跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 转ACFUN:90年代香港经典广告~你唔记得几个??

aubert22 发布于2010-5-26 21:41 1651 次浏览 22 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kental 发表于 2010-5-27 07:40:14 | 显示全部楼层
我记得晒喔;最搞笑系个个CTI,杀价,杀到英美澳加;仲有个个时兴隆噶广告

基斯 发表于 2010-5-27 09:02:14 | 显示全部楼层
好中意黎明以前嘅和记广告,好似睇电影咁

xuqirong1 发表于 2010-5-27 11:37:02 | 显示全部楼层
我觉得最经典係《打波先嚟落雨,唔通个天都唔中意我》
1 X% v4 A9 t. L; M3 Mkevinchan 发表于 2010-5-26 22:07
; t* ^+ L0 x' n0 V: u2 E% l* a
6 ~6 \5 _# e! F; Q
- x: \3 s3 j6 _
    “生命满希望,前路由我创”

kevinchan 发表于 2010-5-27 13:19:33 | 显示全部楼层
我记得晒喔;最搞笑系个个CTI,杀价,杀到英美澳加;仲有个个时兴隆噶广告* ]) K4 `. C" G6 C% S2 D8 n
kental 发表于 2010-5-27 07:40
我都觉得呢个最搞笑,可惜我以前未睇过,所以依家係第一次睇

moschino 发表于 2010-5-27 13:36:55 | 显示全部楼层
行山遇到山火同帮小朋友选择适当电视节目呢两个广告而家成日被内地用嚟cut新闻专用,估唔到原来喺九十年代嘅广告····睇怕香港都已经唔用呢两个广告啦

gsl 发表于 2010-5-27 14:59:11 | 显示全部楼层
看了这些广告,又怀念起童年的生活。

基拉杰特 发表于 2010-5-27 22:55:53 | 显示全部楼层
好多都记得!

masato 发表于 2010-5-27 23:47:16 | 显示全部楼层
好多弹幕  景点很多啊

Kuromi19 发表于 2010-5-27 23:47:37 | 显示全部楼层
真系好经典啊,内地D广告去食屎啦,净系识减肥丰胸,仲要repeat几次咁贱格。除咗一两个真系无睇过之外,其他都睇过,最记得就系粟一烧,依家间唔中都会讲番下噶,不过点解好似少咗个钻石广告咁既

aubert22 发表于 2010-5-27 23:58:47 | 显示全部楼层
真系好经典啊,内地D广告去食屎啦,净系识减肥丰胸,仲要repeat几次咁贱格。除咗一两个真系无睇过之外,其他 ...9 x$ ]* |3 g1 l' @* }
Kuromi19 发表于 2010-5-27 23:47

& ]% K% i4 H- }. w0 f/ E1 F4 `9 Y
* ]8 t$ |) \# }) V% w2 |7 L4 |" J+ I6 b& G$ {3 o6 l6 M$ f
    咁当然仲有好多未放啦~你可以稳翻出黎分享下嘎~

iorirx 发表于 2010-5-29 21:27:13 | 显示全部楼层
都几怀念!!!!!!!!!!!!