[吃喝玩乐] 疲劳的一次旅行

夜月星辰 发布于2008-4-25 02:50 10548 次浏览 99 位用户参与讨论   [复制分享主题]
之前同某个朋友约定一起去玩,点知寻日临出发先知道,佢父母都一齐,佢地仲一齐去探亲,听到呢度,我就突然想逃……(呢一日,天未光就要起身,然后坐成个钟出去搭长途巴士)3 l5 \/ S$ p" x) O
, O' I+ {/ P; n
想到之际,身体已经行动咗,非常唔好运,俾佢拉咗上去,佢同我计划好晒,去到坐一阵我地就一起去玩,9 x( }: @: O4 \: n' U8 c
心谂既然买咗就唔好浪费啦……本来3个钟的车程唔知点接会变咗成4个几钟,加上好迟先上车就坐咗最后面,5 j9 Z8 C5 j# f7 A2 w* Z
司机一嘢抛,啱打开的奶茶已经上咗身,难为我新买的围巾,咁就牺牲咗了
  H& c3 z# o) v/ v) I
( W4 ?- G8 v2 k' H9 O% N3 B# `在去的过程中,我除了不停训觉之外就是撩我朋友讲嘢,可惜佢挂住倾电话,坐咗2个半钟的时候,我就已经开始打算跳车逃忙……后来先知道,去的车程已经算好好了8 v+ N! C/ g1 c7 O3 y/ f
1 J  |" }- U$ w8 R; n1 c$ R
去到目的地的时候已经系12点半了,我地就系度等去哦朋友的亲戚,系呢个时间我就做咗个业余摄影师,帮佢一家人影相,自己匆匆忙忙影咗一张就一齐去饮茶,其间我觉得D服务态度真差,D 嘢又唔好食,我朋友叫咗个星洲炒米,送来的时候, 我朋友就话得一个叉唔方便,点知摞起来先发现系一条汤匙.............................点食?! ( B: Z9 Z$ m  x% [: v

o" k! x3 ?+ F4 _之后,佢亲戚带我地出去行,见到一个好靓的公园,我以为佢亲戚会带我地周围行下,点知佢亲戚一个转弯就行咗落去话,快,去搭车,
  k7 f2 r. f( _/ J; ^4 W" Q' u+ A$ _# O* f+ f1 y
去到佢屋企已经又2点半,结果系度坐咗个零钟头,我朋友的父母就话要走,之前听我朋友讲佢地有对好可爱的孖仔,我一直以为系得几岁,点知去到见到已经好大个了
1 i, F6 @) q% m* A- e8 U- G* Z( Q5 n% G% e1 l
对孖仔好极端,大孖就好中意讲嘢,但是细孖见人就闪,
" N, d4 ~+ k" O
9 X2 H% y3 Y& u- Z# z( g& f  E最开心的系,坐咗叮叮车, , Z3 L7 A4 }  v. n
仲拍咗条3秒的短片,有靓女声演……
9 L; o1 A& G4 K# g& i( r. j$ W2 j4 ^
回程时超辛苦,空气好闷热,冇冷气,
1 P3 i9 P! Z# B8 p6 E
7 n# D6 I5 d  s7 F0 c% ^- c剩低嘅,冇心情写了,( o5 N3 c2 E9 }( S. a. b
3 \  A) D6 S8 N  `) W# }
总结:好辛苦,
, m! A# i$ |+ V- Q3 J2 G
% v/ v1 D0 k. V7 `下次有机会去,我都系自己一个去就算了

已有(99)人评论

ks128 发表于 2008-4-25 08:30:07 | 显示全部楼层
我只想知道个朋友是男是女噶
紫舞枫林 发表于 2008-4-25 08:38:33 | 显示全部楼层
如果系我 会唔理咁多稳个借口走人
夜月星辰 发表于 2008-4-25 09:19:08 | 显示全部楼层
0 f8 E, f0 M+ l7 z
原帖由 ks128 于 2008-4-25 08:30 发表
) F% V  L/ K7 w# d我只想知道个朋友是男是女噶

+ s) [! H" _5 V& n' p$ e2 Z" g$ `& h$ n# J: `* ~
你睇唔到咩/ }& N  }2 t+ G& W! L
靚女聲演 8 n5 w4 K. S6 [$ k2 N" n, u
( h4 u4 i6 D, t3 Z1 B9 {
+ {. w1 _# L. r' F% [+ ?. w
夜月星辰 发表于 2008-4-25 09:20:10 | 显示全部楼层

