跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [原創][崖上的波兒][粵國日3語][875x480][x264 DVDRip]

aubert22 发布于2009-8-2 20:43 8455 次浏览 86 位用户参与讨论   [复制分享主题]
  K7 i# K& F; r- S( T1 j
★片      名★ 崖上的波兒  l. O6 t3 v; d6 `; e. t
★影片格式★ MKV, D1 ^: Q: i7 \/ m/ X: D2 _
★视频编码★ x264 DVDRip# [% i( x( ~& J" ^! ^7 e
★分 辨 率★ 875x480
9 t, R. E. P1 Z, p' q: O
★大      小★ 718M/ R. R3 W& T7 Q* j
★死档日期★ 2年无人下自动死档
/ a4 X" Q; ?" a★语言字幕★ TVB粤语 國語 日语~简体,繁体(幻櫻字幕組)~+ X2 f  ?6 M6 \4 E6 r% E5 O. u& e
★音频格式★ AAC4 @2 {$ S5 Y  X" y) Q
★储存空间★ MU
! M( `4 ~! Q$ C( P# n* y2 H3 t欢迎转载,请标明出处
: r/ R/ b- Z% d" ]4 E0 D! X/ q& j. _  g6 @; f
片源系下"傻仔一個"發嘅ISO版~見好多人都發,貌似幾大熱下咁,就下黎壓下,中意嘅人就下啦~DTS太大就無加落去啦~見諒~
5 P! I4 k; |. q
1 `3 x; f$ S2 i& T9 G* b
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

评分

ninaomu + 4 + 10 + 1 原创内容

已有(86)人评论

saber0758 发表于 2009-8-2 21:38:01 | 显示全部楼层
啱下咗BT个版`呢个都要埋先~

ykcheung 发表于 2009-8-2 21:58:21 | 显示全部楼层
貓兄的作品,一定支持.

ninaomu 发表于 2009-8-2 22:26:26 | 显示全部楼层
最好附上实际截图

aubert22 发表于 2009-8-2 22:30:32 | 显示全部楼层
加左~

ninaomu 发表于 2009-8-2 22:32:50 | 显示全部楼层
原来幻樱也有做外挂档的麽?他们不设置字体的?

aubert22 发表于 2009-8-2 22:37:10 | 显示全部楼层
原来幻樱也有做外挂档的麽?他们不设置字体的?) f( V$ m0 B9 q" z
ninaomu 发表于 2009-8-2 22:32

3 V0 D) J% M+ l; R# Y# W0 i# j字幕組呢家嘢我真系唔清楚了~我系喺射手下嘎啫,懶得整SUB~

ljjunex 发表于 2009-8-2 23:38:34 | 显示全部楼层
日语版已收,收埋粤语版先.

fei 发表于 2009-8-2 23:47:43 | 显示全部楼层
支持啊,仲要系粤语添

kwanyeung 发表于 2009-8-2 23:55:07 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2009-8-3 00:01 编辑 5 t% O0 ]9 c+ Z7 V- L9 x- ]
3 O$ h' @. W, u( ^, s: X
875*480????" @; f  q; r% J4 N: f, q+ Z4 a
又不是16;9又不是4:3- -???好似我之前咁壓錯左???
5 S. m7 i8 X% c. ~* ^
8 F. c, k" m+ q# F你用咩壓架- -?MEDIACODER??

aubert22 发表于 2009-8-3 00:08:04 | 显示全部楼层
7 |" ]# h8 H# N/ k# U9 p( w" I* \
875*480????( U# [3 Y3 V9 c" t, S+ Z1 ~+ H
又不是16;9又不是4:3- -???好似我之前咁壓錯左???  f9 k, S+ [" N& m% N

% k5 H* ]* c+ S. ~: |, l5 N. ~你用咩壓架- -?MEDIACODER??) `* E" }7 k: U. F7 p
kwanyeung 发表于 2009-8-2 23:55

1 [7 S! w" [3 Q/ |1 Z- TMEGUI~MC都試過壓,但太慢啦,裝作CUDA驅動但都唔知點解唔可以用CUDA加速,失望之餘米穩其他黎壓咯~
. T) G/ }, o/ w% d3 R3 p$ T呢個分辨率系我用Gordian Knot果陣搞錯~不過見無乜大不了(同848x480寬度唔系相差好多啫)就費事重做,又$ S( y; ?, q! m9 z& N, J! r( A/ ]
唔系要黎賣~不過系按NTSC 16:9制式嘎~本來想用PAL,但諗下又唔系喺DVD度放,理得區乜制式,區原本乜制% ^- {2 \' t" M4 Q) b1 I! o
式就乜制式系了~

kwanyeung 发表于 2009-8-3 00:17:09 | 显示全部楼层
7 I3 C$ q; C1 G% o& u$ X/ G
MEGUI~MC都試過壓,但太慢啦,裝作CUDA驅動但都唔知點解唔可以用CUDA加速,失望之餘米穩其他黎壓咯~( T1 B1 ~/ a2 `
呢個分辨率系我用Gordian Knot果陣搞錯~不過見無乜大不了就費事重做,又唔系要黎賣~
) ^3 W+ t# y, F不過系按NTSC 16:9制式嘎~本來 ...
" u4 O: x1 l9 [6 j" B& Qaubert-22 发表于 2009-8-3 00:08
+ [  ?/ B: S; X( s, u* H
下次你MSN 我教你壓吧。。。。& z) R( l$ `( U  U5 X8 b8 Y
依家我開始識用MEGUI了。。。MEDIACODER我都冇咩用啦。。。 CUDA我都用唔到。。。。不過CUDA冇2PASS MODE所以壓出黎一定冇X264咁好。。。9 Q+ ^( \& f* D
, w0 \( @1 ]! E6 j

0 @! ?1 m, B4 E# o) d  k  b如果用MEGUI就方便好多。。。。。因為唔洗自製D2V同AVS。。