跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[软件应用] [圖文軟件教學]由大量MKV檔案抽取音頻字幕軟件。合成人士必睇

kwanyeung 发布于2010-1-28 08:01 9279 次浏览 86 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ConvoyChan 发表于 2010-1-29 14:08:34 | 显示全部楼层
抄字幕超痛苦啊。。。。) k3 P, [2 w5 f+ b* j
之前帮cnsrl抄太阳勇者 国语版既字幕! M& R% S$ F: N; T. R& X
由第8话抄到第32话。。。 忍受左24话既国语之后。。。。
( [; e* U. k$ X9 l发上去 点知个字幕组做到第10话 倒闭左。。。激到我啊
- W; R! M3 ^! t  y' F* T之前见渠做左蓝光人后两部。。。。想出下力等渠做多D。。。。

kevinchan 发表于 2010-1-29 18:23:13 | 显示全部楼层
曾几何时我都想抄套【踢出我天地】,可惜抄字幕真系好需要时间,而且我耐性有限,最终放弃

timaousi 发表于 2010-1-29 19:16:33 | 显示全部楼层
很好!甘我就唔洗逐個逐個黎抽音頻出黎轉啦!

wjr5200 发表于 2010-1-29 19:53:04 | 显示全部楼层
正为提取音频烦恼,今次好了

kental 发表于 2010-1-29 23:52:23 | 显示全部楼层
曾几何时我都想抄套【踢出我天地】,可惜抄字幕真系好需要时间,而且我耐性有限,最终放弃7 r( ?& t: S5 e, Y/ r3 m* \
kevinchan 发表于 2010-1-29 18:23
雀街,我比较支持你五好放弃,因为都系神片一部!

kevinchan 发表于 2010-1-30 01:30:12 | 显示全部楼层
雀街,我比较支持你五好放弃,因为都系神片一部!7 @9 s/ W( `9 P) m$ Y- m
kental 发表于 2010-1-29 23:52
呢啲嘢係要慢慢嚟嘅,等我真正得闲,而且有心做先算啦

freedom16 发表于 2010-1-30 12:45:07 | 显示全部楼层
抽音频、视频好办,抽字幕就难D咯~!

kevinchan 发表于 2010-1-30 19:04:11 | 显示全部楼层
抽音频、视频好办,抽字幕就难D咯~!$ y, `' q( |% c/ W! e
freedom16 发表于 2010-1-30 12:45
你试过喇?抽字幕有咩唔一样呢?

艾米尔 发表于 2010-1-30 21:38:14 | 显示全部楼层
e个软件唔错,成批提取音频同字幕快好多同唔洗晒时间慢慢整.....

艾米尔 发表于 2010-1-31 10:44:47 | 显示全部楼层
2 m& ]# t6 x6 O$ |( ]& O( E
) y& b# Z& \. a( k  B6 A4 p3 ]$ j3 l
9 n! H: v  w: w9 u' q! E5 B- c
' s1 P- @! Y7 C' T( Y; K0 F2 w点解抽取会发生错误嘅?
- H9 k& S1 m- M3 d+ w
' R/ }1 u( z0 U5 k! p! w
9 ?0 k& _4 A' ?( F
6 [: v/ h  D! s% X+ q. ^- C" O

連連 发表于 2010-1-31 19:22:49 | 显示全部楼层
咁有沒得可以合番埋去呀?

kwanyeung 发表于 2010-2-1 03:27:24 | 显示全部楼层
/ q& y! _. z( I3 a
$ r& h5 A- {; y  g) o2 i, ~2 X% b9 z. _
. r. C$ @' p, I* H* k* r/ G, N# c# l
点解抽取会发生错误嘅?
: C" q/ B$ n8 N
7 C* ~6 g# ?7 R1 B# V285949285949285949
0 \9 G# B/ u1 b285949
4 J, a4 ~5 ^# K285949285949
  ^- }1 u' F; O: s# j艾米尔 发表于 2010-1-31 10:44
我真係唔知啦。。。對我冇問題。。。
& A' d" `8 b% ~) j0 Q) a2 w% A, k9 z# k9 P1 k1 l7 O
係咪個個檔案都係咁。。。' u. v# R1 A+ m4 M* }8 Z! n: I0 s

4 N6 Y- o+ G0 U: l" ?( ?其實依個軟件岩岩先開放左一個月。。所以有BUG都唔出奇。。