跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[生活智能] 大家用MEDIA PLAYER CLASS定KM PLAYER??

kwanyeung 发布于2009-2-20 04:08 1834 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我之前用開MEDIA PLAYER CLASSIC。。大陸好似叫暴風影音好似。。。。
6 z; E  M, D9 {! O- g! E不過唔知點解有時變到一格格咁。。。下次比張圖大家睇。。。特別係睇RMVB
2 E3 j2 r  L  x6 \6 z  i; u9 V; i& f" }
但係用KM PLAYER 就冇事。。。唔知大家有冇依個情況同埋你地用開咩PLAYER呢?

已有(14)人评论

Kiver 发表于 2009-2-20 09:12:25 | 显示全部楼层
原帖由 kwanyeung 于 2009-2-20 04:08 发表
( X6 c: f/ k$ m- @我之前用開MEDIA PLAYER CLASSIC。。大陸好似叫暴風影音好似。。。。
+ m0 m0 }6 K) Z不過唔知點解有時變到一格格咁。。。下次比張圖大家睇。。。特別係睇RMVB; O; t0 \2 H2 R0 k6 @, ]" R
7 M6 X, G7 b. k& T
但係用KM PLAYER 就冇事。。。唔知大家有冇依個情況同埋你地用開咩 ...
3 U( @, w* g0 i7 x- Z

* y7 v2 m' b" ]* }基本在用KM PLAYER ! z; v1 Q+ j$ r( s" ^
5 q( Q. j$ d8 w6 j! h& R) t
不过有时都要用返REALPLAYER来播才掂- s4 I# o  ?6 S1 E: R' ?

7 F5 W/ S# J: `# _: e
3 [9 K! ^! \! ^' Q% p! U发现有些文件用KMP没有声音的

月瞳 发表于 2009-2-20 10:36:22 | 显示全部楼层
主要都系用旧版伽MEDIA PLAYER CLASSIC(没广告,而且编码都较全)
3 j5 s8 d4 ^2 J  @9 @9 ~8 v貌似KM比MEDIA PLAYER CLASSIC对于有损坏伽文件有较好伽修复播放功能

熊猫仔 发表于 2009-2-20 12:29:48 | 显示全部楼层
梗系用km啦!!!

mcnynbajay 发表于 2009-2-20 12:46:48 | 显示全部楼层
尝试用紧终极解码~
6 K. r+ o* E( M; F2 H( L! s9 c有齐晒MPC,KMP,同REAL!

aubert22 发表于 2009-2-20 14:05:49 | 显示全部楼层
我台机只装KMP~暴风???太LJ了~~唉~~

kwanyeung 发表于 2009-2-21 07:22:45 | 显示全部楼层
REAL PLAYER 我已經唔會考慮再用- -唔穩定仲要勁唔清晰(相比起KM PLAYER)
/ X5 H% ~! x: [用KM 嘅朋友有冇用佢個高階配備版,我用左質素好似比普通嘅靚左啲- -

cctv 发表于 2009-2-21 09:56:24 | 显示全部楼层
我不用暴风影音(越来越垃圾,不像播放器了),我用影音风暴

huang 发表于 2009-2-21 10:55:51 | 显示全部楼层
旧版暴风+KMP绿化

billiard 发表于 2009-2-21 11:09:24 | 显示全部楼层
暴風影音官方无插件版,超好用。

grostcar 发表于 2009-2-21 17:49:13 | 显示全部楼层
主要用KM PLAYER的
( e3 b* R& b: x唔得先用其他

jinguang 发表于 2009-2-21 18:05:09 | 显示全部楼层
KM PLAYER 好D,滤镜功能比较强

12下一页