[每日闲聊] 当年最唔想见到既一幕

crespo 发布于2022-10-1 05:26 6270 次浏览 89 位用户参与讨论   [复制分享主题]
xiaomamazi 发表于 2022-10-2 21:31:46 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-2 18:37$ Q! t" P! |) G0 F
都唔系噶,打到出宇宙,打赢晒啦,又搞个12宇宙,菲利不停变色超里面只有打黑悟空系好睇少少 ...
* L6 O8 U$ z; p: K6 A
你唔中意,唔可以代表全部人唔钟意,“超”初期的确口碑麻麻地,但后面就升上去了,你睇今次的龙珠剧场版,全球票房暂时去到2.4亿美金,你就知龙珠超仲系好有市场的,就我个人而言,我都觉得“超”唔错阿

crespo 发表于 2022-10-3 02:36:32 | 显示全部楼层
xiaomamazi 发表于 2022-10-2 21:31% M: B' |6 j! Y' `$ T  l7 S4 P
你唔中意,唔可以代表全部人唔钟意,“超”初期的确口碑麻麻地,但后面就升上去了,你睇今次的龙珠剧场版 ...
! p  \/ u' ?# \- ^+ Q8 l* x
冇讲我唔中意就代表全部人唔中意哩个意思喔,而且唔会咁野蛮咯,各人都有自己既喜好,唔好咁激动先得噶,我讲出我自己对佢既感受遮,你中意冇问题噶,佢出剧场版我都会睇噶,超我都一样合咗噶,佢系全球都有影响力都系事实

xiaomamazi 发表于 2022-10-3 03:46:28 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-3 02:36
2 L+ T5 e' J' m! n7 _冇讲我唔中意就代表全部人唔中意哩个意思喔,而且唔会咁野蛮咯,各人都有自己既喜好,唔好咁激动先得噶, ...

6 z1 Q' C7 r- Z# e- P2 v你先前话龙珠只系得Z同GT系正的,所以我先至话你太过主观咯,跟住你又话你唔系主观,你唔承认自己系主观,咁即系你觉得你讲的个人观点系客观事实啦,所以跟住我才会同你解释我的意思就系“各人都有自己的喜好,你可以唔中意,但你唔中意就唔代表所有人都唔中意阿” ,宜家你又重复翻我讲个观点,你太自相矛盾了.....

crespo 发表于 2022-10-3 04:14:19 | 显示全部楼层
xiaomamazi 发表于 2022-10-3 03:46
6 v. g% q* }) ^# T你先前话龙珠只系得Z同GT系正的,所以我先至话你太过主观咯,跟住你又话你唔系主观,你唔承认自己系主观 ...

* Q( ~$ i% h' n$ _你会唔会系太过先入为主,冇理解清楚我意思呢?由头到尾我都冇主观到,亦冇讲过d霸道野蛮既嘢,世间万物都有佢自己存在既意义,我点会咁傻去否定。哩个社会系戾气重,系会好容易产生误会既,算啦,唔再讨论啦,免得没完没了。其实超都好睇既,不过我只系中意打黑悟空果part遮

rantarou 发表于 2022-10-3 04:34:56 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-2 18:33. z& N1 G- ~9 r/ o: m3 s$ g9 i9 M+ D
我话当年播果阵冇追,不过依家虽然有合成版,都唔想睇住,太多新番睇啦,岩先睇完来自深渊,仲有不死之王 ...

6 f& Y$ J$ {/ a, q6 l. H( V4 f- S時間耐左,熱 血冇 左,對火影冇 咁大興趣了

crespo 发表于 2022-10-3 07:56:31 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-3 04:34; G( Q2 C! i" q, K" G- i2 d0 |: H
時間耐左,熱 血冇 左,對火影冇 咁大興趣了
- t) D# K! x7 k% l
依家中意睇d节奏快既,太拖沓既好闷噶

shiraishi 发表于 2022-10-3 09:12:28 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-2 12:32
, \3 B3 V& D# r" S% D! P  A$ `咁你学习成绩一定好好

! H4 {: T) b4 e6 W+ |一啲都唔好

shiraishi 发表于 2022-10-3 09:13:14 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-2 12:46! K, h; L/ I4 V
唔知日本点啦,果阵买碟睇都系主要途径,不过基本上系日文,重要系rm格式 ...

9 q$ ^: l6 N$ B嗰阵都系下载

crespo 发表于 2022-10-3 09:45:46 | 显示全部楼层
shiraishi 发表于 2022-10-3 09:13
- L$ M1 ]. D& g& O. V: ~嗰阵都系下载

. V1 n$ `9 S8 Y我买碟既年代系拨号上网,得d歌系可以download噶咋

rantarou 发表于 2022-10-3 10:11:18 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-3 07:56' o5 i$ X/ H# e2 @: w
依家中意睇d节奏快既,太拖沓既好闷噶
/ }) v% d2 u) J
日剧节奏就好快,一般12集左右

crespo 发表于 2022-10-3 11:05:01 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-3 10:116 \8 l- t# z6 |8 |
日剧节奏就好快,一般12集左右
0 @5 H; m' T% S  Q! X! Z2 c7 |
冇睇日剧好耐啦,依家斋睇卡通

gomicxja 发表于 2022-10-3 12:58:45 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-2 17:22: L# V! m1 F  l9 f: W7 y
火影我就冇追啦,时间唔允许
1 X1 n$ S8 o! q5 O
以前等日本每星期一集,有時還要回憶