5 ]. [9 T3 M- i/ g: |$ E4 I  }( Z
原帖由 紫舞枫林 于 2008-4-25 08:38 发表   j; Q) s& s4 U# ^# L5 j9 Y
如果系我 会唔理咁多稳个借口走人
. M8 V% \0 F  v! }2 ]& j. S' G+ S8 y
' o" \  q+ y. F9 b& C6 j: D8 y& B
我都想啊& ~* J, ]) b! L. ~( Z# [
紫舞枫林 发表于 2008-4-25 09:31:47 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-4-25 09:20 发表
6 b* Q) o3 ~5 Y, A8 V- x1 L7 B$ G% S3 q' \4 A" r
, [) F# Q, B9 u( s" |
: o6 ^' C; o( u- Q* w+ p
我都想啊
* ~: g5 i  W- G% R; |* O  k- B

* S" c$ L. O1 A/ E8 m, R1 Y& K我会发信息叫人打电话比我 借急事走佬 1 w7 F( F# Z$ v- u1 r6 |; e
" K+ C5 z4 e) }. i
呵呵 系咪男友同佢屋企人?如果系葛话 我就会事后稳佢算账
ks128 发表于 2008-4-25 09:33:42 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-4-25 09:19 发表
+ o( O$ |1 K5 ~9 D8 q' g$ d1 D# \$ N7 k0 ^9 R  a6 K
& P0 S  {2 g( G
9 w1 Q0 w/ N% K8 J% j
你睇唔到咩
% E/ v/ T9 P( e" T6 v# q2 `# m靚女聲演
6 k7 {. O) O* `& X8 I. ?
甘爽啊,有美女陪同出游
夜月星辰 发表于 2008-4-25 09:36:21 | 显示全部楼层
4 o) Y& n: @6 t  y  {; i
原帖由 紫舞枫林 于 2008-4-25 09:31 发表 ; n1 ?% G# ?4 X  j7 B
; C$ z7 R5 n! O% u' F
. u1 ?+ H% i9 I- ]
我会发信息叫人打电话比我 借急事走佬 2 h5 Y5 z2 y/ b& J7 U
. |" R8 Y. f$ T8 H: N  H1 s
呵呵 系咪男友同佢屋企人?如果系葛话 我就会事后稳佢算账
" k$ i, B) G: d1 Y

: r9 |; e7 T1 o鬼咁早,冇人; m. U/ O0 w1 A, S+ n9 D* a
梗係唔係啦,呵呵,你咁惡
2 w4 ]+ W  K3 [
夜月星辰 发表于 2008-4-25 09:37:22 | 显示全部楼层

% J" `6 A1 d# P3 W* G0 m
原帖由 ks128 于 2008-4-25 09:33 发表   R( y6 c9 b+ s1 L2 J4 s
0 @6 X5 L  |# A4 w& N* T7 l
甘爽啊,有美女陪同出游

8 {4 u; G$ x& F2 o, X
0 b; g- `$ l4 l$ A呵呵,梗係
  M) \' t* N: f& i' F- T
AWP 发表于 2008-4-25 09:39:56 | 显示全部楼层
这是老爷最疲劳的旅行的说。。。。。
夜月星辰 发表于 2008-4-25 09:41:54 | 显示全部楼层

& w: E6 w% f; H5 _$ D" a. ^
原帖由 AWP 于 2008-4-25 09:39 发表 5 u% D7 p  Z2 r( K
这是老爷最疲劳的旅行的说。。。。。
& {! e0 R( g! v: t1 R

# A, f$ d3 b6 t  r$ a9 c+ x5 |而且我e+ 好悶) Z9 ?# i2 ~# {6 J9 A& k
AWP 发表于 2008-4-25 09:51:37 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-4-25 09:41 发表 % B) i3 I  p- t: b( ^) |

2 A3 w+ v: t% R" |: j1 W: Q- b4 I3 n, s2 e2 Z
: j( Y, H9 m1 |4 y6 i& h
而且我e+ 好悶
老爺疲勞咁耐···4 v( H+ T- H9 o6 [$ W5 X4 L
休息夠未???今日沒節目嗎???