inber 发表于 2011-2-1 16:28:51 | 显示全部楼层
咁發帖無問題
% r. _, p7 k; K. Q8 g参考下面紅色好似太單調
0 `/ W4 U- I0 W" p等其怹人比意見

漫步雲端 发表于 2011-2-1 16:35:18 | 显示全部楼层
k又將鋼煉嘅愛德華換左

Kiver 发表于 2011-2-1 16:35:54 | 显示全部楼层
一改居然要我动全身~~~

eegbook 发表于 2011-2-1 16:41:10 | 显示全部楼层
k又將鋼煉嘅愛德華換左
/ E+ d, D/ t2 s6 q2 i4 K8 g漫步雲端 发表于 2011-2-1 16:35

" U0 ~/ q+ S/ }! J$ _3 @8 t* l& o! V1 W. |6 x' |7 O

$ U4 w: g; a9 V3 q' M    又系噃。现在系个靓女。

eegbook 发表于 2011-2-1 16:41:55 | 显示全部楼层
一改居然要我动全身~~~1 m& ~5 s" \' Z1 `2 G& t
Kiver 发表于 2011-2-1 16:35
( q7 {. J" n5 B0 [2 `
; G  M/ P" t, J  Q1 }
9 p& H/ d* Y! F: K/ L
    乜原来咁大动作架?

漫步雲端 发表于 2011-2-1 16:43:01 | 显示全部楼层
又系噃。现在系个靓女。! d" k5 n+ u9 ]' v  W( s) Z2 R
eegbook 发表于 2011-2-1 16:41
: @% s2 l' t) Q" O- ]; Q2 [% _
) y% u0 ~  }! m5 \( ?! D# p! [

( m+ `4 }+ w9 p* o' G& o+ p咁就曬你啦

Kiver 发表于 2011-2-1 16:48:30 | 显示全部楼层
乜原来咁大动作架?
! \# I+ T; V% @8 Qeegbook 发表于 2011-2-1 16:41

$ @# _% i% R8 m8 G- Y; f, E7 m9 _- }- n: M

5 N, ]7 [' L3 A8 ^    其实我刚才改过你所讲的
- L* H2 @4 f0 k" T+ w/ ^9 H只不过发现有些字同色了
5 _9 ^. x8 T* t  E所以调返现在样式先
$ v0 B* y, d  U  w
2 n3 c$ {0 V: o: Z; t再看看大家意见再修改咯

基拉杰特 发表于 2011-2-1 16:50:23 | 显示全部楼层
全部改成黑色

eegbook 发表于 2011-2-1 17:01:23 | 显示全部楼层
咁就曬你啦
* _! y7 I5 ?4 x漫步雲端 发表于 2011-2-1 16:43
" r, D0 v2 z0 i) [
3 A# A$ g/ v( F+ o
1 s2 J8 u; e3 {7 z7 D; b  z
    无哂我出黎吓人至得架。

eegbook 发表于 2011-2-1 17:02:21 | 显示全部楼层
全部改成黑色
3 A0 Y6 q- g& p3 [; s; ?  I" _基拉杰特 发表于 2011-2-1 16:50
9 @$ O7 N0 z& U. L' [1 b# n) N

7 U/ `8 R( Q+ c+ ]2 S. f8 T
, Y3 j& ^5 b$ V# l4 f; E" Z0 {- c    唔系啩,又唔系哀悼日。

基拉杰特 发表于 2011-2-1 17:08:29 | 显示全部楼层
唔系啩,又唔系哀悼日。
  l7 X' v" p2 t6 ieegbook 发表于 2011-2-1 17:02

& p0 F! G$ Q* e才,,,白色才是。乱说