[管理投诉] 點解D星夢放左去銀行定期30日都會冇利息??

火影 发布于2008-9-7 00:14 2884 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
唔係話有0.21嘅咩.../ t# k( V7 V1 D7 ~

! e$ H3 Z& H. Z9 L啱啱支取番我之前個30星夢, 但1星夢利息到冇...- X4 E( \$ ^2 T2 O
8 B: I/ s7 x0 D/ _$ i( d! J! O8 J/ n
以家仲有170蚊星期係入面, 但都係1星夢都冇, 點解...

已有(15)人评论

Kiver 发表于 2008-9-7 08:13:32 | 显示全部楼层
原帖由 火影 于 2008-9-7 00:14 发表 1 Q  ~0 n. ~$ G" e8 b2 e
唔係話有0.21嘅咩..., N6 \4 @, k" j, x
2 s/ Q) V" @3 X7 K2 H: B$ E0 C0 h1 l
啱啱支取番我之前個30星夢, 但1星夢利息到冇...
. a6 c: r, R* ?4 y0 J
" a, B1 [. {; `& H" b. a6 C) R5 ^以家仲有170蚊星期係入面, 但都係1星夢都冇, 點解...
. n; |, U: {& d, P. X" Y" n

3 I- n$ M! J; d1 d& R$ P0 @你起码存款500星梦才有利息

lych 发表于 2008-9-7 11:34:39 | 显示全部楼层
楼主看错了,定期利息不是0.21,而是0.21‰

yjb338 发表于 2008-9-7 12:40:49 | 显示全部楼层
我存8千几一个月就得果几蚊息

Kiver 发表于 2008-9-7 13:26:24 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2008-9-7 12:40 发表
, H: ^0 ]) V6 t- L2 s我存8千几一个月就得果几蚊息
0 m* x8 h7 ^8 f$ V* u

1 p; R0 v- v+ `现在论坛没有均富卡+ @( s% v: m$ y/ f. A" s

0 b2 T+ {. A$ `) t不用怕啦

ninaomu 发表于 2008-9-7 13:27:56 | 显示全部楼层
利息太低了,依家通胀啊,应该加息啦

Kiver 发表于 2008-9-7 13:30:22 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-9-7 13:27 发表
- O$ Y6 N) T3 U% m) ^4 E) a  F6 @5 H5 ~利息太低了,依家通胀啊,应该加息啦
9 J) X/ \( |6 G' u0 r( _# l' s9 G
0 @! A8 \: n0 p
但论坛里没有通胀嘛~~~
. ~6 {3 W% a1 R. U0 u息太高只会造成富者越富~

yjb338 发表于 2008-9-7 16:37:38 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-9-7 13:26 发表 1 g7 g1 B% z  L
  B$ I$ a  W! `0 |* N! R9 ]
9 E4 X" T/ K0 P- D( E! K% N
现在论坛没有均富卡
( C+ E" B$ C9 Q# `) R% M
% @; r  J$ v. Y) Y% M8 F不用怕啦

: D+ p6 H$ Z# ?想致富只有靠发贴!

火影 发表于 2008-9-8 02:43:22 | 显示全部楼层
嘩, 要成500星夢先有架... 8 o$ N8 \% l8 W, K$ Z4 _
4 |9 j3 n0 a$ w" v/ K5 R
其實都應該寫明會好D...

123811998 发表于 2008-9-9 17:54:41 | 显示全部楼层
利息太低了,依家通胀啊,应该加息啦

评分

ninaomu -10 -50 -2 照搬他人回帖!

hikaruyin 发表于 2008-9-9 23:41:58 | 显示全部楼层
我銀行都冇錢了,全是現金,不過已經多到用唔完了!哈

Kiver 发表于 2008-9-9 23:45:30 | 显示全部楼层
原帖由 hikaruyin 于 2008-9-9 23:41 发表 1 [1 G' ~; u% j; e, M- p7 U9 ]7 E5 N
我銀行都冇錢了,全是現金,不過已經多到用唔完了!哈
7 ~9 Y8 O* i/ k/ ^1 x* }
  ]( }+ x, s. n: H; L( ^9 c
小心到时很多人问你拿钱用啊

12下一页