[其它更多] 关于钢之炼金术师03合成版嘅问题

crespo 发布于2022-12-10 08:25 1187 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
钢炼,一直都未睇过,最近见到有d介绍话好睇,就抄出嚟睇下,我谂住先睇03版再睇FA。版本係网上流传嘅1080合成版,点知睇第一集就强逼症发作,音快过像,影响观赏效果。如果话可以调整播放器声音时间嘅朋友仔,可以好肯定话你地知,应该係唔得。我暂时合一集睇一集,合到30集,基本上每集都係前半同后半嘅快慢都唔同,有d仲会係前半快快慢慢,应该播放器係调唔到。$ _6 G- [: }7 |3 H1 P

; ]: n/ v5 M3 a0 f: m" k发哩个贴唔係想表达我发现新大陆,而係想问一问,有冇人睇过哩个版本,或者收集咗哩个版本(网上应该都係得哩个版,我见抖音d介绍视频都係哩个问题)。难道睇嘅时候冇觉得唔舒服噶咩
( G- b( ~* A0 B. i# o( q5 Y, d+ z" W6 ]' q5 Y/ ^1 x6 |
  t9 Z" r. P0 {/ ^
$ F8 G8 e  m" N+ F! i

已有(15)人评论

sinsder 发表于 2022-12-10 10:35:36 | 显示全部楼层
钢炼03版我只有翡翠台内嵌字幕录影版以及J2外挂字幕录影版,合成版就没有,似乎更多人愿意合成FA版

基拉杰特 发表于 2022-12-10 14:07:13 | 显示全部楼层
山寨问题   况且03版合成好几个唔止一个版本

火眼灵 发表于 2022-12-10 14:34:56 | 显示全部楼层
1080P的版本已经普及很久了,可能楼主那版是初期版本,纯粹MKVTool的直接合成没有检查

crespo 发表于 2022-12-10 14:44:34 | 显示全部楼层
基拉杰特 发表于 2022-12-10 14:07
; ^# F5 @' U7 r, N0 `/ H  m山寨问题   况且03版合成好几个唔止一个版本

/ F" w  G/ Y" g原来有好多个版,咁样大概明白係咩事啦

crespo 发表于 2022-12-10 14:45:40 | 显示全部楼层
火眼灵 发表于 2022-12-10 14:34
" G$ o3 b2 P, m1080P的版本已经普及很久了,可能楼主那版是初期版本,纯粹MKVTool的直接合成没有检查 ...
0 e& G9 v' x/ _
係啊,好耐噶啦,一直係硬盘度冇睇,原来可能係初版,咁我知道啦,以为得哩个版添

fish182 发表于 2022-12-10 15:50:14 | 显示全部楼层
咁你咪执执佢顺便系论坛分享埋咯,我有个03版睇左十几二十集都无乜问题,我揾果个03版好似就前面十集左右系eason唱个op,后面集数都系日语op黎

crespo 发表于 2022-12-10 16:14:37 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-12-10 15:50. j+ {# l, x9 k( [) _: d  |* N
咁你咪执执佢顺便系论坛分享埋咯,我有个03版睇左十几二十集都无乜问题,我揾果个03版好似就前面十集 ...

, L2 d$ m! h, U0 s% z6 }5 e- {) L我係b站个up主嘅百度网盘下载噶,都係前十集係eason唱,但音像唔同步得好明显。唔发啦,原来咁多个版,得我咁当黑揾正个差版,自己调完睇完算啦

任婷婷 发表于 2022-12-10 16:55:55 | 显示全部楼层
基本合成版都一步步慢慢来的   细心出精品

fish182 发表于 2022-12-12 09:10:55 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-10 16:14; C0 }" V% l1 ^5 B( q8 h
我係b站个up主嘅百度网盘下载噶,都係前十集係eason唱,但音像唔同步得好明显。唔发啦,原来咁多个版,得 ...

$ W7 }  Q6 |! U* J& D( k1 z$ m/ i( z我又睇左一两集,都无发现有问题,我果个版本系一集500到600m果个版本

crespo 发表于 2022-12-12 10:19:44 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2022-12-12 09:10
0 E6 I; ?$ Y4 N  Z6 H! V6 Z" [我又睇左一两集,都无发现有问题,我果个版本系一集500到600m果个版本
( E) z. w+ k% L; D2 T
我唔知个版係咪一样,我俾第一集你睇下,10分11秒教主按开关
/ W, q: m; X1 [链接:https://pan.baidu.com/s/1yKa9ylo8Gm4MhMxNilYXFA
, q! |9 k' X  {  m  t! J提取码:7pmh
- I  l# C/ V2 }' t

fish182 发表于 2022-12-12 15:45:44 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2022-12-12 10:19" o1 i7 j5 i3 g$ X. K
我唔知个版係咪一样,我俾第一集你睇下,10分11秒教主按开关
' U  ^1 }3 r7 [0 l9 N/ d链接:https://pan.baidu.com/s/1yKa9ylo8Gm ...
3 n, b; l  ~  U# r- ~0 H
系喔,真系有喔,我睇紧都系呢套,估计声音有一秒左右超前,系你成日玩合成先睇得咁细致

12下一页