[生活百科] [灌水]我失眠了,我唔知道應該點做

夜月星辰 发布于2006-10-4 14:31 2664 次浏览 40 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<p>最近我經常性失眠,明明已經很疲勞。卻依然訓唔着。我逼自己忙,忙,忙。以爲可以好好休息下,每當我躺在床上的時候,我卻…… 想起你,我挂念着你,你可知否?</p><p>淚,無言地由我眼角流出,這不是我。這不是我。我不想為你流淚。我知道你需要我。但是我開始累了,我的心累了,前幾日,突然有人問我,你究竟是邊個?以前嗰个出番嚟。我驚覺我為你改變了,我變到唔似自己了。我討厭這樣的我。雖然我唔想,但是我無法改變。</p><p>接受大家支持的你究竟想點樣?我唔知道,我迷茫,我失落。而你知道了嗎?</p><p>但是到今日,我開始發現自己好自私,因爲我唔捨得你,所以我放唔開手,我困住了你,我利用了你的不捨得,雖然我知道利用你的不捨得不止我一人。</p><p>越來越了解你,越來越發現我已經冇立場來支持你繼續下去。說一聲加油,我支持你,我相信你,是多麽的容易,但是對于你來講究竟是多麽痛苦的事,我唔明白,我真係唔明白。越發現事實的真相,越睇到自己的自私。</p><p>其實係咪夠了,我自問,我好明白真係夠了,就算你放棄,亦冇人責怪你,我知道你已經盡力了。最近我在想,如果你停留在自己的世界覺得好的,點解我要咁殘忍要你來面對。</p><p>在我眼裏,你堅強,堅強到倔强,倔强到令我生氣,我認識的你從來都唔喊,你是喜歡將希望與光明帶給你所認識的人,但是又有誰曾帶給你一絲光亮與溫暖,如果你有兩面性格,那麽我想我只認識表面的你,那個堅強的你,但是你將哭泣的你收起,停留在黑暗中的你,我真係如此不得你信任?</p><p>我開始想我係咪做錯了,我係咪應該要放手,說真的,現在的我除了為你加油以外我不知道還能為你做什麽。但是我已經冇勇氣講一聲加油啊。<br/></p><p></p><p></p>

已有(40)人评论

夜月星辰 发表于 2006-10-4 14:36:30 | 显示全部楼层
<p>唉,咁耐冇上來,一上來就係到發傻。大家睇唔明唔緊要啦,一個失眠的人係到亂up 0者 , </p><p></p><p></p><p></p>
jczcyx 发表于 2006-10-4 17:57:44 | 显示全部楼层
<p>&nbsp;借个位嚟试验吓先...</p>[MP=480,50]http://music7.163888.net/573608002/2006/10/02/19/MUSIC/48389320126920.mp3[/MP]1 R1 L7 I# o9 l2 c- v

6 O9 C% J' R! P- L
ggoggo 发表于 2006-10-4 18:13:19 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>jczcyx</i>在2006-10-4 9:57:44的发言:</b><br/><p>&nbsp;借个位嚟试验吓先...</p></div>咩歌嚟咖?
4 `% \: n! {  A" E) a- [5 d. K, {

/ V- Q& l  s& q& M- I
夜月星辰 发表于 2006-10-4 19:14:06 | 显示全部楼层
<p>你個拖鞋來踩場啊?</p><p>咩歌嚟咖? </p>
Laputa81 发表于 2006-10-4 19:58:49 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>jczcyx</i>在2006-10-4 9:57:44的发言:</b><br/><p>&nbsp;借个位嚟试验吓先...</p><br/></div><p>首歌几好听啵!!! </p><p>乜嘢名啊???</p>
7 _. v3 x2 j3 l: H

7 f) |3 c: R0 t6 f: U( i4 E
Laputa81 发表于 2006-10-4 20:01:06 | 显示全部楼层
<p>“如果你停留在自己的世界覺得好的,點解我要咁殘忍要你來面對。”</p><p>喱句话咁熟口面嘅???</p><p>懂得放弃有时都喺一种美!!!!!</p><p>啉嗄啉嗄或者放手喺啱都唔定~~~~~</p>
lqyy2k 发表于 2006-10-4 20:06:58 | 显示全部楼层
有心事??????????
那年初夏 发表于 2006-10-4 22:01:53 | 显示全部楼层
<p>《龙樱》既主题曲,好听吖,</p><p>“越發現事實的真相,越睇到自己的自私”,</p><p>嗯,有时唔知道真相好D,但始终都系会知道真相,当知道后先发现自己自私同任性带俾人地有几多既烦恼...</p><p>睇到楼主既文,好有感触,虽然唔系好明,</p><p>希望楼主训个好觉,唔使再失眠</p><p>&nbsp;</p>
Jade 发表于 2006-10-4 22:09:00 | 显示全部楼层
<p>安眠药帮到你..如果西式野五掂..试下中式</p><p></p><p>俩支二埚头...</p>
夜月星辰 发表于 2006-10-5 02:00:46 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>Laputa81</i>在2006-10-4 12:01:06的发言:</b><br/><p>“如果你停留在自己的世界覺得好的,點解我要咁殘忍要你來面對。”</p><p>喱句话咁熟口面嘅???</p><p>懂得放弃有时都喺一种美!!!!!</p><p>啉嗄啉嗄或者放手喺啱都唔定~~~~~</p></div><p>果然係傻8 </p><p>睇完都唔知道我係邊個</p><p>我想我應該放棄</p><p>如果我放棄了,我知道我一定會後悔終生</p><p>你知道我係邊個未啊?</p><p>你仲會唔會叫我放手?</p>
夜月星辰 发表于 2006-10-5 02:02:26 | 显示全部楼层
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>lqyy2k</i>在2006-10-4 12:06:58的发言:</b><br/>有心事??????????</div><p>係啊,有件始終唔知應該點做</p>
1234下一页