[每日闲聊] 外置硬盘,有咩推荐??

lovepx 发布于2010-6-27 13:38 4290 次浏览 101 位用户参与讨论     [复制分享主题]
aaron81 发表于 2010-6-27 15:44:43 | 显示全部楼层
LZ讲的外置硬盘是移动硬盘吗?

lovepx 发表于 2010-6-27 15:46:43 | 显示全部楼层
回复 25# aaron81 2 H9 f1 Y* w( e2 ^% ?: `' Y  E

# Y% I9 Q+ g3 Z$ H7 B' ]  ]9 O" b) b  V; Q3 a
    不是,有个机盒,入面放硬盘

kevinchan 发表于 2010-6-27 15:48:03 | 显示全部楼层
回复  kevinchan % r) D  g. p, ~6 l; t

: q4 j5 O; ]' N/ i' R" w( M6 ]- d. e1 U+ V, B& |
    边个咁有米??
" x$ G- I* |6 m& I, |" A5 u2 hlovepx 发表于 2010-6-27 15:43
保持神秘,讲两个字畀你知,就係“天使XX”,“潜水艇”一只.........如果你叫搵嗰张贴都几难,哈哈

漫步雲端 发表于 2010-6-27 15:50:01 | 显示全部楼层
上次论坛里某人一次买了1.5T*4,我简直望到“眼擎擎”
+ E9 I. J3 G9 A, ~kevinchan 发表于 2010-6-27 15:40
$ c" e. \8 n. ?! r1 e; w

1 \$ F* m/ N: q1 Z/ P4個1.5T我懷疑一機啲聲似直升機咁 我現在兩個都好吵了

kevinchan 发表于 2010-6-27 15:53:21 | 显示全部楼层
回复  kevinchan ! n% [8 a( z9 R0 u( s
- \6 j9 v0 N/ k4 l1 N$ p

" T) b0 Y' B* Q5 a) P# g* S    边个咁有米??
2 N3 h# Y; S! G* q) v# ]: X/ C6 x$ Ylovepx 发表于 2010-6-27 15:43
唔好意思,係我记错咗,其实係佢嘅硬盘空间总共6T,唔係一次过买咗好多硬盘

aaron81 发表于 2010-6-27 15:54:25 | 显示全部楼层
回复  aaron81 0 I' U, G+ }# E
  N# R- n' k/ U& U6 I# E4 t

% p) L2 W, Y4 `    不是,有个机盒,入面放硬盘
) O! H$ q; A) U: Qlovepx 发表于 2010-6-27 15:46

" ^5 {' b% D( c* a1 u0 h$ A9 \
7 _; V: k) e3 p0 J$ q, A1T加埋机盒使几钱呀,我都想整只,用来备份好过刻碟~4 v" `, [% I3 [& c3 h* y& O
最好上图睇下~

kevinchan 发表于 2010-6-27 15:54:35 | 显示全部楼层
4個1.5T我懷疑一機啲聲似直升機咁 我現在兩個都好吵了- Q  l+ _$ \) e" M8 O' A- ~2 Z
慢步云端 发表于 2010-6-27 15:50
佢好似用硬盘盒,平时应该唔会连咁多硬盘!
, }5 F# A% J7 [, B# B, X) f# F# EPS:我之前搞错咗,佢唔係一次过买4个

漫步雲端 发表于 2010-6-27 15:55:31 | 显示全部楼层
回复 21# Ling1988 6 B, \7 I* b6 x. o4 i6 S
/ Y" [& @, }9 S9 h  s: y' L
怪不得你買住咁多硬盤啦 原來下載咁多就保存咁多
  f6 w9 X+ m* s# i
( W: k4 t: q4 \咁搞法幾多T先夠你用?

Ling1988 发表于 2010-6-27 15:58:46 | 显示全部楼层
回复 32# 慢步云端
. f4 a: a& m# \( z! U0 r
: S+ }" Y1 g. L& U3 c+ Q' G* M1 v  B
    我只是中級保存黨來的!有7,8 T資源是好正常的

kevinchan 发表于 2010-6-27 15:59:27 | 显示全部楼层
回复  Ling1988 : h' y0 [# p  k* l( r9 u+ e
/ {( v; h) T" [1 \) k
怪不得你買住咁多硬盤啦 原來下載咁多就保存咁多) h: s: U. j5 G3 J, I, K' n
1 _' i  W) X2 o; j$ _
咁搞法幾多T先夠你用?$ T  E; `/ a7 m. R
慢步云端 发表于 2010-6-27 15:55
对于我,真係唔知几多T先够用,我唔係下载动画就係下载演唱会,其实演唱会仲难啃,等于下载动画剧场版咁,闲闲哋都几G

lovepx 发表于 2010-6-27 15:59:36 | 显示全部楼层
回复 30# aaron81 + F, x4 ]: I' B: b7 g$ g) q

% x$ l" _3 f0 g
, U5 Q9 t$ \0 x- Z/ J6 q    自己上网查,话题偏离严重 话说我係开贴求好硬盘..及价格..

lovepx 发表于 2010-6-27 16:03:03 | 显示全部楼层
回复 34# kevinchan ' n1 S6 v* b1 B9 d4 _' S. y
4 B  {% h/ z  i5 L
1 E, Q( D) i# Y2 i2 c
    嗯嗯~话说我未下超时空要塞F果个演唱会...0 W' }* S2 q. |: `! G; r
    好彩我5收电影..一部1080P电影要10G,BDMV仲劲,22G左右