[新闻资讯] 你很——————2!!!

eegbook 发布于2011-3-1 15:10 1206 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 eegbook 于 2011-3-1 20:42 编辑 * ?. A: }( D; D; C4 d2 {

6 G0 Q. P. }! h* j, `我寻日去买微波炉,经过某铺头,见到张纸。- |5 S- W0 j: U) i) k. q
我不其然咁望咗眼,再望真DD,我即刻就可以认定呢个店主嘅文化水平相当之高!!!!
+ X. n2 J/ Y9 l" Z" M" `) v1 O0 X' {
4 n$ T& N! f6 _) T& T% |0 Z! B  Q2 L" x嗱,比张远镜过你地“超”下先嘞~~~~~~~~~~~- D4 O# D. V& l# ~3 R) y+ h1 u7 ?) J
3 v: L( i8 J! m$ a; }8 M
# k4 i$ j1 p1 F8 x我所指嘅,当然唔会系厨柜呢个“帅哥”(呢两只字请用国语读)啦。
/ ]/ g- L& q0 L- Q% q  g
- I; Z! k5 ]3 Y0 { 006.jpg
3 w2 f) J. O! d; `; f5 M. j其实系呢张纸,请着重留意我用“红色圈圈”圈住呢个字。
/ l# }9 Y7 y+ N! W; ], M: S% j广东人钟意将第三者称之为“二奶”;而家北方数臭人流行用呢句:“你很2!”,意思即系“你系傻仔黎架咋!”
$ ^) H) U  W: I( [! I% j大家理解咗上边果两句嘢,再黎睇番张相。呢个店主大胆得黎又几诚实啵,意思有两个:第一,摆到明系千零蚊请个二奶番黎爽下;第二,千零蚊一脚踢,做就做,自认傻仔嘅就上勾啦!9 z& s1 N; O+ }( _! w' Q& `

/ Y# k# L+ R- k8 Z8 {: y0 P0 \7 L! j/ W+ i7 y  R
发几张相,无乜含义嘅,只不过系想比大家消遣下啫。各位睇过就算啦~~~

已有(14)人评论

chrisrex 发表于 2011-3-1 16:56:21 | 显示全部楼层
睇完,路过一下

Kuromi19 发表于 2011-3-1 17:26:34 | 显示全部楼层
坐唔到沙发添,我都睇完喇,又增长咗见识喇

dorara 发表于 2011-3-1 18:10:04 | 显示全部楼层
好像曾经被人这么骂过..现在才知道意思

mcnynbajay 发表于 2011-3-1 19:13:49 | 显示全部楼层
+ f/ r# E  I5 y& @/ i3 f
我發覺系你諗得太多了~~* m  Q+ U2 n3 |( q7 N9 ^
明顯系寫“招工”哩2個字而已~~人地手寫有D潦草而已~~~你就睇成第2個意思……

老威 发表于 2011-3-1 19:40:20 | 显示全部楼层
睇完 支持下

eegbook 发表于 2011-3-1 20:43:13 | 显示全部楼层
我發覺系你諗得太多了~~: v+ \% {) l0 T' b6 T, ?. J7 ?
明顯系寫“招工”哩2個字而已~~人地手寫有D潦草而已~~~你就睇成第2個意思 ...6 q; H" L( M- [7 J
mcnynbajay 发表于 2011-3-1 19:13
8 {! o0 w. _1 k7 O, _
2 j8 z0 W# V& a" U% c! |. r- q1 Q

2 S% s8 K) [# B9 ^: Z$ T: g    好明显系个“2”字黎架啦~~~~~
# B1 h6 o" Z: ^; v8 x( i4 x6 b) s! Y. X2 @( N
系嘞,呢间铺系江门天主教堂左手边。

aaron81 发表于 2011-3-1 22:29:21 | 显示全部楼层
我觉得LZ太有才了!
! {/ S1 Y4 @* K4 E* N5 m人地的字只不过写得有性格D

基拉杰特 发表于 2011-3-1 22:49:23 | 显示全部楼层
能写成这样真是无言,可能真是想招个二

vskenying 发表于 2011-3-1 23:17:38 | 显示全部楼层
可能店主真繫想招工之餘,睇下可唔可以順便執個死鷄平D招個阿二咯.

eegbook 发表于 2011-3-2 00:13:38 | 显示全部楼层
可能店主真繫想招工之餘,睇下可唔可以順便執個死鷄平D招個阿二咯.& w! o, A$ H, s5 m; \* H6 h
vskenying 发表于 2011-3-1 23:17
8 b! D% k% D0 Z. z9 ]2 b$ R' J' v& n

, H# L2 t9 |; o8 _2 A/ E
能写成这样真是无言,可能真是想招个二
' d4 y/ K% B. Z6 q$ j基拉杰特 发表于 2011-3-1 22:49

* p1 r) O# R) d4 |, y2 w8 B' S( ]& W4 d$ ^' l4 |! @. {: H- R7 W
估唔到有咁多人有呢个想法~~~~~~~~~~~~~~~~~
% z- p! U; C9 P' w7 c. I
3 F+ q4 u8 \" X& X9 F( ^7 U系黎个店主真系有呢个霖法。。唔佢屋企只乸睇到会有乜反应呢。。

无双MR 发表于 2011-3-2 06:48:47 | 显示全部楼层
不靠一些出位的招生还真吸引不了打工者~

12下一页