[每日闲聊] 逃课了

夜月星辰 发布于2008-3-29 09:48 12243 次浏览 133 位用户参与讨论   [复制分享主题]
曾经同自己讲过,再也不要逃课了,但是都系逃了星期五的课,. {  ^! m/ {5 e0 a8 i
一早醒咗然后就望住个闹钟发呆,( I7 t- d8 u  a, X1 \6 [
一直赖床,赖到迟到,然后朋友打电话来催我返去。& m4 m, U2 v$ D: T* @1 D: ?# |
当佢听到我仲系屋企的时候,N 惊讶; z  M; P* A7 ~# k, G  |
逃课果然唔系我会做的事呢
7 C- h" r$ O# h- U4 V) W# j/ b% K. @# |! R' b3 T5 R
听日就要考试了,但是本书都未打开过,! U) F' b( E- B  X2 ~: I. k3 ?3 O9 g
一共8个chapters 都完全未睇过,7 p) t( t/ z* h* A  w. X+ e
但是个个都打电话来问我摞tips , n7 A, g+ J6 z5 ^" A
惟有turn off 啦,点知俾佢地炸咗我个留言箱, & G8 Q' f, X1 z, D6 x8 ]" f

; Z" _5 o; H8 t$ P6 P
7 a% y8 h; {7 C1 L9 d) n最近好冇心机啊,点算好啊?

已有(133)人评论

kiraljq 发表于 2008-3-29 10:55:23 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 09:48 发表
; I) p$ s' v- E曾经同自己讲过,再也不要逃课了,但是都系逃了星期五的课,* X% j% F0 ?7 ?, P* z
一早醒咗然后就望住个闹钟发呆,
+ Y: [% `5 Z2 m( B" l( v- r一直赖床,赖到迟到,然后朋友打电话来催我返去。
; ~9 G8 N- H$ r) B4 _# {当佢听到我仲系屋企的时候,N 惊讶
( t) B* C3 l. N( L# {逃课果然唔系我会做的事呢5 b; P# J1 \7 {0 }
1 U7 A( I6 K9 o9 h
...
4 d& t2 R0 U8 {" O# F1 D
+ U2 x+ Q; R# D! z$ o
我們一起逃~
夜月星辰 发表于 2008-3-29 10:59:52 | 显示全部楼层
我先唔要同你一齐逃啊
$ b0 C/ ]: e. A5 V要都要个靓仔先衬我
kiraljq 发表于 2008-3-29 11:17:33 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 10:59 发表
1 N0 z/ @( Z/ S1 A! d$ n" O我先唔要同你一齐逃啊
: q4 l1 v$ [8 ]  K# R; C要都要个靓仔先衬我
$ h# g+ b1 h) I5 |; y' I3 L% m4 E
; j" k; p: @  S  j# x# q" y. t
打擊啊~~~
夜月星辰 发表于 2008-3-29 11:35:55 | 显示全部楼层
我唔系打击你,不过我唔系好似讲大话的人$ m& x& w9 K8 W5 O& p6 K
以我的条件,唔系靓仔都要系个型男啦
1 s  a6 \  r( [$ [$ k唔系点衬得起我,衬得起呢个咁浪漫的逃课之旅呢?
" Q, [% W$ y7 ~% B8 }( I! `& a2 Q
- H9 I" ~) |# m% N6 o- i你知道我系一个有要求的人来伽啦
) T8 z0 i- B  C$ P我唔系会屈就我自己噶
kiraljq 发表于 2008-3-29 11:50:38 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 11:35 发表 7 M# w+ l+ n8 l# ~
我唔系打击你,不过我唔系好似讲大话的人& r0 N7 v! Q) g) W- ^- R# D
以我的条件,唔系靓仔都要系个型男啦
' F! S) \! M4 P( P; }- F$ j; ^7 k唔系点衬得起我,衬得起呢个咁浪漫的逃课之旅呢?
6 L3 j& c( O0 |) T
* x& Y3 A' Z) g) c# U6 H6 b  |, r$ }: [你知道我系一个有要求的人来伽啦/ Z+ }0 n9 g0 m. g' U  d
我唔系会屈就我自己噶
. ?) p  q0 C* ^; ]" N2 c5 r

: v7 Y5 L1 N- z, a! r哈哈~~系啦,有要求啦~~呵呵~~% z: e& S( h  T( `$ ^: I

8 x8 m& A0 M  G逃課有幾浪漫呢~
abc-like 发表于 2008-3-29 11:52:32 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 09:48 发表
7 ?/ H- B' f$ w1 S1 a% ]. s& D曾经同自己讲过,再也不要逃课了,但是都系逃了星期五的课,/ J+ S9 Z5 \& I8 y- }7 Z8 t
一早醒咗然后就望住个闹钟发呆,
7 w9 g  |: F7 }: I% u* W0 p一直赖床,赖到迟到,然后朋友打电话来催我返去。% x8 ~& `6 @/ C2 T
当佢听到我仲系屋企的时候,N 惊讶
4 i, h  f  @; z1 ~: A逃课果然唔系我会做的事呢( ^  D7 \9 e# U
% \. a! f" d# F! U# e! I( x! W
...
星期六堂課....呢?
abc-like 发表于 2008-3-29 11:53:59 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2008-3-29 11:17 发表
( h" j) }, L/ Z3 F
# z  t( X9 E; E0 `) A" I$ `
; w! i9 \% `% k0 q& t! U; ~ 打擊啊~~~
贏棋有幾打擊呢
夜月星辰 发表于 2008-3-29 12:35:45 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2008-3-29 11:50 发表
- v0 y3 ^( K0 I* A' d# h' x
4 C. n8 l1 z. b& d$ f  w- }  f$ e6 ?0 H9 c( ~
哈哈~~系啦,有要求啦~~呵呵~~* ^9 G/ n* x$ X
7 J, m6 Q! r& L9 j5 f+ L+ m
逃課有幾浪漫呢~
( ]3 d- V) K2 a# }5 i
! b' L- t3 G4 p. r8 n! T
要几浪漫有几浪漫
夜月星辰 发表于 2008-3-29 12:37:31 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-3-29 11:52 发表 1 D# a5 T9 p! \2 D: b: C
星期六堂課....呢?
3 A- c, A& Y( K5 z7 V$ e

$ ?, V1 i) Q$ g6 k9 I0 l) e- @. X要返去midterm
1 P. R0 u8 C" U: K+ R6 p7 Y" C逃不掉
abc-like 发表于 2008-3-29 12:54:43 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 12:37 发表
; P) m( p3 {9 q0 s7 L
- S+ K8 \/ A" Z, |# v
! L& k5 K: M' A- |& c要返去midterm ( e$ C- p3 n6 v: N& s
逃不掉
唔坐同學的順風車
9 M( a  W( H% ~3 ?+ f8 _+ [1 _飯飯了!!
kiraljq 发表于 2008-3-29 12:59:24 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-3-29 12:35 发表 1 @# b: Z* n$ {  e4 c9 Z4 E9 U! }9 F2 y
* m. K. v6 ]: G, S9 x! D
! c( I2 J0 {- w
要几浪漫有几浪漫
$ W! U, U5 r" n1 F

/ z: ~4 [/ v7 ?3 ]0 P5 a; ~又真系幾浪漫啵~~