[幽默情感] 人噶第一次

vivigm 发布于2010-5-4 18:12 1465 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
睇到标题噶时候唔好误会  D% _8 p, N4 L" D
其实我是想问 你地第一次点对女仔表白呢? 或者 你男朋友是点同你表白噶?- a" n" U1 [; \+ J" l6 R

" C% V( ?# K2 H0 r+ {9 X
" v) c0 p3 M5 V& T) g+ A5 M; Q 因为本人最近遇上一些问题,希望大家比D意见啊!2 E' ?6 Y/ N3 f
好啦~准入正题
5 X2 L( ~; {4 q3 V: x! {1 K. E( _             话说系我工作噶单位黎左一个实习生,当时我对距都无咩留意,但后尾系我吖头噶怂恿下,我开始留意呢个女仔啦。, Q6 K, f1 W, P; q! |8 S( p  R
             我已经在工作过程中拿到距电话啦,但我同距现在都只是发短信倾计,我次次约距出黎,距都话要好早训同埋星期六日要翻学。所以我就无再进一步噶行动啦,也没有发短信卑距啦。
; q( `( ]7 `2 h( N* L9 X/ L6 J             但近排,距又发短信卑我。。。。。唔知是我啉多做,定是距是卑机会我呢?!: w0 v6 {; _* O* j
  写得唔是咁好啊~请见谅。5 l  \- _6 s' b
望各位情场上噶高手过翻我两招。哈哈

已有(19)人评论

熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:21:49 | 显示全部楼层
7 a6 H- l0 k/ B0 r! ]1 J/ a* }; B+ j8 e- F" E5 n8 c
既然距肯同你发短信,即喺唔拒绝啦,
$ T/ R1 t$ _: E+ R$ H- T咁你就你就密d短距,同多d打电话,5 W) \* u. [& l
倾熟d,多d了解距生活习惯同休息时间嘅分布与用途
8 y. W' ]1 |/ i$ }: m5 l得闲同距玩下打赌,输左请食饭,
5 u  B) g% V! \1 D3 \9 h& r+ @: h然后输得不着痕迹兼愤愤不平,
* }% J" q5 d0 w+ I  W然后就光明正大等距约你出去食饭啦~$ q0 {: k+ X8 P7 K
有一次就有下次,之后就可以稳d借口约距啦。
' v" @- r2 k( x2 A# S0 J出多两次就水到渠成啦...(呢个方法比较保守)
0 h8 W$ v2 P& z) g& B0 ]1 M$ G7 |
- V" C. u5 P, M& P1 a9 {0 d, V6 TPS:我唔喺情场高手,只喺一名低迷...

tandong 发表于 2010-5-4 18:23:00 | 显示全部楼层
沙发,一定要深入了解!好的就咬住不放!!

熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:25:49 | 显示全部楼层
沙发,一定要深入了解!好的就咬住不放!!
, Y2 g# k' ]7 g& a. j# Htandong 发表于 2010-5-4 18:23
2 D# b7 N$ c7 }4 S) [' Z

7 u. `4 F1 l6 F( Y9 a3 S, {老虎,沙发喺我噶~~~

masato 发表于 2010-5-4 18:45:14 | 显示全部楼层
- -最近我才认识了一个女子 算是啥类型我也不知 不过感觉还好 现在还是普通朋友关系 和楼主差不多情况 帮不到你8 r5 h! W" q6 F, }& o, }/ {9 c
PS:可能的话我应该会带她去10月ACG的

tandong 发表于 2010-5-4 18:53:24 | 显示全部楼层
老虎,沙发喺我噶~~~
+ e+ z/ k" [3 f. h, M9 h5 h熊猫仔 发表于 2010-5-4 18:25

' y1 @9 {) L6 @# m9 W, J
: E/ n4 m& {% ?; r) O5 w1 C( |- n
7 Q5 @0 f0 a! c4 W% h    你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!! & L7 w3 H9 N) @' [7 W3 U3 L
官大一级压死猫!!

kental 发表于 2010-5-4 20:14:25 | 显示全部楼层
感情问题,未接触先兴奋;唔知道所以答唔到,来体下老虎点压死猫!嘻嘻!

kevinchan 发表于 2010-5-4 20:20:39 | 显示全部楼层
无经验,纯粹嚟学下嘢

熊猫仔 发表于 2010-5-4 20:44:48 | 显示全部楼层
你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!! % G) B; R$ }+ e& k" O7 }) D  h) g
官 ...
3 U3 k0 z& p" s' A' i, Btandong 发表于 2010-5-4 18:53

5 i" R6 T9 _" a
  Z* d1 |+ R2 y' `1 ?. m& u
! H( n1 y) x% }, n8 V8 W) `; }    冤枉呀老虎大人,沙发喺我抢的,第三条从来就消失了,唔关我事噶...老虎大人高抬贵爪啊~~~

lych 发表于 2010-5-4 23:49:43 | 显示全部楼层
- -最近我才认识了一个女子 算是啥类型我也不知 不过感觉还好 现在还是普通朋友关系 和楼主差不多情况 帮不 ...
1 E2 G$ A: h6 L4 `. w0 d4 Mmasato 发表于 2010-5-4 18:45
" W. }2 d  U  o+ x0 V" N5 y
咁就要加油啦,ACG等住见~~~~呵呵

lych 发表于 2010-5-4 23:52:12 | 显示全部楼层
你只猫仔,同我抢沙发!!你那帖天朝的第3条补回来未?不还回来,治你个贪污之罪!! , W# H3 o+ d3 p' B
官 ...& o6 h. O, l$ Y* ^! c& l! j9 F
tandong 发表于 2010-5-4 18:53

2 H4 }# w& I" I; `
' o9 k! K9 W! n7 U; f9 W
来体下老虎点压死猫!嘻嘻!1 y2 Q7 a" k6 e& a4 \
kental 发表于 2010-5-4 20:14
8 v# p  W- p) J# Z+ d5 m( N2 @

4 a4 t( `9 z) R( D# g  J4 C5 S2 D2 Q$ J8 f3 m
同样系路过嘅观众,等围观+1~~呵呵~~

eegbook 发表于 2010-5-5 02:40:09 | 显示全部楼层
诈假意去试试先,包保定过台油啦。

12下一页