[生活百科] 一千元手机

eegbook 发布于2011-8-25 00:41 2603 次浏览 25 位用户参与讨论   [复制分享主题]
可爱的各位,铁叔叔举手问问题,期待着各位有爱回复。
% v2 Z6 ?0 [, Q6 C- A: R8 n; Q5 t6 \' y, ~4 \, x. d2 q1 K; J
铁叔叔刚收到一千元赞助,刚刚好一千元整,但不准买别的,只准用来买手机。
' c3 f, i* q3 ~" d: N% X; K想问问各位,现在,一千大元,能买台什么手机呢?我不在行也,各位有没有什么性价比的介绍下?

已有(25)人评论

kevinchan 发表于 2011-8-25 00:46:55 | 显示全部楼层
纯粹拿沙发,手机不在行

117480 发表于 2011-8-25 00:47:40 | 显示全部楼层
去移动营业厅存话费 罗个咯

eegbook 发表于 2011-8-25 00:48:51 | 显示全部楼层
纯粹拿沙发,手机不在行5 I( `0 ^' A: m/ x; i& k
kevinchan 发表于 2011-8-25 00:46

2 W: {- f' s! O* z, A- m6 ^! E) T* I5 G4 A; Z' U0 s

# V7 r% q  i1 i9 Y, N+ ^    不如,雀仔多赞助千几过我买台I风啦,咁就拉风嘞

shadowlxl 发表于 2011-8-25 00:49:49 | 显示全部楼层
1000蚊...真系尴尬...感觉唔上唔落,目前来讲买二手机系最好噶,全新噶话买NOKIA又觉得个系统跟唔上...

lwj23 发表于 2011-8-25 00:50:16 | 显示全部楼层
1000蚊....应该买国产牌子机吧,中兴、华为之类,详细我都唔知。。。。
. X/ y0 [: \- d" |, b话说1000蚊太少,只能从国产机入手~~

eegbook 发表于 2011-8-25 00:50:23 | 显示全部楼层
去移动营业厅存话费 罗个咯
: K( k& c( l' n117480 发表于 2011-8-25 00:47
2 h- k( p& Z6 M* h0 C' N. T" q
: Q5 p5 h% A3 R9 S' B7 a+ _
2 J0 v3 O  O. g5 k+ G" [) r& I
    唔知,有无智能机这类嘅呢。。。

kevinchan 发表于 2011-8-25 00:51:13 | 显示全部楼层
不如,雀仔多赞助千几过我买台I风啦,咁就拉风嘞
4 `3 d; p1 y* D# ~$ Ceegbook 发表于 2011-8-25 00:48
3 P9 \( E0 M8 `. K

; ]: C& z0 \5 a5 q. v- n
# @/ e, G' E! w# s    傻得咁可怜

eegbook 发表于 2011-8-25 00:51:43 | 显示全部楼层
1000蚊....应该买国产牌子机吧,中兴、华为之类,详细我都唔知。。。。
& ^7 S( v7 h! B9 d0 o9 H3 Q话说1000蚊太少,只能从国产机入手 ...
& j1 V+ c3 Q1 c! Q, K: Flwj23 发表于 2011-8-25 00:50

8 F& @0 J$ a6 c
9 f! [! `% C! c% T0 E3 {. V
; M* u, V% d5 t0 }. j   
1000蚊...真系尴尬...感觉唔上唔落,目前来讲买二手机系最好噶,全新噶话买NOKIA又觉得个系统跟唔上...
8 \. F4 N- N  u) e. s, c0 g# w& Bshadowlxl 发表于 2011-8-25 00:49
! a  S: e; ]' G
( U% c1 {' S3 j7 D( ~# q% @5 y0 o6 C
8 }3 q$ D# R; M" w4 I/ s3 X2 c# k
    我都觉得系咁。但,一千银系人地赞助嘅,我都无法。斋系得一千银。仲要指定要我用黎买手机。

lwj23 发表于 2011-8-25 00:56:41 | 显示全部楼层
我都觉得系咁。但,一千银系人地赞助嘅,我都无法。斋系得一千银。仲要指定要我用黎买 ...& P3 ?; ~. {. {  ^/ B
eegbook 发表于 2011-8-25 00:51
) K4 w+ }3 ~4 k; [- t* v6 N
3 N: c8 s; a* s6 h; O/ u& z

. h- e/ l5 j% a& `5 o    上太平洋大概睇左下,中兴、华为应该都有几多机符合楼主条件,Android系统,价格800-1200不等~~) y, |2 G# A: ]6 k; v
三星、摩托罗拉、LG都有一两部机,不过我无睇具体参数...- c5 I" ^5 d8 @% e* C
冲凉先~

asd123456 发表于 2011-8-25 01:00:25 | 显示全部楼层
1000蚊霖唔到

DARK0088 发表于 2011-8-25 07:45:57 | 显示全部楼层
建议预存话费购机。。够低~

123下一页