[每日闲聊] 外置硬盘,有咩推荐??

lovepx 发布于2010-6-27 13:38 4276 次浏览 101 位用户参与讨论     [复制分享主题]
lovepx 发表于 2010-6-27 16:31:47 | 显示全部楼层
回复 57# 慢步云端
* y$ k  y! O) M$ x+ |0 }  u1 W/ S' X/ ]; t$ v! k

. P8 d& j1 _; X# p9 c    升到6M??我都未升到~- Y2 C9 v- e2 ~* o1 f' \
    http://pt.opedost.com/index.php   啱啱睇到冇损音乐PT站开放注册,有兴趣就睇下

漫步雲端 发表于 2010-6-27 16:32:58 | 显示全部楼层
( ?% ]6 U8 k$ m& z+ q9 V) u
本来之前都想下载EVA序嘅原盘,39G,但由于顶唔顺都係唔下载啦( n3 t6 [# Y) D1 o# @
kevinchan 发表于 2010-6-27 16:19
1 X$ Q: I3 b8 F) _

6 y# U- J4 c& L: C, j39G如果用1M\S速度下載要多久?我呢邊到三更半夜時候下載會有1M的
& q( O0 V2 W! Y( w& a* U7 m- y% M6 j8 @# y
不過可能電話線路承受唔到會斷線的....

lovepx 发表于 2010-6-27 16:37:36 | 显示全部楼层
回复 62# 慢步云端 6 O* Q2 E; ]/ V0 _; H% A0 I8 W

( q3 T$ k; [5 k2 Q1 n% p( h6 w: ^
    上传有500K/s??电信咁好人??

kevinchan 发表于 2010-6-27 16:38:52 | 显示全部楼层
无空间,网络差,唔想成日开机,所以对PT死心了
- y0 `- ]0 f6 ^" h不过玩PT啲人好似有专门一台机挂PT嘅

漫步雲端 发表于 2010-6-27 16:39:03 | 显示全部楼层
回复  慢步云端 / O. m" X8 p& S; o

- J$ I/ O4 k6 I6 I( d
9 O0 {+ @  _8 S5 ~; ~& ~2 L% C) O    升到6M??我都未升到~
- o& H. @$ v, ^8 Z& l* Y0 h% r       啱啱睇到冇损音乐PT站开放注册,有兴趣就睇下
3 _* R+ x" j* }/ W. K3 D. {lovepx 发表于 2010-6-27 16:31

: c& M7 N0 |& o( N7 i& f% Y" h: Q0 @
哦 得閒去睇睇...

漫步雲端 发表于 2010-6-27 16:40:18 | 显示全部楼层
回复  慢步云端
( m, T# W) F, m" R8 y6 m6 {2 a8 p8 L  o1 g2 u

/ U5 q/ g; [8 Y, H# i7 S    上传有500K/s??电信咁好人??
8 q# [6 C6 D/ e6 t5 L8 Z# n* ilovepx 发表于 2010-6-27 16:37

* b  c0 A5 }% Y+ p( g$ ~+ Q7 c1 ?& _& u% \/ s5 }+ m# g4 S
你誤會了512k=50k上傳

lovepx 发表于 2010-6-27 16:41:40 | 显示全部楼层
回复 66# 慢步云端 - ~) t' W: t( N6 l- `) G4 o

- b$ t9 n5 G- R% F2 q7 ?
- P; j7 F  S; }* |. `9 T) @    哦哦~骇紧一惊,一般都係50k/s

xerox 发表于 2010-6-27 16:42:14 | 显示全部楼层
, ?3 A6 @* _' ?. s" m
回复  lovepx 2 S/ H# [( e+ K& n
7 I  ^7 Q+ Y" T1 K
6 j% h; Q$ P$ j' |
    睇來樓主同我差唔多!如果您都是用西數應該睇得明:
2 y2 M$ t. q7 g' p5 Y$ r1 M! ]Ling1988 发表于 2010-6-27 13:59
5 ]+ u% S' R- Y+ u5 \, E* i2 t
- M/ Q9 e" u$ J2 J6 r$ I
lovepx 用兩個1.5T 的HD 一個500GB 的HD盘, 一定有好多野 可以分享! 0 `3 o8 g% n' t% b3 o
說回正提, 我自己正用1.5TB B字牌的外置盘, USB2.0 因為比較平  覺得幾底用所以推一推

lovepx 发表于 2010-6-27 16:47:31 | 显示全部楼层
lovepx 用兩個1.5T 的HD 一個500GB 的HD盘, 一定有好多野 可以分享! 0 W. y) b' A! q: F; @5 A: Z
說回正提, 我自己正用1. ...
3 U/ z/ n( c6 @& f2 @: X$ dxerox 发表于 2010-6-27 16:42

3 F6 S! a* M2 O3 k2 R" y9 c2 m
7 b4 L( T# y/ u7 t" }6 I  F8 \# f) ?, D5 N* t; F( q) {& i6 `! I! A
    1.5TB B字牌的外置盘,具体一啲..貌似冇听过..价格
# r. l5 M  f. j    基本上我起PT站下,冇啩share,所以好少稀有资源..好多係新番BD..再说係3个1T

lovepx 发表于 2010-6-27 16:48:50 | 显示全部楼层
回复 68# xerox
: X6 E- h! ~8 E1 I6 Z, K+ l
8 w; i0 S9 e1 p: z
7 E% `0 m3 U) W    我觉得比较好噶资源都係起粤漫社下,粤漫社万岁

kevinchan 发表于 2010-6-27 16:57:21 | 显示全部楼层
回复  xerox
3 o2 E' s. y0 e8 t; W3 B# k+ w
3 k% P( @2 o/ @* g% Y  l
- q: V  N+ s5 U* H' Z5 N+ v    我觉得比较好噶资源都係起粤漫社下,粤漫社万岁
8 |7 k. Q0 P2 z# ]0 k5 S  elovepx 发表于 2010-6-27 16:48
多得大家share好资源啫

xerox 发表于 2010-6-27 17:00:26 | 显示全部楼层
1 {7 O0 |- N/ C' O* q* S$ w. w6 r# e9 G3 D& [2 j8 q: e9 |$ L
回复 69# lovepx
1 u6 w: ?5 I- m/ w1 J
: F6 o7 Y6 V: R牌子BUFFALO, USB 2.0, 1.5TB 硬盘。因為出左USB3.0所以現在, 2.0會平左一D。 呢個牌子有一款可以直接用來BT的。可以不用接電腦直接BT, 也可以設置為網盘用不過就貴好多。