[每日闲聊] 唔使返工的日子

夜月星辰 发布于2008-7-7 12:59 6340 次浏览 97 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Laputa81 发表于 2008-7-7 18:49:03 | 显示全部楼层
天生购物狂········
6 Z1 R0 `9 o7 l5 o3 r. F/ `! u" S
, g4 i$ Z6 ?# J& X8 j+ G+ r喱个词几啱用~~~~~
平常心 发表于 2008-7-7 19:55:39 | 显示全部楼层
好多嘢想买就系没米,点算好,
lych 发表于 2008-7-7 20:34:53 | 显示全部楼层
无目的就最好唔好出街,小心有意外嘅支出啊!~~~~~~
平常心 发表于 2008-7-7 21:09:18 | 显示全部楼层
出街点解没目的,借口,
lych 发表于 2008-7-7 22:01:18 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-7-7 21:09 发表
8 q$ p& z7 x" Q* t出街点解没目的,借口,
0 B0 k8 N1 W; q4 ^
有时出街就是无目的噶,比如心情唔好,出街走走散心。
熊猫仔 发表于 2008-7-7 22:47:19 | 显示全部楼层
我日日都系屋企透``````````````````````````又未洗翻学```````````````点算啊~~~
平常心 发表于 2008-7-7 23:36:52 | 显示全部楼层
没目的就系最大目的,出街不一定要消费,但不可不洗米,
Kiver 发表于 2008-7-7 23:51:25 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-7-7 12:59 发表 ; E. C* u; K2 i
5月份轉咗份新工,一開始以為喺一件好好玩的工作! ~2 Z$ L3 h7 U( a
點知原來喺好悶的 8 }" U. i) e6 W& q% @" |; ^# m) ^
" h3 s. [! n  E
5月份翻咗10日,然後6月份翻咗9日" z. i; i' Z% e0 P
然後呢2個禮拜好聽話咁翻咗5日 / E, V$ [1 @# F" s' C8 U4 C- A

[% O& @3 c, `7 J, m但是之前個總經理想升我,但 ...
3 x/ v; c& m; N% V. `5 M' m

, l4 c% h" C& G* ?- O现在我已经加入失业大军
6 G. Q. n; D% p& f$ j$ v9 S! ]% f0 H
7月6日正式炒了老细
熊猫仔 发表于 2008-7-7 23:58:52 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-7 23:51 发表
3 |$ h7 B, m4 z3 J) z
/ U( a5 ]% s2 i4 ]+ E2 P) L, U$ o5 G" G
现在我已经加入失业大军1 h# D0 O& P* H& i, H

* c4 F+ i# }2 |. S7月6日正式炒了老细
- ?  o* [2 _& K' w9 h/ F4 a
- Q* T: G/ r( f
社长```````````````````````你````````````` - P8 p2 v5 i# D2 ^4 n
    我地一齐去稳工`````````
abc-like 发表于 2008-7-7 23:59:22 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-7 23:51 发表
5 j8 T# @0 w. t2 }
/ [" E* {+ g: }  I$ K
) `4 L6 ?4 J: a现在我已经加入失业大军: B, ^* Z% K& y  b6 c2 y

! h% X0 o- a% \6 i! S7月6日正式炒了老细
做乜咁匆動
abc-like 发表于 2008-7-8 00:00:31 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-7 22:47 发表
( ?3 [! i* x8 b1 ?我日日都系屋企透``````````````````````````又未洗翻学```````````````点算啊~~~
攞多d星夢囉~!
Laputa81 发表于 2008-7-8 00:02:00 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-7 22:47 发表 5 d5 p5 l  P/ m" e. ^$ O1 y8 ]' s9 A
我日日都系屋企透``````````````````````````又未洗翻学```````````````点算啊~~~
6 W3 S# n. l! |* m

8 s9 B1 G9 R! {) ?  |
! C7 N3 D' T4 ?' D4 m7 J3 S+ U6 b9 P! P3 z3 t+ w. {. P, P. S! W
点算???& n+ ^( q8 s. g, U6 }3 h! o+ [
: k- V3 l% p0 D& O- ^& y
即喺你想外出购物啊???