跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原創][崖上的波兒][粵國日3語][875x480][x264 DVDRip]

aubert22 发布于2009-8-2 20:43 8456 次浏览 86 位用户参与讨论   [复制分享主题]
p365 发表于 2009-8-6 22:06:57 | 显示全部楼层
粤语一定支持家啦~~ 五使讲

kwanyeung 发表于 2009-8-7 07:08:54 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2009-8-7 07:10 编辑 8 \. d! a4 S) Q1 w1 Z5 r$ K
嗯~800我都知道唔高嘎了,但我對照翻vob睇過,相差唔系好大~,就用800了~你平時用幾多嘎呢??2 P1 t" ]+ M+ g5 z# i7 J
aubert-22 发表于 2009-8-6 11:20

) F$ {, R5 @! k) c( Y睇你預計幾大啦。。。
# ~1 @" a) W" q2 l' w通常DVDRIP一集要200-300MB先夠靚。。。100MB當然都得不過畫質會差小小。。。。
% ~. n; k3 W7 J7 f9 t6 ^% `2 k% Y  @! D: \
我網球王子黎講一集285MB封裝埋粵日AAC音頻。一個AAC音頻大約20MB。。。。, m+ G0 `$ U) E1 ]- e2 s

$ f7 ]3 x3 [1 F咁285-20-20 = 245MB。
0 F$ {. l8 T* F- ^0 n
' M  N$ y8 q# ^4 n* _% J咁1400碼率就係245MB了。。。。" U/ z+ K$ ]" X- G8 B
- S" {9 a& h9 O" P( u
仲有靜態畫面應該相差唔係好大。。但如果動態畫面起格既話就要加大碼率啦。。。。0 F6 n0 D& G. D5 E+ S9 U% b4 a5 r+ J
又或者你用左1PASS而唔係2PASS。。

jusn 发表于 2009-8-7 10:59:43 | 显示全部楼层
支持下。。。收埋

wangfm 发表于 2009-8-17 00:27:07 | 显示全部楼层
终于有粤语版本的啊

mrkazaf 发表于 2009-8-20 08:16:04 | 显示全部楼层
大师级的动画不能错过,感谢老大分享这部极品,另外问一下‘谢安琪’配音的是‘理莎’吗?

all-blue 发表于 2009-8-20 20:46:52 | 显示全部楼层
无权限

aubert22 发表于 2009-8-21 23:58:02 | 显示全部楼层
大师级的动画不能错过,感谢老大分享这部极品,另外问一下‘谢安琪’配音的是‘理莎’吗?& @. ~) y5 Y6 y$ V, d9 a* k
mrkazaf 发表于 2009-8-20 08:16
# Z+ g2 z) S! C' i
呃....呢點無乜了解~

garkidelo 发表于 2009-9-8 17:15:19 | 显示全部楼层
thank for sharing ;)

helen0102 发表于 2009-9-17 23:14:28 | 显示全部楼层
thank you very much

kfok 发表于 2009-9-29 18:45:56 | 显示全部楼层
I've been searching the cantonese version, thanks a lot

richoly 发表于 2009-10-20 22:04:54 | 显示全部楼层
等左好耐啦,哈哈,终于见到,yeah!!

298008341 发表于 2009-10-23 16:21:35 | 显示全部楼层
支持啊,仲要系粤语添