[每日闲聊] 当年最唔想见到既一幕

crespo 发布于2022-10-1 05:26 6190 次浏览 89 位用户参与讨论   [复制分享主题]
本帖最后由 crespo 于 2022-10-1 05:26 编辑 6 s; \) d* `6 G$ Z* g8 G; X

$ j' y8 t" I; n9 n: Z当年追过龙珠既都应该好有感觉,当年冇网络,又睇唔到中间广告既通知(记得一般都系上午系广告中插播,仲要只有一两次),当晚仲要冒住俾人闹风险偷偷起身开电视,如果睇到哩一幕,真系成个礼拜都唔开心噶,因为又要等一个星期啦: w5 w: v) z$ |& p! _; ^
/ d  S8 Z1 X, I$ m8 S( Q4 |

已有(89)人评论

snzt79 发表于 2022-10-1 05:35:30 | 显示全部楼层
一个礼拜一次的动画系细个个阵最期待的

rantarou 发表于 2022-10-1 06:34:06 | 显示全部楼层
當時冇電視,就算有都睇唔到,咁晏冇可能俾我睇

crespo 发表于 2022-10-1 06:53:55 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 06:34
2 {7 e& l" r7 F  ^5 I9 a; Z' s5 [當時冇電視,就算有都睇唔到,咁晏冇可能俾我睇
! N7 P  j5 ?+ |
我都系偷偷地出厅开噶咋,仲搞咗条耳机加长线插落部电视确保电视冇声出

crespo 发表于 2022-10-1 06:56:44 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-10-1 05:353 [% F& n1 \! r3 a" S/ W2 s
一个礼拜一次的动画系细个个阵最期待的
* G( y4 r" |: I1 e
其实最期待应该系等下一期漫画出既果段时间,冇确定日期,只能日日去书报摊问

rantarou 发表于 2022-10-1 08:29:33 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 06:53
$ |0 A. k- w0 I我都系偷偷地出厅开噶咋,仲搞咗条耳机加长线插落部电视确保电视冇声出 ...
, [. ^" i2 ^* Q9 L4 B
果阵你就识耳机加长线,都几聪明

rantarou 发表于 2022-10-1 08:30:13 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 06:56
; }+ }- V; W; n: f其实最期待应该系等下一期漫画出既果段时间,冇确定日期,只能日日去书报摊问 ...
; z& i' F, O( [' s# m! m+ W5 t+ K
龙珠我哥哥成日去书店偷,都唔使买

crespo 发表于 2022-10-1 08:33:31 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:30; \5 H8 \/ {  d+ w& g* P( u, t
龙珠我哥哥成日去书店偷,都唔使买

* Z8 |1 E) Z+ i. U个老细唔知噶?成日喔

crespo 发表于 2022-10-1 08:34:02 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:297 M6 E: }2 j0 q# K1 q2 x
果阵你就识耳机加长线,都几聪明

9 B# k# A( y1 W2 T* z7 f4 K( B$ O千方百计达到目的嘛

rantarou 发表于 2022-10-1 08:35:45 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 08:33
# ^' j* Q9 Q. y9 e$ Q  q6 S$ D* Q$ _, J个老细唔知噶?成日喔
4 A/ x8 A* f! A9 D
书店好大,多啦A梦同龙珠在二楼,当时冇监控,全靠工作人员睇,但系又冇几多,客人又多,睇唔过黎

rantarou 发表于 2022-10-1 08:36:12 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-10-1 08:34
) x4 Y$ [7 s% U9 Z8 y千方百计达到目的嘛

% J: p+ G- M8 N! ^$ E4 u3 C* ]所以话你聪明咯

crespo 发表于 2022-10-1 08:55:28 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-10-1 08:355 ^& m4 q( C2 B' `
书店好大,多啦A梦同龙珠在二楼,当时冇监控,全靠工作人员睇,但系又冇几多,客人又多,睇唔过黎 ...

. [# `8 W, J# U4 A% I, K龙珠港版好睇好多,依家有全彩,淘宝卖2k,太痴线啦,好在网上有pdf